Pamiętacie ten stary dowcip Pietrzaka jak to zwracał cię...

Pamiętacie ten stary dowcip Pietrzaka jak to zwracał cię do sądu że teoretycznie to sąd może skazać go za gwałt bo ma "narzędzie". Do tej pory uważałem to za żart, dobry żart aż tu dziś czytam: "Naczelny Sąd Administracyjny w wyroku z 17 stycznia 2012 r. uznał, że spotkania integracyjne dla pracowników stanowią ich przychód. Nie ma przy tym znaczenia, w jakim zakresie pracownik skorzystał ze świadczeń oferowanych podczas takiej imprezy. Wystarczająca jest bowiem sama możliwość odniesienia korzyści." I tu żarty się kończą. Bo już podatków nie będziemy płacili od uzyskanych dochodów ale za możliwość ich uzyskania i nie ma znaczenia czy je uzyskaliśmy!!! I nic tu nie pomoże omijanie szerokim łukiem kolektur Totolotka czy biur maklerskich. Bo przecież mogliśmy czy to wygrać czy kupić-sprzedać akcje i zarobić. A więc rodacy do Urzędu Skarbowego, złożyć samokrytykę i zapłacić przewidywany podatek ( bo potrzeby są Oooogromne!!!!!)

8 komentarzy

antydziałkowiec

W złodziejskim państwie każdy obywatel jest potencjalnym złodziejem ,poza podejżeniami sa tylko politykierzy ..... bo jeszcze jedna willa na Florydzie ,w Hiszpanii ,nad zalewem ,a w gębie co ...polityka prorodzinna i dbałość o najbiedniejszych ....czyli oszustwo .

5 4
ID:37032

zibi.

Kolejny irytujący przykład na to że nasza cywilizacja upada. Za niedługo kazdy z nas będzie musiał wykupić certyfikat na emisje CO2 i korzystanie z chodników, wprowadzone zostaną tablice rejestracyjne dla rowerów i obowiązkowe przeglady jednośladów. Oczywiście korzystanie ze słońca też będzie płatne nawet w dni pochmurne. Aby móc wypowiedzieć słowo "Donald" każdy z nas będzie musiał wykupić licencje od ZAiKS-u...itp. itd. Jednym słowem nuda i bida.

3 0
ID:37088

teraja

Jeśli coś upada, następuje to w sposób czyniący jak najwięcej szkody i dający nam kilka lekcji moralnych równocześnie. Grypa zawsze dopada ludzi w najnieodpowiedniejszym dla nich momencie, kiedy wszystko inne zaczyna być paląco pilne, czy że kłopoty zwykle nadchodzą całymi stadami i dotyczą wielu problemów naraz tak aby jak najefektywniej zmusić nas do przemyśleń i refleksji.

2 0
ID:37090

antydziałkowiec

Zibi -czy nie sadzisz ,ze na takie kretyństwa jak CO2 dajemy przyzwolenie wybierając samych oszołomów politycznych a nie NORMALNYCH poLAKÓW ?

1 1
ID:37112

zibi.

A kto to ten Normalny Polak? Proszę mi wskazać choć jednego. Ja sam siebie uwarzam za świra botu jeszcze mieszkam i płacę podatki czyli utrzymuje ten bajzel...;-)

2 0
ID:37119

dzonny_killer

@~zibi.: albo ktoś się pod Ciebie podszywa, albo zmieniłeś poglądy, albo ze mną coś nie tak, bo... coraz częściej zgadzam się z Tobą... :p

0 0
ID:37130

Zibi.

@ Janek Morderca - to ja ten sam tylko przeszedłem z dyskusji na tematy lokalne do bardziej ogólnych. Dyskusja o lokalnych sprawach była i jest zbyt napastliwa. Pozdrawiam Misia Czerwone Serce ;-)

0 0
ID:37131

dzonny_killer

pozdrawiam zatem "Szarą Eminencję"... :p

0 0
ID:37164

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA