We Włocławku, jak w Ameryce! Jadąc rano krajową "1"...

We Włocławku, jak w Ameryce! Jadąc rano krajową "1" widziałem mnóstwo samochodów z Cleveland (CLI), Californii (CAL) oraz innych amerykańskich miast i stanów, ale nie mogłem ich wszystkich dokładnie skojarzyć. Włocławianie, jak Wy to robicie, że pracuje u Was tylu reprezentantów bratniego narodu, a Wy narzekacie na bezrobocie.

10 komentarzy

czechu

To prawda w moim miejscu pracy 1/3 załogi to ludzie z tych amerykańskich stanów którzy zazwyczaj się godzą na każdą prace i płace.rabanne

9 1
ID:38312

antydziałkowiec

@~czechu: Czy macie na mysli ...,,chłoporobotników'' (określenie z czasów Bieruta) ....wciąż aktualne ?

4 6
ID:38314

hmmmm

Po prostu to tania sila robocza jak w ameryce murzyny :D wiesz jak na takich ludziach mozna latwo zarobic ? plus ich wyczyny na drodze czysta poezja i majstersztyk. Dobrze ze sa, bo jezdzac po miescie nieraz juz sobie humor poprawilem patrzac na nich. Nie uogólniam wszystkich z tych stanow, bo niektorzy sa naprawde normalni, jak w zyciu tak na drodze czy pracy :) Pozdro

5 2
ID:38317

zbuntowany_kaloryfer

@Ponury Żniwiarz. Cleveland i California hahaha! Extra! Podoba mi się - już sobie zakodowałem;))
Po raz pierwszy dziś na głos roześmiałem się;))

5 5
ID:38323

ozon

Mnie tez sie to podoba tym bardziej ze pare dziwnych sytuacji mialem z tymi "obcokrajowcami"Zawsze mowilem ,ze my POLACY jestesmy kreatywnym narodem...jak nam nikt nie przeszkadza.Tez usmialem sie az polowica zaniepokojona zajrzala do mnie.Aniol Stroz i dobrze!

4 4
ID:38329

hmmm

@zbuntowany_kaloryfer to w tym momencie to ty mnie rozesmiales ze tego nie znasz... stare juz jak swiat :)

1 2
ID:38331

wieśmak

Wielki Stan Ameryki CW -Centralna Wieś.

2 8
ID:38336

mieszkanka wsi :)

o Centralnej Wsi jeszcze nie słyszałam, chociaż patrząc na to co wyrabiał dziś Pan na CW na dworcu wołało o pomstę do nieba. Chyba wszyscy wiedzą że parking na dworcu jest jednokierunkowy. Owy Pan chyba tego nie wiedział bo usilnie chciał wyjechać wjazdem i do tego bardzo pięknie się zakopał w śniegu. Gdy siedziałam w autku na CLI bardzo poprawił mi humor.

0 5
ID:38381

olo...

tej cechy u nas jako Polaków własnie nielubie.. jak napisała mieszkanka wsi jeden sie zakopał a drugi siedzi w aucie i sie smieje (najprostszy przykład)..ale to niektórzy tak mają że jak sie żle dzieje to sie cieszą .

0 0
ID:38410

mieszkanka wsi :)

Może i bym mu pomogła ale z racji tego że jestem, kobietą to pewnie nie za wiele by to dało. Poza tym mogło mu dać do myślenia dlaczego jest tylko mały luk odśnieżony jak się wjeżdża a nie cała szerokość i się tam nie pchać.

1 0
ID:38491

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA