Składam wyrazy wspołczucia rodzinom, ktorzy stracili...

Składam wyrazy wspołczucia rodzinom, ktorzy stracili bliskich w nowej katastrofie, której moznaby uniknąc. Poza tym ze kolej zniszczono, czyżby zastosowano juz deregularyzację zawodow na kolei, nowy absurdalny projekt ? Przecież to jest paranoja. Kazdy zawód wymaga pewnych kompetencji, ale szkoly zawodowe tez likwidowane. Jak można dopuscić do tego aby pociagi znalazly się na jednym torze jadąc z przeciwka. To jest obraz polskiej gospodarki i kolejnej tragedii nie greckiej ale polskiej.

22 komentarze

antydziałkowiec

Z wypowiedzi fachowców z PKP wynika ,ze cykl szkolenia maszynistów i obsługi technicznej zarządzania ruchem pociągów powinien trwać minimum 1,5 roku .A obecnie po politycznej reorganizacji PKP (spółkomania politykierska ) trwa ...3 miesiące - prywatne spółki nie przeliczają poziomu wyszkolenia na życie nas pasażerów - tam liczy się poprawność polityczna i...kasa na kolejną willę na Mazurach lub na Florydzie .I trzymanie paluszka w ...akurat rządzącej..... partyce.

4 7
ID:39433

cichyobserwator

Adam - Anty- ego rozumiem bo to chore z urojeniami ale Ciebie nie.Jeżeli składasz kondolencje rodzinom to po co potem te insynuacje i oskarżenia. Mam rozumieć , że do katastrofy w Otłoczynie w 1980 r doszło bo wtedy też były likwidowane szkoły kolejowe albo zawinił rząd ? Wiemy kto wtedy rządził i jakie to były czasy ale nie śmiałbym głosić żadnych takich twierdzeń .Pisałem już prędzej , że do katastrof kolejowych dochodzi rzadko ale niestety się zdarzają i nie tylko u nas.Czy te zdarzenia w Niemczech czy Norwegii to też wina rządów i gospodarek?ŻAL ludzi , którzy zginęli ale czy to usprawiedliwia tą waszą paranoję ? Uważam , że nie a nawet czuję niesmak czytając takie teksty już w dniu katastrofy.

3 5
ID:39440

zbuntowany_kaloryfer

@cichyobserwator: ludzie tacy jak Ty, ananas, dzonny, zxxc, ozon czy ja i tak nie znajdą zrozumienia u mas. Trzeba się z tym pogodzić.
No i druga część wpisu: zastanawia mnie czemu część jednej z moich wypowiedzi została okrojona. Chodzi mi o część, w której jednoznacznie określiłem prezydenta pewnego w dużej mierze pustynnego kraju mocno na południe od Europy jako masowego m...... Bo jak inaczej mam określić kogoś, kto zezwala na masakrowanie ludności cywilnej? Jak inaczej nazwać zamordowanie kilku tysięcy osób (cywili - w tym kobiet i dzieci!)..?

7 7
ID:39445

antydziałkowiec

Skala niekompetencji Politykierstwa wszelkiej maści jest tak wielka ,że tego pod dywan zamieść się już nie da . Tak jak nie da się zamydlić obrazu tragicznego stanu taboru kolejowego i braku kadr technicznych(co już głośno przyznają decydenci!) ...w przciwieństwie do nadmiaru kadr prezesowsko- partyjniackich w PKP - i to oni ponoszą odpowiedzialność za śmierć i kalectwo ludzi ,którzy zufali im wykupując bilety i decydując się wsiadać do tych pociągów ,o ile ten złom na szynach można jeszcze nazwać pociągami .

3 6
ID:39450

antekbosy

Człowiek ,który zaczyna wypowiedź na temat takiej tragedii od słów ,, skala niekompetencji Politykierstwa wszelkiej maści jest tak wielka'' ustawia sam siebie poza kryteriami moralnymi i etycznymi i zasługuje tylko na milczenie .

5 2
ID:39453

antydziałkowiec

@~antekbosy: Wąchock proszę wierszem ....

2 7
ID:39455

ozon

Włosy się jeżą {nawet ta resztka, którą posiadam} jak czytam co pisze "Anty" i inni z tej "półki" To jakieś opętanie czy już głupota?Zadziwia mnie to ,że 95% Polaków deklaruje ,że jest katolikami i to praktykującymi? Większej hipokryzji w żadnym narodzie się nie znajdzie!!Ludzie co się z Wami dzieje?

4 4
ID:39459

antydziałkowiec

@~ozon: A zdążysz odpowiedzieć konkretnie na jakieś pytanie zanim ci wszystkie wypadną ?

1 4
ID:39467

zbuntowany_kaloryfer

@ozon: ja się deklaruję jako katolik. Troszkę rzadziej praktykujący niż inni. W ostatnią niedzielę piłem wódkę z sąsiadem zamiast iść z rodziną do kościoła. No ok, stało się. Ale ze święconką już niebawem udam się. Jak co roku.

5 6
ID:39469

ozon

Szanujesz tradycje i bardzo dobrze ale zachowujesz się po ludzku i o to chodzi nie o latanie do kościoła co niestety dla innych tak to znaczy a inni czerpią z tego korzyści to takie "panu Bogu świeczke a diablu ogarek" i w tym chyba mieści się te 95%

4 3
ID:39475

antydziałkowiec

@~ozon: Kiedy ty nauczysz się pisać po Polsku i odpowiadać rzeczowo na pytania ? Chyba nigdy - szuja jednak ma rację ....

0 5
ID:39481

ozon

Czep się koleżko bo wcinasz się jak stringi. Widze że do Ciebie nie można spokojnie. Na pytania to ja odpowiadam tym , z którymi mam ochote rozmawiać to po pierwsze a po wtóre w Twoim "narzeczu " nie potrafie. "Mohery" "gdzie diabeł nie może tam mohery pośle" i panu Bartoszewskiemu to buty możecie czyścić zrozumiano!.

4 2
ID:39485

antydziałkowiec

@~ozon: Nooo... widzę ,że wycieczkowicza z Wąchocka nerwy ponoszą ..jak dochodzi do konkretów ....reakcja podobna do reakcji idola na ACTA ....pozostan w Wachocku ,dobrze ci to zrobi ...na nerwy .

0 0
ID:39508

antekbosy

Czy dyslektyk i dysortografik może być nauczycielem języka polskiego?

1 0
ID:39516

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: U ciebie jak nerwy wysiadają pojawia się Wąchock i burtnik .Tylko na takie argumenty z piaskownicy cię stać ? W innym wątku , na temat kolei , pokazałem że wypisujesz kłamstwa a ty innym zarzucasz brak rzeczowości.Ogarnij się człowieku.Żeby innym radzić "pisać po Polsku" trzeba najpierw samemu to umieć.Otóż dużych liter używamy zgodnie z pisownią i piszemy - po polsku - a nie jak sobie życzy superpolak Antydziałkowiec.

1 2
ID:39518

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: nie traktuję tych ,,wąchockich zaczepek '' emocjonalnie , jest to raczej zabawny przerywnik w mojej zasadniczej obecności przy komputerze . A że ,,wynurzenia peletonu z Wąchocka '' są jednym z elementów tej zabawy ? To ich problem .Dziwię się tym ,którzy do tego podchodzą jak do pojedynku na ringu- są po prostu śmieszni ...że dają się prowokować .Mogę tylko stwierdzić ,że do poziomu burtnika raczej nie zejdę ,mimo ich wysiłków , niech sami wystawiają o sobie stosowne świadectwo .A ty ...obseruj dalej...,,po cichu...po cichu.....po wielkiemu cichu ...''

0 0
ID:39521

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Piszący genialnie po polsku wytłumacz mi co znaczy " .obseruj dalej." i to jeszcze po cichu. Nie daj się sprowokować - wytłumacz -bo nie wiem co mam robić.Wyobrażałeś sobie kiedyś jakie sobie świadectwo wystawiasz na tym forum ?

1 2
ID:39527

ozon

"Anty" Ty już nigdzie nie musisz schodzić Ty sięgnąłeś dna już dawno .Jedyne emocje jakie wyzwalasz to takie ,i tu zacytuje Leszka z serialu "Daleko od drogi" " że jak się ma taką sztuke przed sobą ,-totrudno zachować kulture" Zamiast Turnaua zaśpiewaj sobie coś z Elektrycznych Gitar" może to..." co ty tutaj robisz"

1 0
ID:39533

antydzialkowiec

@~ozon: No widzisz , ponownie dałeś ciała ..odstaw na jakiś czas ,,łeptowinę'' to ci pamięć wróci ...A tematem głównym jest tu katastrofa kolejowa , jej przyczyny i współczucie dla rodzin ofiar . Tak sobie życzy ,,Adam'' .

0 0
ID:39538

szuja

@~antekbosy:
To jest bardzo ciekawe pytanie. Wg mnie,to nie.

0 0
ID:39544

ozon

Ale katechetą chyba tak."Anty" zboczylleś z toru na własne życzenie i zwrotnice przestawiłeś więc konsekwencje są ....parowozie.

0 0
ID:39550

antydziałkowiec

@~ozon: Jednak ,,łeptowinę'' odstaw choć na tydzień ...i przeczytaj co pisze Adam ...

0 0
ID:39561

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA