Była minister zdrowia pani Ewa Kopacz za opracowanie ustawy...

Była minister zdrowia pani Ewa Kopacz za opracowanie
ustawy refundacyjnej /bubla prawnego/ otrzymała na odchodne
800tyś.zł.premii i ciepłą posadkę marszałka sejmu. To są
prawdziwe oblicza rządów Donalda Tuska. Jego absolutnie nie
obchodzą ciężko chorzy ludzie niemający za co wykupić lekarstw.

23 komentarze

amityr

Chętnie bym się zapoznał z linkiem na temat tej nagrody! Może 80 tys zł.

3 1
ID:36767

ozon

A wy ciagle swoje. Nigdy nie bedzie ok bo jedni drugich kiwaja az milo! Czy wiecie ilu milionerow z Anglii leczy sie w kraju na koszt podatnika? a no wlasnie bo tam DROGO wiec doic ile sie da bo nadal pokutuje slogan ze "to panstwowe nie moje" A wicie jak kwitnie na Wyspach handel lekami przez tych "milionerow"? a no wlasnie. Spoleczenstwo funduje refundacje tym co zarabiaja i nie jest to w porzadku. Pora uszczelnic system zajac sie edukacja samych siebie i Zrozumiec ze PANSTWOWE to Moje. Cwaniactwo tepic i politycy najlepsza ustawa mentalnosci nie zmienia niestety!!!

0 5
ID:36771

Soldier

800 tyś. zł !?!? Za co się pytam, za namieszanie i zostawienie kompletnego burdelu w NFZ-ecie !?!

2 0
ID:36772

antydziałkowiec

Za takiego BUBLA PRAWNEGO powinna wylecieć z posady a ,nie awansować na marszałka -w normalnej pracy już tak by było .Ale pod skrzydłami idola wszystko wolno ...

3 2
ID:36776

ozon

Cholera mnie bierze bo wracam z apteki i widze wlasnie te "biedne"emerytki, ktore tak ubolewaja a tu prosze ! lekarstwa na recepte za 45 zet i dodatkowo prosi o rozne suplementy bo widziala w tv i tak po kolei"od pepka bolenia na kurka stojenia" i placi 75 zet biedulka. takich obrazkow jest multum! osoby w pewnym wieku powinny zrozumiec ,ze tu i tam pobolewa, i ze z wiekiem to normalka! kupuja do upojenia i jakos kasy nie zal wiec po co to biadolenie o drozyznie w aptece? Moim zdaniem to szum dla szumu.....Naje sie taka bigosu, tlusytch zeberek i steka ze boli i srrru po cudowene leki trudno to zrozumiec.....

0 6
ID:36781

antydziałkowiec

ozon-Moja Mama przeżyła wojnę i otrzymuje po 45 latach pracy miesięczną jałmużnę z ZUS w wysokości ok 900zł !!!!!! A za leki reumatyczne i nadciśnieniowe płaci miesięcznie od 190do 250zł . Do jakiej,,swojej'' grupy emerytek ją zaliczysz ? ?????Życzę ci byś(jeśli dożyjesz) w tym wieku też ,,ROZUMIAŁ '' ,że tu i tam pobolewa'' i żył za takie pieniądze na przedłużonej przez tuskomatołów emeryturze -i nie waż się gęby otworzyć ,że ci zabrakło na leki ....a jak ,,zaszumisz to niech uciszy cię taki........ , który ma poglądy jak ty teraz.

7 1
ID:36784

amityr

Panie adminie z tym burdelem to już przesada. A jak nie przesada ,to niech mi on odpowie na te 800tys zł albo niech forum nie publikuje takich pierdoł.

1 4
ID:36785

amityr

@Zygmunt Pawlak
Ty gościu ,zaniewidziałeś ? Kopsnij no linka!

2 1
ID:36786

szuja

@~ozon: CZY CI KTOŚ JUŻ POWIEDZIAŁ GŁUPOLU ,ŻE TEŻ BĘDZIESZ STARY. a MOŻE LEPIEJ ,ŻE NIE BĘDZIESZ. MASZ TUPET. BABCI I DZIADKA PEWNIE NIE POZNAŁEŚ. ROZUMIEM Z SIEROCIŃCA JESTEŚ. TAKĄ GŁUPAWĄ WYPOWIEDŹ JUŻ RAZ SŁYSZAŁEM OD OBECNEJ MINISTER MUCHY.Ale ta dla kariery to się nawet własnych dzieci wyrzekła.

8 3
ID:36793

szuja

@~antydziałkowiec:Co ty mu trukasz jak on ma protezę.

2 1
ID:36794

ozon

do Anty i innych adwresarzy. Otoz lestem po operacji serca juz pare lat i na leki wydaje....60 zet kazdego miesiaca. Z domu dziecka nie pochodze a nawet gdyby to osoby takie nie sa gorsze od Cibie SZUJO to niegodne i prostackie co napisales > Czyzby ciebie rodzice nienauczyli szacunku....???Piszesz ze mam tupet? nie to sa fakty i obserwacja zycia. Do pewnych bolow, strzykania czy innego lupania trzeba sie przyzwyczaic i...polubic to zzyc sie z bolem..wiem cos o tym...A tak poza tym to uzywasz zbyt mocnych slow do oceny kogokolwiek wiec nie oceniaj czy p. Mucha wyrodna czy nie bo to naduzycie. Zdrowia zycze tak psychicznego jak i fizycznego.

1 1
ID:36797

antydziałkowiec

ozon- jesli cię uraziłem to przepraszam ,ale prponowana przez tą zgraje krętaczy propozycja kolenych oszczędności na starych chorych Polakach jest dla mnie nie do przyjęcia .A partyjna propaganda właśnie lansuje taką znieczulicę i podziały jako PROGRAM OSZCZĘDNOŚCIOWY i niektórzy to,, kupują'' ,co widać również w twojej wypowiedzi .Chyba czas skonczyć z tolerancją ustawowej eutanazji Polaków -nie sądzicie ?

3 1
ID:36800

szuja

@~ozon: Dzieci szanuję jednakowo . A te z sierocińca nawet bardziej . To nie moja wina ,że nie znają swoich dziadków.Ty nie kochasz starszych ludzi i widać ,ze im zazdrościsz. No cóż ,bywa i tak . Ja swoją babcie mimo ze dawno zmarła dalej kocham i współczuję ,ze nie było takich jak dzisiaj lekarstw na reumatyzm i strzykanie jak ty to określasz. Babci było ciężko ale serduszko miała nie takie jak ty.

5 0
ID:36804

ozon

anty.nie uraziles mnie skadze. Ja tylko mowie ze ciagly podzial na "oni" i"my" niczego nie zbuduje a dawno skonczone mam 20 lat i wiem ,ze zadna wladza nie jest idealna.Faktem jest ,ze ten oszczednosciowy program udeza w najslabszych ale takie prawa transformacji. rowno wszystkim to juz mielismy. Przyznasz.ze kazdy rzad mogl poprawic wiele KAZDY wiec patrz na rzeczywistosc bezstronnie i tyle.Ja niczego nie "kupuje" mam wyrobione zdanie i poglady. Najlepiej byloby gdyby z kazdej opcji politycznej wziac co najlepsze zlozyc do tzw kupy i moze bylby idealny rzad?Wazne zeby spoleczenstwo bylo bardziej sobie zyczliwe...bo liczy sie czlowiek nie poglady..... a teraz do szuii:Jakie ja mam serduszko wiedziec nie mozesz bo poprostu nie znamy sie. Masz tendencje do negatywnego oceniania osob ot tak tylko .ze maja inny stosunek do zycia ..Po operacji 6 miesiecy spania na siedzaco ,bol przy kazdym kichnieciu itp itd zmiana pogody zebra daja do wiwatu ze nie wiesz czy to zawal czy co... ale tak juz bedzie i TRZEBA TO ZAAKCEPTOWAC a nie lykac roznosci bo to nic nie da. Psychologia to madra nauka i kazdy z nas w pewnym wieku MUSI zrozumiec ze JUZ NIE BEDZIE JAK ZA MLODU , Leki to chemia wiec po co truc dodatkowo. To smieszne kupowac multiwitaminy i inne suplementy.. lepiej zjesc jablko,marchewke czy inny owoc no i ruszac sie mimo ,ze strzyka. lupie itp....O cholera ale tasiemiec wyszedl.....

1 4
ID:36808

Soldier

@~ozon: Lepiej by było gdybyś opuścił to forum dzieciaku, bo jak na razie tylko pośmiewisko z siebie czynisz.

4 2
ID:36821

ozon

jak widze to niektorzy cenzure chetnie by wprowadzili i zakaz wstepu... a to sie nie da! i co drugi to z kompleksami.i wkurza was ,ze mam inne zdanie? co dozwrotu dzieciaku to poczytuje sobie za komplemaent. Smiech to zdrowie wiec korzystaj z tej darmowej kuracji.. Solider na szczescie portal to wolnosc i reglamentowac nie bedziesz a jesli masz jakies watki to zgos do ADMINISTRATORA niech scigaja mnie za bezprawne wejscie na twoje forum....juz sie boje!!

1 1
ID:36833

antydziałkowiec

ozon -to tak jak na zebraniu partyjnym w ,,Konopielce '' ,,reżyserował sykrytorz'' -: ,,Wom towayszu już dzinkujiimy , a tyn towarzysz może jeszcze zostoć ,muma przecie dymokracje,czy ni''?

0 0
ID:36839

Soldier

OZON szanuję to że masz inne zdanie ale ty po prostu bredzisz człowieku, aha i dziękuję że mam się z kogo pośmiać :)

2 1
ID:36874

swojak

@~ozon: Pomyśl co ty napisałeś. Cyt...mam wyrobione zdanie i poglady....koniec cyt. Ale mnie ubawiłeś.A gdzie te poglądy sobie wyrabiałeś.Może na lekcji religii. To powiedz jaki masz pogląd na posiadanie przy sobie 1g marychy ????

2 0
ID:36889

ozon

Nie swojaku nie na religii czym cie moze zasmuce. Co do marychy jak to okreslasz mam zblizone zdanie do tych z Ruchu Palikota i karanie malolata wiezieniem .ze ma 1 gram jest paranoja no ale madrzejsi ustanawiaja prawo. Ja wyroslem z tej dzicinady juz ale na uczelni zdazalo sie to normalka i to bylo od zawsze na studiach .....Dzieci kwiaty itp .

0 1
ID:36903

antydziałkowiec

Ozon -to ty podobnie jak Donek on też się przyznał . Ale zawsze są tacy co ...palą i tacy co ...nie palą ,z ktorych należy brać przykład ?

0 1
ID:36909

swojak

@~ozon: No jak piszesz po polsku ? Języka swojego kraju nie nie szanujesz!

1 0
ID:36915

antydziałkowiec

,,No '' swojak najwyrajwyraźniej , ,,no '' stara sie ,,no '' przestrzegać ,,no'' zasad ,,no '' poprawnej,,no'' polszczyzny . ,,No'' jeszcze trochę treningu i ..będzie dobrze ...,,no nie''

0 0
ID:36931

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA