Stadion narodowy staje się dzisiaj pępkiem Europy.Stadion...

Stadion narodowy staje się dzisiaj pępkiem Europy.Stadion wybudowany na gruzach PRL i IV RP perła w koronie Platformy Obywatelskiej.Za rządów Donalda Tuska przygotowania do Euro 2012 są traktowane wyjątkowo. Nie szczędzono na nie grosza ani sił. Rzucono na front prac najlepszych spośród zaufanych. Dzieło powierzono pieczy samego Mira Drzewieckiego, skarbnika Platformy. Ten wybrał super menedżerów i uwolnił ich pensje z okowów ustawy kominowej.
Będę z ogromnym zainteresowaniem oglądał pojedynek naszych biało -czerwonych orłów z Portugalią.Oby wszystko się udało i cała Polska była dumna z wyniku i ze stadionu.Troszkę się obawiam o murawę na stadionie .Jednak wierze że będzie wszystko dobrze.Trzymam kciuki i już odliczam godziny do meczu,życząc wszystkim niezapomnianych wrażeń.Bo boju biało -czerwoni.

14 komentarzy

ozon

Projekt został zatwierdzony i realizowany za czasów PiS to dla ścisłości. Trawa jest ok a zdanie piłkarzy jest tu najważniejsze.Pan Tomaszewski rozśmieszył mnie do łez grożbą ,ze nie będzie oglądał meczu no i wogóle reprezentacji bo taka nie do końca jest polska> I śmieszno i straszno.Wynik typuje 2:1 niestety dla Prtugalii i bardzo chciałbym się mylić.

3 11
ID:39161

Olaf

Największa porażką inwestycyjna w Warszawie jest wydatek ponad 2 mld na dwa stadiony /przebudowa Legii-400 mln z funduszu miasta +narodowy 1.5mld/ ,które nie będą właściwie wykorzystane .Nie wybudowano natomiast planowanej hali sportowej ,której w stolicy brakuje.
Przecież stadion narodowy mógłby służyć stołecznym drużynom,a nie tylko na okazjonalne imprezy.Np.Alianz Arena w Monachium jest wykorzystywana przez dwie drużyny piłkarskie.

8 1
ID:39163

antydziałkowiec

@~Olaf: to są drobne wydatki ..., które ZUS pokryje po kolejnym przesunięciu środków z funduszy emerytalnych bez zgody wlaśscicieli .

8 7
ID:39168

ozon

Bo TY "anty" nadal byś chciał zeby było siermiężnie i ponuro byle równo. Zaścianek gromadzi się w PiSie i nie dorasta mentalnie do obecnych wyzwań. Ale z gustem to jak z biustem albo sie go ma albo nie!A stadion dobrze że jest i pora najwyższa przestać przeliczać na żłobki, przedszkola itp. no dodajmy do tego subwencje na partie WSZYSTKIE!

5 7
ID:39195

Koalicja Moherowa

@~ozon: Podaj od kiedy rządził PIS i do kiedy gabinet Jarosława Kaczyńskiego pełnił swoje obowiązki
Kiedy przyznano organizację Euro 2012 Polsce i Ukrainie.Koalicja Moherowa twierdzi , że pojechałeś kitem( cytujemy słowa F Smudy)

6 4
ID:39197

sportowiec

@antydziałkowiec. Bo powinno śmierdzieć, wyglądać jak wyschnięte g.... i nie przeszkadzać lewiznom. Czyt. stadion X lecia

4 1
ID:39199

ozon

Mowa o stadionie Narodowym nie o Euro .Pani Jakubiak była minister w rządzie PiS wie chyba lepiej niż WY "KM"?

4 5
ID:39200

Johan

@~ozon:Przecież nie odpowiadasz na zadane pytanie,bo nie masz argumentów,
Zjadliwe piszesz komentarze ,jak czegoś nie pojmujesz..Ot taka mentalność
podwórkowego filozofa,Zżera Cie złość ,że nie rozumiesz i nie możesz zrozumieć prawdy,z tobą to bezproduktywna rozmowa.

6 2
ID:39208

antydziałkowiec

@~Johan: Niestety mentalność wąchockiego tuskokraty nie przyjmuje realnej argumentacji . Dopiero ,,ulica '' na takich działa otrzeźwiająco -tak jak na specjalistę od ACTA .....a i to ze zwłoką ze względu na ,,brak refleksu'' . poczekjamy jak pomnik za 2 miliardy z naszych funduszy emerytalnych zacznie się sypać . ....

4 1
ID:39210

ozon

"Johan" a Ty chcesz nostryfikować mije dyplomy? Komu mam odpowiadać?Jakie pytania? Jaka prawda?Twoja? "Anty" i innych malkontentów? Zartujesz kolego.Faktem jest że niezrozumiały jest dla mnie ten jad jaki towarzyszy Waszym wypowiedziom to politykowanie a przede wszystkim brak umiejętności godzenia się z faktem ,że inni mają inne zdanie. Polemika z takimi osobami to rzucanie grochem o ściane .Prawda jest zawsze subiektywna .Uważam ,ze to ciągłe narzekanie ,brak obiektywizmu i obrzucanie błotem w stylu: ten agent i zdrajca, ten złodziej , ten komuch jest przejawem braku szacunku do kraju do ludzi i do samego siebie. Ta retoryka przeważa i żadna dyskusja nie ma sensu . Ja po 30 latach widze ,że Polska się zmienia,że doganiamy europejskie miasta i kompleksów nie muszą Polacy mieć. Ludzi nie oceniam przez pryzmat ich sympatii politycznych a w necie przyjażni nie szukam. Tak jak Ty i inni wyrażam swoje zdanie czasem na poważnie czasem o zabarwieniu żartobliwym bo na niektóre wpisy trudno reagować poważnie. Nic do Ciebie nie mam bo jesteś mi obojętny ale Ty puszesz co uważasz i ja korzystam z tego prawa i tyle. Do rozmowy na poważnie potrzeba czegoś więcej niż klawiatury no i wolę patrzeć rozmówcy w oczy. Są przyjemniejsze rzeczy do przeżywania niż pseudo polityczne wywody a wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. To tyle ad vocem., że tak powiem. Pozdrawiam

1 4
ID:39232

antydziałkowiec

@~ozon: wystraczy odkręcic kran i juz ,,ozonowana'' woda leje się strumieniami...tylko ,,kunkretów'' jak na lekarstwo ...

4 1
ID:39239

Johan

@~ozon: Uffff ależ elaborat -kolego twój tok myślenia to taki.
Kowal zawinił ,cygana powiesili.Mój taki -wprowadzi audyt na wszystkie zamówienia publiczne,za rządów (nierządów) POpaprańców! Sekuła saeculorum

5 0
ID:39247

ozon

Ale zdrowa bez bakterii więc korzystaj masz bonusa ode mnie.

1 4
ID:39253

antydziałkowiec

@~ozon: Dziękuję , poczęstuj swoich kolegów z wycieczki ...

4 1
ID:39255

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA