Tragedia spowodowana bałaganem na kolei -następuje to co od...

Tragedia spowodowana bałaganem na kolei -następuje to co od lat prognozują fachowcy -kolejarze -rozdrobnienie majątku i zarządzania PKP wprowadzaniem chorych wizji politykierów w kolejnych rządach doprowadza do takich tragedii . Jakiej jeszcze tragedii potrzeba by ta zgraja nierobów i nieuków została pognana na zielona trawkę ? Ile ludzi jeszcze musi zginąć na drogach ,pękających autostradach i torach kolejowych by naród zrozumiał ,że jest rządzony przez NIEUDACZNIKÓW ,KOLESIÓW , PARTYJNIAKÓW bez pojęcia o funkcjonowaniu państwa i bezpieczeństwie jego obywateli .Tam prawdopodobnie jest syn mojego kolegi , prawdopodobnie bo uzyskanie pewnej informacji w TYM PAŃSTWOWYM BAŁAGANIE jest podobno niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!

22 komentarze

Zofia

To sa nastepne ofiary liberalizmu, i komercjalizacji Komorowskiegop i Tuska. Kolej pocieta na spolki, byleby prezesiki napchali sobie kieszenie, pomimo, ze zdzierany jest haracz od pasazerow nie mysli sie ani o ich bezpieczenstwie ani o wygodzie. Kupa drani rzadzi. Powinni podac sie do dymisji. Boje sie tez, ze moze ofiara jest ktos znajomy albo z rodziny. Tutaj we Francji podano, ze moze byc ponad 60 osob zmarlych, nie wiem jak w Polsce, bo jak chcialam obejrzec TV Polonia to dzisiaj bedzie pol dnia mszy.

6 12
ID:39390

pietreq

Przestańcie! Jeszcze nie wiadomo, co było przyczyną tej katastrofy.

1 1
ID:39395

antydziałkowiec

@~Zofia: BŁĄD !!!! -To nie ,,kolej pouciekała do spółek'' To realizacja pomysłów niekompetentnych MATOŁÓW-poLITYKIERÓW ,którzy by zapewnić KOLESIOM ciepłe posadki ,,uciekli się '' nawet do zamykania szkół kształcących kolejarzy .Średnia wieku FACHOWCÓW od czarnej roboty na kolei to 55 lat !!!!!! A następcy dopiero się uczą !!! Ale taki Tusk wie lepiej jak się pracuje bo ......parę dni malował kominy !!!! A Polakom mydli oczy- 67 lat do emerytury!!!! Kompromitacja ......

3 10
ID:39396

cichyobserwator

Nawet przy takiej tragedii nie możesz sobie darować ? Jak hiena wykorzystujesz każdą okazję do ataku. Wielki faktografie od siedmiu boleści wytłumacz w takim razie jak doszło do 23 katastrof kolejowych w ostatnich 11 - u latach na całym świecie m.in. w Niemczech , Belgii, Włoszech , Francji i innych krajach i JAKI wpływ na nie miał nasz rząd i bałagan na PKP. Wszystkie te kraje są rządzone przez naszych " KOLESIÓW , PARTYJNIAKÓW " czy tylko w twoim chorym umyśle niespełnionego nieudacznika może coś takiego się uroić a już brak jakichkolwiek hamulców skłonić do pisania tych bredni? POsłuchaj dobrej rady - to co dzisiaj napisałeś naprawdę powinno skłonić twoją najbliższą rodzinę do zaprowadzenia ciebie do specjalisty bo ty już straciłeś kontrolę nad tym co robisz. Żebyś nie zarzucał braku faktów :http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/381721,najwieksze-katastrofy-kolejowe-na-swiecie-zobacz-zestawienie.html.Wypadki się zdarzają ale to z twoim umysłem to nie wypadek - to fakt.

4 6
ID:39399

Johan

Andrzej Wach, który wyleciał z Grupy PKP po grudniowym zamieszaniu na kolei, wrócił do państwowych kolei, obejmując stanowisko członka zarządu PKP Energetyka. Spółka ta jako pierwsza z Grupy PKP ma trafić na giełdę

4 3
ID:39401

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Nie ma takiego państwa w Europie gdzie kolej byłaby tak podzielona na spółki i spółeczki jak to ma miejsce w Polsce !!!Trzeba być skończonym matołem , by nie widzieć ,że te podziały służą tylko lokowaniu kolesiostwa partyjnego i nabijaniu im kasy . Wystarczy zrobić sobie wycieczkę na trasie Włocławek -Gdańsk by zobaczyć jak katastrofalnie wygląda trakcja elektryczna i jej osprzęt jak wyglądają budynki techniczne i dworce (choćby włocławski )na których można kręcić filmy wojenne bez dodatkowej dekoracji. A potem pojechać 1000 km na zachód i podobną wycieczkę zrobić sobie na trasie Berlin -Hamburg i jadąc zastanawiać się dlaczego te PAŃSTWOWE niemieckie koleje tak dobrze służą Niemcom a w Polsce Upolitycznione -nie .... Widocznie jeszcze PKP trzeba kolesiom sprzedać za grosze i łapówy l, widocznie jeszcze za mało ludzi z tego powodu zginęło ...... A rad udzielaj sobie sam i nie papuguj tego co innym wytykasz ......

4 11
ID:39406

ozon

I takich właśnie "rozmówek" nie ma w cywilizowanym społeczeństwie. Proponuje trochę ciszy nad tymi trumnami i nie zabarwiać tego politykowaniem."Anty" są sprawy gdzie język trzeba powściągnąć troche mimo , że to dzieje się w necie. Anonimowość nie musi równać sie z no powiedzmy niegrzecznością. Wyluzuj.

2 2
ID:39411

piwo$z

~antydziałkowiec
zgadzam się z Tobą w prawie 100%... tylko jedno małe sprostowanie mam: w naszym kraju nie ma autostrad.

2 6
ID:39417

antydziałkowiec

Z ostatniej chwili -http://wiadomosci.onet.pl/raporty/slaskie-katastrofa-kolejowa/niepokojace-oceny-przyczyn-katastrofy-kolejowej-je,1,5046907,wiadomosc.html-a podobno życie polaków jest dla ,,nich '' najważniejsze ....

1 9
ID:39419

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: M......trzeba być , żeby stwierdzić że przyczyną katastrofy był obecny rząd.Jak w takim razie w/g ciebie doszło do katastrofy kolejowej w Niemczech gdzie " PAŃSTWOWE niemieckie koleje tak dobrze służą Niemcom" i przedstaw mi jak wyglądają relacje własnościowe kolei w Europie bo z tego co piszesz to je dobrze znasz.Jeżeli na zachód jest tak wspaniale to wytłumacz nam - bo na pewno wiesz - jak doszło do tamtych katastrof ( w Niemczech , we Francji , w Norwegii ) bo zgaduję , że tam nie ma spółek i spółeczek i tylko ty potrafisz to wytłumaczyć.Czekam z wielką ciekawością .Hienę potrafię zrozumieć - dzikie zwierzę - ale ty mając rozum ( zauważ komplement ) powinieneś myśleć a z tym u ciebie ... Potrafisz tylko siać insynuacje a faktów w tym co pies napłakał.Twoim tokiem rozumowania powinien zająć się specjalista ; najlepiej taki 20 letni bo taki 55-letni nie przetrwa tej czarnej roboty.

3 3
ID:39420

antydziałkowiec

@~ozon: powiedz to tym którym ,,się udało'' (tym razem) i rodzinom tych ,którzy tam zginęli !!!! I tym ,którzy codziennie muszą z tego upolitycznionego dziwoląga jakim jest teraz PKP codziennie korzystać ....

2 10
ID:39422

Oczytany

~antydziałkowiec, dopóty dopóki będą rządziły sługusy Watykanu i ich poplecznicy, będzie syf, burdel i bałagan w każdej dziedzinie życia!

3 5
ID:39425

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Dyskusję o rzeczach oczywistych można prowadzić na określonym poziomie ,twój poziom ustaliłeś na równi z poziomem burtnika , a na takie ,,wyżyny '' moja ambicja nie sięga ...więc trzymaj się burtnika i trenuj ,trenuj.......

1 10
ID:39427

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Napisałeś : "Nie ma takiego państwa w Europie gdzie kolej byłaby tak POdzielona na spółki i spółeczki "- a podobno matołem nie jesteś więc wyjaśnij mi to : "W Niemczech funkcjonuje łącznie około 350 operatorów przewozów kolejowych (Eisenbahnverkehrsunternehmen), w tym 26 przewoźników będących własnością skarbu federalnego (Eisenbahnen des Bundes) oraz 324 prywatnych przewoźników kolejowych (Privatbahnen)" . Geniuszu z Boży faski zanim cóś nabazgrolisz to najpierw to sprawdż .Masz adresik :http://pl.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bahn - bo udowodniłeś już ,że sam nie potrafisz.Dalej uważasz , że na lekarza jeszcze za wcześnie ? Jeszcze raz udzielę ci rady - najpierw włączamy lewą półkulę , potem prawą i czekamy aż się skomunikują , potem włączamy komputer i z mózgu wysyłamy sygnał do rąk - nie odwrotnie.Może wtedy coś prawdziwego i logicznego napiszesz. Powodzenia

4 4
ID:39428

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: O rany , o Boże , łauuuuł. To ty masz ambicje ? Jak bym to prędzej przeczytał to rady byłyby na twoim poziomie ; dużymi literami z akcentem na sylaby żeby przy dłuższych wyrazach rozum nadążał za ambicją.

5 5
ID:39429

Melancholik

@~pietreq: Jedno jest pewne, przyczyną był błąd człowieka.

1 1
ID:39457

antydziałkowiec

@~piwo$z: Sugerujesz ,że ,,obecnienampanujacy'' i jego ,,niezależne media '' ponownie nas okłamują ?

0 3
ID:39505

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Czekam na wyjaśnienia.Napisałeś : "Nie ma takiego państwa w Europie gdzie kolej byłaby tak POdzielona na spółki i spółeczki " a jak pokazałem , że jest - to udajesz obrażonego.Wszystkim zarzucasz wszystkie plagi świata ale na swoje kłamstwa reakcji jakoś nie widzę.Może jesteś po hemisferektomii i instrukcja nie działa ?

2 2
ID:39517

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Skoro ,,sam wiceszef'' potwierdza fatalny stan podzielonych na polityczne spółki PKP -http://wiadomosci.onet.pl/raporty/slaskie-katastrofa-kolejowa/andrzej-massel-zly-stan-kolei-efektem-marzen-z-cza,1,5048092,wiadomosc.html - to co ja ,,biedny pasażer '' mogę dodać? Z podobnymi ,,autorytetami'' się nie polemizuje ...

0 3
ID:39522

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Ja chciałem żebyś wyjaśnił mi twoje słowa ale jeżeli sam nie rozumiesz co napisałeś to trudno - wklejaj dalej cudze.

2 2
ID:39528

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: cytat moze być podkreśleniem wagi zasadniczego tematu , PKP i tak twoje dociekania nie pomogą po bałaganie zaprowadzonym przez partynych reformatorów .

0 1
ID:39562

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ,,Polska kolej jest jedną z najbardziej podzielonych na świecie '' http://wiadomosci.onet.pl/raporty/slaskie-katastrofa-kolejowa/prokuratura-nadal-nie-ma-mozliwosci-przesluchania-,1,5050202,wiadomosc.html - to wypowiadane opinie ekspertów ......

0 0
ID:39588

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA