Pasmo sukcesów trwa -tylko ile te ,,sukcesy ''będą...

Pasmo sukcesów trwa -tylko ile te ,,sukcesy ''będą POlaków kosztować http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/blogerzy-o-pakcie-fiskalnym-co-sie-dzieje-z-tuskie,1,5013119,wiadomosc.html -kolejny przykład jak można klęskę POkazać jako sukces......,,Propaganda sukcesu''...na koszt POdatników .

8 komentarzy

antekbosy

Lubi książki, nie ma czasu na kino. Mówi o sobie, że jest leniwa, ale uchodzi za tytana pracy. Justyna Kowalczyk ma 28 lat, a w sobotę zdobyła pierwszy w Oslo, a czwarty w karierze, medal mistrzostw świata. Była druga w narciarskim biegu łączonym na 15 km.

5 1
ID:37359

cichyobserwator

Analizujące inwestycje zagraniczne United Nations Conference on Trade and Development podaje, że napływ BIZ do Polski w 2011 roku wyniósł 14,2 mld dol. wobec 9,7 mld rok wcześniej.Według najnowszych analiz napływ bezpośrednich inwestycji zagranicznych do Polski w 2011 r. wzrósł o 46,7 proc., podczas gdy ich wzrost na całym świecie wyniósł 17 proc. Reszta pod: http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,11059873,Inwestycje_zagraniczne_pokochaly__zielona_wyspe_.html. Ciekaw jestem jak malkontent antydziałkowiec przerobi tą wiadomość na swoją modłę.Jeżeli już to pewnie będzie nie na temat ale i tak jestem ciekaw.

3 7
ID:37367

ozon

"Cichy........" ide o zaklad ze FAKTOW nie przyjmie odbija sie jak od sciany.Niektorzy juz sa tak zaprogramowani i nie ma rady. Moze nas jednak "Anty" rozczaruje? kto wie bowiem nie zbadane sa wyroki niebios.....Oby ,oby

1 1
ID:37385

antydziałkowiec

Cichy -wskaźnikiem rozwoju gospodarczego kraju są realne dochody jego mieszkańców i siła nabywcza pieniądza -prawda ? .A nie ilość wywożonego z Polski kapitału przez,, firemki ,,zagraniczne'' .A te średnie dochody mieszkańców ,,zielonej wyspy'' nijak nie chcą być wyższe niż wstydliwe 250Euro(!!!!!!) +benzyna po 6zł( przy 1500Euro np w Niemczech ) i nijak nie chcą pasować do wizji ,,obecnienampanującego'' , więc takie ,,zamówione statystyki'' niewiele zmieniają -chyba temu nie zaprzeczysz.

0 2
ID:37404

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Wiedziałem że nie zawiedziesz. Ja podaje ile kasy napłynęło do Polski ty piszesz o wywożeniu.Może podasz ile rząd zapłacił za zamówienie tych statystyk w United Nations Conference on Trade and Development a może napiszemy do nich z zapytaniem ile biorą?. A teraz moja kolej pisania " na temat " w/g Anty -go : Bieda ci u nas taka ,że nigdzie w mieście w ciągu dnia nie ma gdzie zaparkować tak mało mamy samochodów , w sklepach kolejki przy kasach bo nikt nie ma pieniędzy a 70 % Polaków podaje że ma w domu plasmę/ lcd/led itp bo opieka społeczna rozdawała najbiedniejszym.Można i tak, co nie ?

2 4
ID:37420

antydziałkowiec

Cichy stawiasz problem ,ja stawiam fakty a faktem jest ,że 250 Euro + benzyna po 6zł/litr+ brak minimum socjalnego obowiązującego w Unii. A te ,,Twoje'' dane czy uwzględniają np. ,,przepompownie supermarkety'' ,które miliardy zł wywożą z Polski bez podatku w zamian za groszowe miejsca pracy . To są ogólnie dostępne informacje .I na koniec -weszliśmy do ,,UNII'' poto by równać do Albanii ,czy do Niemiec ,których eksport do Polski po wejściu potroił się ...zafundowali sobie rynek zbytu ?

0 3
ID:37426

ozon

"Cichy" daj spokoj.bo na nawiedzonych to nawet egzorcyzmy nie podzialaja. Ten typ tak ma ,to taki folklor... szkoda gadac jak mowil pewien satyryk.Pozdrawiam

0 0
ID:37502

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Juz nie mogę ? Markety bez podatku - po kim ty te bzdury pleciesz ?Każda firma działająca w Polsce płaci podatki w Polsce bez różnicy czy to jest supermarket czy Kowalski.Przy rejestracji dostajesz regon i NIP do podatku w skarbówce a te twoje informacje są ogólnie dostępne bo powtarzają je tacy jak ty.Piszesz ,że wywożą je z Polski a jak ty zarobisz parę złoty i pojedziesz za granicę na wczasy to kasy nie wywozisz ?Skąd sie biorą tacy jak ty ? Jak zrobisz zakupy w internecie za granicą to kasy z Polski nie wyprowadzasz ? Tobie wolno bo tego nie ogarniasz a innym nie bo Anty tak napisał? Zrozum- w każdym kraju płacone są podatki ale z kasą którą zarobisz możesz zrobić (czyli wydać)gdzie i na co tylko zechcesz bez względu czy nazywasz się Tesco czy Antydziałkowiec. Możesz to robić ( także pisać te kocopoły ) dzięki temu, że żyjesz w wolnym kraju i doceń to w końcu i przestań szkalować i obrażać wszystkich wokół wykorzystując ten fakt.

1 2
ID:37503

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA