Polskie Radio "Jedynka" podalo, ze az o 70% spadly POWOLANIA...

Polskie Radio "Jedynka" podalo, ze az o 70% spadly POWOLANIA do zenskich zakonow. Socjolodzy "glowkuja" co jest tego przyczyna...? A zwykli "zjadacze" chleba co o tym sadza?? No tylko nie mowcie ,ze to wina Platformy ... czy innej opcji politycznej..

11 komentarzy

antydziałkowiec

Z wywiadu z zakonnicami w ,,topowym''programie ,,kawa czy herbata'' wynika zupełnie coś innego ....a może te dane pochodzą z podobnego programu ...,,ryż czy ziemniaki'' .....

1 1
ID:37480

Mk

To nie jedna, a kilka przyczyn składa się na spadek powołań do zakonów czy seminariów. Nie jestem socjologiem, więc nie chcę się wymądrzać w tej materii. Zmiana mentalności (bardzo powolna, lecz nieubłaganie postępująca laicyzacja ) w społeczeństwie, coraz większa samoświadomość młodego pokolenia, a co za tym idzie sceptycyzm wobec narzucanych autorytetów , ciekawość świata , ludzi, wielość alternatywnych wyborów sposobów na zycie itp.to mi się nasuwa tak niejako pierwsze z.brzegu. Pozdrawiam

2 0
ID:37481

Mk

To nie jedna, a kilka przyczyn składa się na spadek powołań do zakonów czy seminariów. Nie jestem socjologiem, więc nie chcę się wymądrzać w tej materii. Zmiana mentalności (bardzo powolna, lecz nieubłaganie postępująca laicyzacja ) w społeczeństwie, coraz większa samoświadomość młodego pokolenia, a co za tym idzie sceptycyzm wobec narzucanych autorytetów , ciekawość świata , ludzi, wielość alternatywnych wyborów sposobów na zycie itp.to mi się nasuwa tak niejako pierwsze z.brzegu. Pozdrawiam

0 0
ID:37482

dzonny_killer

może mają już dość lodów i lizaków od księdza proboszcza... :p

1 1
ID:37485

oczytany

Gdyby taki news podało rydzykowe radio nie zdziwił bym się. Ale jedynka? i to publiczna jedynka ??? To kpina!!!A FEE!

1 1
ID:37489

ozon

"Mk" Wiele celnych uwag z Twojej strony tez mam takie przemyslenia...tylko cos mi "zgrzyta' bo w seminariach ten spadek jest tez mniejszy ale nie tak drastycznie.. Uslyszalem tez taka opinie,ze mniej kobiet "boi" sie bys samotnymi co kiedys bylo napietnowane{stara panna} a obecnie jest "moda " byc singlem...moze cos w tym jest??? Dzieki za opinie tez pozdrawiam

1 0
ID:37498

szuja

@~ozon: Pisz po polsku i dopiero zabieraj głos na inne tematy.

0 2
ID:37514

ozon

"Oczytany" Poniewaz wczoraj byl DZIEN KONSEKRACJI tak chyba to brzmi i sory jak przekrecilem ale chodzi o powolania wlasnie dlatego PR publiczne tez o tym mowi bo taka jest rola radia publicznego,a ze zyjemy w panstwie katplickim to normalka. ze i wiesci z tej strony sa podawane. To taka ciekawostka i w takich kategoriach nalezy to przyjmowac a i zastanowic sie "dlaczego" tez ujmy nie przyniesie....

0 0
ID:37519

szuja

@~ozon: dwa > sory < ,to dwa jelenie rogacze.

0 0
ID:37554

oczytany

Ujmą jest to, że radio publiczne zajmuje się klechistanem.

0 0
ID:37559

Zych

To znaczy że zbliża się koniec..

0 0
ID:37574

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA