Brutalna prawda - dlaczego nie pokazano tego w żadnych...

Brutalna prawda - dlaczego nie pokazano tego w żadnych wiadomościach?!

#!

11 komentarzy

negocjator...

takie rzeczy się ukrywa ! o tym się nie mówi tylko wymyśla się tematy zastepcze !

6 1
ID:39164

antydziałkowiec

@~negocjator...: podobnie jak takie ..http://biznes.onet.pl/protest-przeciwko-podniesieniu-wieku-emerytalnego,18860,5043058,1,fotoreportaze-detal-galeria -czy ktoś widzaiał informacje o tych protestach ?

4 3
ID:39166

ozon

Co ty mówisz o ukrywaniu? Kto? Abonamentu się nie płaci a transmisje z Parlamentu Europejskiego się chce oglądać? Publiczna TV ma zapisaną rolę misyjmą więc tam kierować żale bo komercyjne takiego obowiązku nie mają a kasę wydają na co chcą bo to ich kasa.. Tv 'trwam" też jakoś zaniechała..

3 2
ID:39173

Soldier

Tuskowe "psy" że tak powiem, nie puszczą tego materiału w swoich programach bo mogło by to zagrozić obecnie nam panującym. Według mnie ACTA miało być wprowadzone m.in. po to żeby takie filmy nie docierały do społeczeństwa.

3 1
ID:39174

Zibi.

Ten Brytyjski polityk niestety jest w mniejszości co jest bardzo przykre. Zgodnie z założeniami ideologii ekonomicznej która obecnie rządzi Europą i Światem zwanej Keynesizmem, drukowanie pieniędzy nie jest niczym złym gdyż one to właśnie napędzają konsumpcje co za sobą pociąga produkcję, tego zdania niestety jest także M.Belka. Nikt jednak nie zauważa wszechmocnej pozycji banków komercyjnych, które już dawno kupiły polityków i rządzą podażą pieniądza i nakazują drukowanie pustych pieniędzy. Dlaczego ropa jest taka droga? Gdyż jest o wiele bardziej warta niż dolar i euro bez pokrycia. Lepiej kumulować wartość w dobrach pierwszej potrzeby niż papierkach lub cyferkach na koncie. Ludzie powinni przestać brać kredyty i pożyć przez 4-5 lat tylko z tego co zarobią. W obecnych czasach jest to już raczej niewykonalne. Zmierzamy do upadku Cesarstwa Europejskiego. Podobne przyczyny upadku były w Rzymie, Bizancjum, Austr-Węg i innych demoludów.

6 0
ID:39176

antydziałkowiec

@~Zibi.: Głosisz bardzo niepopularne obecnie na tej szerokości geograficznej poglądy .Przypominam - obecnie na tej szerokości geograficznej gdzie leży ,,zielona wyspa'' obowiązuje jednomyślna Tuskokracja na podbudowie eurokołchoźnictwa , a wszelkie inne ,,wrogie siły'' siejącę ,,zarazę ziezależnego myślenia'' mają być ,,neutralizowane '' przed narodzinami . Taka odmiana Tuskoaborcji ...przy pomocy ACTA .

3 3
ID:39188

pietreq

Właśnie, dlaczego takich rzeczy nie pokazują w wiadomościach. Przecież to co pokazuje ten filmik, sprawa którą poruszył pan Bloom, powinna być rozpatrywana we wszelkich dyskusjach na temat kryzysu. To powinni wiedzieć wszyscy.
I jak tu nie wierzyć w globalny spisek, którego celem jest Nowy Porządek Świata?

4 1
ID:39189

pietreq

Takich rzeczy też nie usłyszymy w reżimowych mediach:

2 2
ID:39191

pietreq

@Zibi. Dziwne, że teraz w 100% się z Tobą zgadzam. Dlaczego dziwne? Bo jeśli to Ty byłeś osobą o nicku Zibi z którą dyskutowałem jeszcze ok. 2 miesiące temu na tym forum, to miałeś trochę inne poglądy. To była dyskusja o tym, czy rozsądne jest udzielanie pożyczki przez NBP na ratowanie bankrutów. Tam nawet inaczej wyrażałeś się o panu M. Belce pisząc: "pragnę przypomnieć, ze prezesem NBP jest jeden z wybitniejszych polskich profesorów ekonomii z nieporównywalnie większym dorobkiem od Balcerowicza, Osiatyńskiego i dziesięciu innych razem wziętych oraz jest facetem o dużym doświadczeniu w różnorodnych instytucjach finansowych o zasięgu globalnym". Jeśli zmieniłeś zdanie, to tylko dobrze to o Tobie świadczy, bo to znaczy, że poszukujesz, odkrywasz nowe fakty i się rozwijasz. Możliwe też, że ja źle Cię wtedy rozumiałem, a Ty mnie. Teraz jak czytam Twoje wpisy to myślę sobie: "nie, to jest chyba inny koleś". Pzdr.

3 0
ID:39192

antydziałkowiec

Czy to oznacza ,że ,,nasz polski'' rząd nas Polaków mieszkańców,,zielonej wyspy''OKŁAMUJE ? A wiosna coraz bliżej .....

2 3
ID:39204

Zibi.

@ pietreq. To byłem ja ten sam. Poglądy mi się nie zmieniły tylko staram się zrozumieć sposób funkcjonowania mądrego profesora na ważnym stanowisku, który mimo swojej wiedzy bezkrytycznie realizuje ideologię, która doprowadzić może do updku całego systemu. Do końca nie wiem ale chyba nie ma na ten problem bezustannego drukowania pieniądza innego rozwiązania i wszyscy którzy rządzą cały czas podtrzymują ten stan rzeczy. Czyżby nie było innej drogi??? Jeśli nie ma to grozi nam wielka katastrofa. Nie chcę być trywialnym ale kiedyś tego typu sprawy regulowały wojny. Po wojnie następowało nowe rozdanie kart i to wystarczało na następne kilkadziesiąt lat. Teraz nikt nie chce wojny i ginąć właściwie nie wiadomo z jakiego powodu. Każdy z nas chce spokoju i dlatego politycy decydują się na ten beznadziejny ruch dodrukowywania pieniądza i podsycania nadziei. tylko na ile to jeszcze wystarczy?

2 1
ID:39216

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA