Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że armia prezydenta...

Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że armia prezydenta Syrii Baszara el-Assada przez miesiąc czasu nie daje rady bezbronnym cywilom.
Wszyscy przyzwyczailiśmy się już do medialnej wersji wydarzeń w Syrii, ale mało kto zastanawia się nad tym jak jest naprawdę. Dlaczego nie słyszymy o tym, że w Syrii odbyły się masowe wiece poparcia dla obecnego rządu syryjskiego?
Dlaczego w zachodnich mediach krzyczy się o zbrodni, kiedy państwo syryjskie broni swoich obywateli przed pseudo rewolucjonistami, którzy tak naprawdę są najemnikami obcych państw opłaconych do wzniecenia tam rewolty ku uciesze islamistów?

5 komentarzy

szuja

Byś widział tam rebeliantów jakby cichociemni komandosi nie działali. Już dawno byłoby po obecnym rządzie ale Chin i Rosji się boją.

3 3
ID:39414

Tomek.L

Pietreq - a czytałeś ilu żołnierzy przeszło na stronę tych jak to Nazywasz "pseudo rewolucjonistów" ? Znasz syryjskie realia, widziałeś dostatnie życie Syryjczyków pod rządami Assada? Spędziłem w Syrii rok czasu i Uwierz, że tam ludzie na słowo Muchabarat milkną jak kiedyś nasi na hasło SB a kto nie z Baas ten jest nikim.

4 8
ID:39416

zbuntowany_kaloryfer

Tomek l. - a ja uważam, że to nie prezydent tylko .....

2 2
ID:39435

zbuntowany_kaloryfer

Nie Tomek a Pietrek - przepraszam!

2 3
ID:39436

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze jedno: żadna normalna władza nie każe snajperom strzelać do kobiet i dzieci (w tym nawet kilkuletnich).

2 1
ID:39442

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA