Myślę że reformy należy zacząć od KRUS , służb...

Myślę że reformy należy zacząć od KRUS , służb mundurowych , likwidacji funduszu kościelnego i opodatkowaniu kościoła ,prawników i lekarzy uprawiających prywatkę . Potrzebni są jednak odważni politycy pracujący dla naszego społeczeństwa, a nie dla siebie swoich rodzin i swoich partii . Tam właśnie znajduje się klucz do sukcesu reform , ale jak to zwykle bywa najłatwiej uderzyć w najbiedniejszą grupę społeczną .

7 komentarzy

witto

Ja bym zaczął od Sejmu i Senatu, Rady Ministrów, Prezydenta, wszelkiej maści agencji rządowych i rozbudowanej do obłędnych rozmiarów biurokracji. Ale wiem, ze tego nie zrobi żadna partia. Bo gdzie znajdą zatrudnienie działacze i ich rodziny, znajomi i znajomi znajomych? No i ten gwałtowny przyrost bezrobocia po takich reformach! Nieee, to jednak utopia. Trzeba podnieść podatek dochodowy i VAT, akcyzą objąć wodę, pieczywo i ziemniaki, zabrać wszystkie renty zasiłki i stypendia, obniżyć emerytury o minimum 25%, wywindować cenę paliwa do 15 złotych za litr.
I po kryzysie.

6 0
ID:37904

olo...

Racja katolik szczególnie z tym krusem co to są dwie kategorie Polaków krusowcy i zusowcy ??należy obywateli traktować równo .

4 1
ID:37906

amityr

@olo...:
Po równo ,to już było.

1 0
ID:37908

antydziałkowiec

Ty zaczynasz od dołu ,ale jakby tak zacząć od góry: emerytury poselskie ,senatorskie ,prezesowskie ,partyjne ,renty kolesiowskie ......KRUSu by na to nie starczyło ....nie sądzisz ?

2 2
ID:37919

olo...

Zrobienie porządku z krusem przyniosło by do budżetu Państwa ok 2,6 do 3 mld rocznie,a dopłata do emerytur do krus wynosi 15,5 mld rocznie więc po co wszyscy mamy utrzymywać instytucje z której korzystają mniej liczni w tym gro polityków, na różnym szczeblu

3 0
ID:37949

antydziałkowiec

politycy jako gatunek pasożytniczy powinien byc odsuniety od koryta na bezpieczną odległośsc ,a dopiero wtedy możemy obliczać jakie są prawdziwe koszty ZUS ,KRUS i może się wtedy okazać ,że ci co tam przez lata wpłacają ,pobieraja tylko promil swoich oszczędności ,bo reszta idzie na .......partyjne potrzeby .!!!!!!

1 0
ID:37959

amityr

Jak zlikwidują KRUS to bezrobocie wzrośnie w Polsce do 40% .Wszyscy małorolni przejdą do ZUS i automatycznie na zasiłek nie płacąc już nawet tych 350 złotych bo i skąd.Kocham Solidarność .....z chłopami. Taki sojusz robotniczo chłopski.

0 0
ID:37971

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA