Giną podpisy w sprawie referendum ACTA!!!...

Giną podpisy w sprawie referendum ACTA!!!

20 komentarzy

pietreq

Chętnie pójdę złożyć osobiście taki podpis, jeszcze większa frajda niż wysyłanie.
Szacuneczek dla tych chłopaków za to co robią. Oby nie przejął ich Palikot pod swój sztandar, bo widzę, że ma na nich apetyt.

5 0
ID:37398

antydziałkowiec

Rudy tak łatwo nie odpuści ,a metodymogą być tak jak w stanie wojennym -cenzura i kontrola rozmów telefonicznych jest całkiem możliwa .Ale MAM NADZIEJĘ ,że MŁODZI TEŻ NIE ODPUSZCZĄ i w końcu POgonią kota kłamcy POlitycznemu .

3 1
ID:37399

szuja

Adresat Bardzo Wdzięczny

1 3
ID:37400

Oczytany

pietreq zdecyduj PO czyjej jesteś stronie??Twierdzisz że złożysz POdPIS?..Coś mi śmierdzisz.....A i odczep się od Palikota.

0 3
ID:37416

antydziałkowiec

Oczytany -Ty też dzielisz tak jak Postępowi euroentuzjaści ? Ten za bo z nami a tamten przeciw bo ,,ośmiela się '' myśleć ? poddałeś się ideologii euromatołów ? Weź przykład z młodzieży protestującej przeciwko ACTA .Oni nie chcą smyczy takiej czy innej -oni chcą wolności w normalności bez Politycznej smyczy !!!

4 2
ID:37421

szuja

@~Oczytany: Też jestem jego zwolennikiem.Chociaż kilka spraw mnie niepokoi.Ale to są niuanse.

0 2
ID:37427

pietreq

@Oczytany, nie widzę powodu, aby się decydować, po czyjej stronie mam być. Jestem po stronie Polaków. Mam trochę nietypowe poglądy polityczne. Przede wszystkim nie chcę, aby jakakolwiek partia rządziła Polską. To jest chory system, w którym nakłania się Polaków do oddawaniu władzy partiom politycznym. Jestem za delegalizacją wszystkich partii. Przede wszystkim jestem przeciwnikiem obowiązującego w Polsce ustroju, gdyż demokracja parlamentarna daje bardzo nikłe możliwości wpływania narodu na losy swojego kraju. Ostatnie wydarzenia są tego świetnym przykładem. Są przykładem niemocy ludu w decydowaniu o przyszłości swego kraju. Kraj, w którym obywatele nie mają prawa głosu, nie jest krajem demokratycznym. To jest reżim.
Palikot? Co Palikot? Kolejny cwaniaczek, który rzekomo pokłócił się z Tuskiem i odszedł z partii po to, aby założyć swoją partię i dzięki temu w wyborach zebrać negatywny elektorat Platformy. Udają teraz opozycję, a tak naprawdę w najistotniejszych sprawach wspierają Platformę. Bardziej się przysłużył PO opuszczając ją, niż gdyby w niej pozostał. Inaczej zyskałby Korwin Mikke.

4 0
ID:37432

ozon

Pietreq, szanuje Twoje poglady ale czy nie sadzisz, ze poglady Pana Korwinna sa dosc ekstrawaganckie? Co do pana Palikota duzo racji masz to bardziej 'Heppener" niz polityk . Mnie wogole smieszy jak poslowie a zwlaszcza Ci ,ktorzy sa tylko"maszynka" do glosowania mowia o sobie "Ja polityk...."Matko kochana jakie to smieszne bo w gruncie rzeczy to KAZDY z nas doroslych POLAKOW jest politykiemtylko co z tego wynika?

1 0
ID:37448

antydziałkowiec

,, Kraj w którym obywatele nie mają głosu ,nie jest krajem DEMOKRATYCZNYM'' - CZY Z TYM SIĘ ZGADZACIE ? Czy chcecie być nadal owcami do strzyżenia po wrzuceniu kartki do urny ? Czy podoba się wam zerowa odpowiedzialność politykierów za swoje pomysły po wyborach ? Wczoraj młodzież ze Szczecina i Gdańska po raz kolejny powiedziała Tuskowi NIE !!! ,ale oczywiście,, niezależne media '' takich reportarzy nie publikują na żywo bo ........są ,,niezależne '' ?

2 2
ID:37451

olo...

@ antydziłkowiec ..Media tez nieopublikuja tego że Policja szczelnym kordonem ochraniała przez wiele godzin PRYWATNĄ posiadłość premiera...... pred demontracjami a kto za takie akcje płaci chyba pisac niemusze,i o tym że Protestujący przeciw ACTA dostawali mandaty za nielegalne zgromadzenie itp.. Podobne sutuacje już kiedyś w naszej Historii miały miejsce metody tylko troszeczke sie ucywilizowały.....

2 0
ID:37454

antydziałkowiec

olo -ty też masz niedosyt prawdziwej informacji ? Niedługo może być tak jak za Jaruzelskiego .....kolejki do sklepów mięsnych też były nielegalne ,zwłaszcza jak ,,towaysze '' jechali na wycieczki po kraju w towarzystwie ,,wolnych mediów''. popatrz jak nowa ,,wadza'' szybko zapomina za co była w latach 80-tych pałowana .

0 1
ID:37466

pietreq

@ozon, nie sądzę aby poglądy Korwina były ekstrawaganckie, ale na pewno jest oryginalny ;) Prezentuje poglądy konserwatywno-liberalne i ma niemało zwolenników, lecz media go nie pokazują, bo jego partia nie jest bogata. Gdyby w telewizji mówili o nim tyle, co o Palikocie, to na pewno partia Korwina znalazłaby się w Parlamencie. Nie zgadzam się z poglądami Korwina w kilku istotnych kwestiach, ale uważam, że jest o wiele wartościowszy jako polityk od Palikota. Palikot jest burzycielem i niczego dobrego nie wnosi do polityki. Swój sukces zawdzięcza niewątpliwie Piotrowi Tymochowiczowi, który prawdopodobnie również nie ma barier moralnych.

1 0
ID:37468

antydziałkowiec

Piereq- czy możesz zdefiniować Pojęcie ,,wartościowy jako polityk'' ? Bo z dotychczasowych polskich doświadczeń ,,wartość '' politykierów polega głównie na ,,obiecankach -cacankach ''i przeżeraniu kasy podatników .Ale może się mylę ?

0 1
ID:37479

ozon

Pietreq. obiecuje ze poszperam,poczytam i zapoznam sie z partia Korwina wtedy pogadamy bo na dzisiaj jestem mimo wieku dosc "zielony" w tej materii. Trzymaj sie cieplo. pozdrawiam

0 0
ID:37501

olo...

@antydziałkowiec co tu dużo mówić na temat naszych niezależnych mediów najpierw usiłowali przekazac że manifestują przeciwko ACTA kibole kiedy przyniosło to efekt odwrotny od zamierzonego i z każdym protestem w miastach było jeszcze więcej manifestanów,demonstracje odbyły sie bez wiekszych zgrzytów to media przestały o tym informować udająć że nic sie niedzieje ..... Do pojęcia wartosciowy polityk dołożyłbym "równy start w przyszłość po Polsku" czyli dzieci polityków najlepsze uczelnie włacznie z zagranicznymi.. i Polscy studenci którzy będą musieli opłacać 2 kierunek studiów.

1 0
ID:37507

pietreq

@ozon, polecam bezstronne źródło informacji. Np. debatę Janusz Korwin-Mikke kontra Janusz Palikot. Dziękuje i również pozdrawiam.

0 0
ID:37509

antydziałkowiec

olo....Za komuny ,,obecnienampanujący '' też był nazywany przez propagandę Urbana ,,szumowiną, elementem antysocjalistycznym i wywrotowym , zadymiarzem'' itp...ale już o tym zapomniał ...a ja mam tylko wielką nadzieję ,że MŁODZIEŻ w stosowny sposób przywróci takim jak on krętaczom politycznym pamięć i szcunek do wyborców .

1 0
ID:37517

Rozliczenie

Polecam państwu artykuły ze strony http://demokracjabezposrednia.pl/ oraz zapoznanie się z szczegółami Demokracji Bezpośredniej na stronie http://demokracjabezposrednia.pl/
Działajmy razem,myślmy samodzielnie.
pozdrawiam

1 0
ID:37521

antydziałkowiec

Więcej takich informacji w necie i piramida kłamstwa postawiona przez politycznych krętaczy legnie w gruzach .Czekaj tylko jak wskoczą na ciebie poplecznicy tych krętaczy za publikowanie ,,nieprawdziwych informacji ''..o ,,kapitanie drużyny'' .....i jego ,,kunsultacjach '' w sprawie AKTA.

0 0
ID:37534

pietreq

@antydziałkowiec, nie mam dla Ciebie definicji wartościowego polityka, ale miałem na myśli takiego, który nie jest bezideowy. Który politykiem staje się nie tylko dla zdobycia popularności, władzy i pieniędzy, lecz również dla misji, którą sobie obrał. Wartościowy polityk, to wg. mnie taki, który jest wyrazisty w poglądach i przede wszystkim w działaniu. Żyje tym, co publicznie wygłasza. Bez wątpienia takim politykiem jest Janusz Korwin Mikke.

1 0
ID:37560

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA