Planuję kupno nowego mieszkania od developera we...

Planuję kupno nowego mieszkania od developera we Włocławku. Co sądzicie o Atlas Development i Neoprogressbud? Miał ktoś styczność z tymi firmami? Jak wyląda jakość mieszkań od nich?

19 komentarzy

antydziałkowiec

Developerów unikaj jak ognia za rok możesz się dowiedzieć ,ze na twoim mieszkaniu ciązy dług developera i to Ty masz go spłacić .Polecam pouczające programy tematyczne pani Jaworowicz o developerach. lepiej i chyba taniej kupic mieszkanie z drugiej reki o czystych papierach i hipotece .

8 6
ID:37053

Kmicic

Jest tyle mieszkan uzywanych na sprzedaz ze odpusc sobie kupno chalupy gdzies na chechach od tzw dewelopera. Mury sprawdzone, nie osiadaja. A tu kota w worku kupujesz. Dopiero pewne sprawy wyjda za dwa-trzy lata

4 2
ID:37056

tomek.l

Marek - wg. poprzedników - wysokiej klasy znawców tematu, kupno mieszkania od dewelopera w naszym kraju to przedsięwzięcie ryzykowne jak żadne inne a mieszkanie można kupić tylko z drugiej ręki. Było tyle programów i jest tyle artykułów w sieci, że spokojnie Wypunktujesz sobie co przed decyzją o zakupie sprawdzić i jakie zapisy w umowie muszą się w niej znaleźć bądź też nie występować. Moi znajomi mieszkają w bloku wybudowanym przez A..... D........ i są zadowoleni z jakości mieszkania. Zawsze jednak Możesz postąpić tak jak radzi Kmicic - poczekać, aż ktoś kupi mieszkanie w nowym bloku a później za dodatkowe "parę groszy" więcej przebijać się jeszcze przez nasze biurokratyczne wertepy.

2 2
ID:37069

mieszko

Zanim przelejesz cala kwote zobacz co trzeba poprawic usunac ewentualne usterki (obrobka przy oknach bo tam najczescie lipnie wyglada ) albo z fachowcem ktory bedzie wykanczal on na pewno zauwazy co porawic zebys uniknal dodatkowych kosztow bo pozniej mozesz sie nie doprosic placisz wymagaj i kupuj powodzenia

6 0
ID:37070

antydziałkowiec

,,Znawcy tematu'' cytują tylko opisywane w reportarzach perfidne przekręty developerów żerujących na uczciwych Polakch .Reportarze są dostępne w necie na stronie programu Pani Jaworowicz - więc proszę bez dwuznacznych aluzji - oszustwo trzeba tępić a nie tuszować !

2 1
ID:37118

antekbosy

Z kim jak z kim, ale z NIEMCAMI to musimy wygrać, nie tylko na Euro.

1 0
ID:37125

marekrad

Jezu, jak tu wrócić do kraju i kupić mieszkanie. Skąd pytanie skoro wszyscy znają odpowiedź?

0 0
ID:37179

włocławianka

Unikajcie A...... D........ !!!!!- totalne olewanie klientów które podpiszą już umowę , brak dotrzymania terminu, opóźnienia sięgają kilku miesięcy a oni sobie z tego nic nie robią. Po odbiorze o reklamacjach można zapomnieć. Katastrofa.

0 0
ID:40072

marek2

@~włocławianka: Rozumiem, że kupiłaś mieszkanie na Zagajewskiego tak?
Z czego wynikają te opóźnienia? Bo sam jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu. Zauważyłem właśnie że blok miał być ukończony do końca grudnia, w sumie stoi już ale nikt tam nie mieszka jeszcze ani nawet nie widać aby lokatorzy wykańczali te mieszkania. Czy przy odbiorze były jakieś problemy, usterki? Jaka w ogóle jest jakość mieszkań w tym bloku bo z zewnątrz nie wygląda źle... Pozdrawiam

0 0
ID:40538

zainteresowany

podobno opóźnienie wynika z tego, że developer A..... D....... nie może się podłaczyc do przyłącza cipłowniczego ponieważ nie pozwala mu na to osiedle które wczesniej wybudował. Osiedle obok zostało przez niego zbudowane fatalnie, usterki, przeciekające dachy, grzyb na ścianach, woda w garazu podziemnym, przeciekające okna, i wiele wiele innych usterek a A..... D....... gra na zwłoke i nie ma zamiaru naprawiac tego na gwarancji. Jeżeli tak jest zbudowane o. Chrobry to jest to nic nie warte. Kupno tam mieszkania to klopoty :(

5 0
ID:43031

michał

Sam jestem zainteresowany ich ofertą na os. Chrobry. Czy coś w kwestii MPEC-u zmieniło się? Podłączyli się już pod te nowe bloki na Zagajewskiego?

1 0
ID:45081

zośka

ja uważam ,że firma która buduje os.Chrobry jest solidna,mieszkania mają ładny układ ,poza tym świetna nowoczesna architektura.mpec jest podłączony

5 1
ID:48077

Henio

@~zainteresowany: Ja rowniez zamierzam podpisac umowe i kupic mieszkanie na osiedlu CHROBRY.Czy ktos moze mi pomoc w tej sprawie jak tam to wszystko sie odbywa? POZDRAWIAM.

0 0
ID:51826

nowy

ja wlasnie zakupilem tam mieszkanie i garaz,jak na razie wszystko idzie ok

0 0
ID:55620

wloclawek

tylko nie chrobry chyba ze lubisz kostke brukowa i meliny dookola
ale masz wybor

2 0
ID:56505

wloclawek

ja juz mieszkalem w wawie na osiedlu gdzie garaze byly na parterze masakra nie polecam,

3 0
ID:56506

milena

Nie wiem skad te opinie nieprzychylne ale mieszkania sa super Wszystko bylo wporzadku ...super kontakt z deweloperem ...mieszkania. w super stanie ...rzadnych usterek ...mieszkam tu juz 2 lata ...i ktos kto napisal zlosliwie komentarz nie ma pojecia o czym pisze bo tutaj podziemnych garazy nie ma .....

0 6
ID:60922

gość-68392

no nie wiem, podobno na Zagajewskiego pękła ściana i deweloper na wyrypane,
w moim przypadku z deweloperem jest bardzo słaby kontakt, czekamy kiedy się ogarną, ale czy to nastąpi?

5 0
ID:71994

gość-16459

Nie każdy deweloper chce cię oszwabić. Kupiliśmy córce mieszkanie w Toruniu z rynku pierwotnego i bylibyśmy bardzo zadowoleni. Czy ktoś miał doświadczenie z Budomexem https://rynekpierwotny.pl/s/nowe-mieszkania-wloclawek/?

0 0
ID:76172

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA