No i dziś moi drodzy udowodniłem, że kolejny mój pomysł...

No i dziś moi drodzy udowodniłem, że kolejny mój pomysł small biznesowy wypalił! Zakładam, że wielu osobom pomysł ten wyda się nie do przyjęcia. Ale mimo to jestem w stanie spowodować, że wiele osób będzie bardziej szczęśliwymi niż dotąd! Być może nawet dopełni to ich poczucie szczęścia, spełnią się ostatecznie!
Ale od początku: wszystko zaczęło się banalnie, prozaicznie. Pani Kaloryferowa powiedziała kilkanaście dni temu żebym poszedł do "Strefy 51" (nie mylić z tą w amerykańskim stanie Nevada) i może wywiózł na złom worki z puszkami od piwa (odkładane od kilku lat), bo już niedługo nie da się tam wejść. Tak gwoli wyjaśnienia: moja strefa 51 to nic innego jak skrzyżowanie piwnicy, magazynu i pomieszczenia dla pieca CO. I jest to piękne miejsce. Można tam znaleźć prawie wszystko, a nawet więcej. No, może rudy uranu tam nie znajdziesz ani obrazów van Gogha;)))
Ale wracając do meritum sprawy: przysiadłem i patrzę na te worki z puszkami. No i zastanawiam się czy chociaż za paliwo się wróci. I nagle mój wzrok pada na stare wydruki zdjęć wraku, szczątków prezydenckiego Tupolewa. A potem znów na worki z puszkami. I w przeciągu milisekund mam w głowie gotowy plan! Ilu jest ludzi - faszystów, ultra nacjonalistów, radiomaryjców-rydzykowcłów dla których Kaczyńscy byli/są niemal bogami? Ilu z nich chciałoby mieć jakąkolwiek pamiątkę po "ofiarach zamachu katyńskiego"..? Więc trzeba zaspokoić ich pragnienie!!! I wtedy zrozumiałem, że to jest moja nowa klientela! Nie muszę lubić tych fanatyków ani podzielać ich cudacznych i chorych poglądów - grunt, że będą płacić. "Pieniądz nie śmierdzi";)
Zezwolenie na prowadzenie działalności i handel mam - teoretycznie cały czas prowadzę działalność. Mogę sprzedawać właściwie wszystko. No, oprócz np. heroiny i atomowych okrętów podwodnych;]
No i finał: na pierwszy ogień poszła matka mojego ex kumpla. Kobicina miła, uczciwa, emerytowana nauczycielka, a poza tym fanatycznie wpatrzona w Łojrydza i pis. No i podjechałem, witam się miło i mówię, że udało mi się zorganizować pamiątki NAWIĄZUJĄCE do zamordowania pary prezydenckiej i wielu członków pIs. Po jedyne 80 zł.
Podkreślam: wyraźnie powiedziałem kobiecie NAWIĄZUJĄCE, a nie POCHODZĄCE z rozbitego Tupolewa. Poszarpałem te fragmenty puszek jak mogłem. Mają coś sugerować. Kobieta bez zastanowienia kupiła i zaczęła płakać i dziękować, że od lat nikt nie zrobił dla niej nic milszego... I czy mogę załatwić jeszcze czterech kawałeczków dla jej koleżanek...
Przyniosłem Jej niemal natychmiast, mówiąc, że na wszelki wypadek zrobiłem niewielki zapas.
A zanim zacząłem pisać ten post, kiedy wróciłem do domu bardzo zdziwiona żona mówi, że była wspomniana sąsiadka i że rozmawiała z koleżankami z Rodziny Radia Maryja i że jak będą organizować jakiś tam zlot to ona by chciała ok. 50 sztuk - dla wszystkich;) No i cóż... Zdziwienie nie może zniknąć z Jej twarzy. Przyzwyczaiła się już do moich skrajnie nietypowych pomysłów, ale handlu relikwiami się nie spodziewała;)
Epilog: kocham ten kraj, kocham wolny rynek. A teraz - w związku z zaistniałą sytuacją - nawet Łojrydzowi muszę życzyć 100 albo 200 lat!
A TY niejednokrotnie jęczący obywatelu - pomyśl, rozejrzyj się! Konkretny pieniądz leży na ulicy, w piwnicy, a może w Twojej szafie..? Musisz go tylko dostrzec! Bo on sam nie wepchnie się do Twojej kieszeni!

24 komentarze

Zibi.

Kaloryfer, ty chyba mieszkasz na Zakręcie...tylko tam takie cuda mogą się dziać ;-)

9 3
ID:39964

antydziałkowiec

Już teraz jest tragedia ,a co będzie jak zakonczy się sezon grzewczy ? Zaczniesz latac po śmietnikach ?

10 4
ID:39965

Byszek

Niezły maniak.. podejrzewam schorzenie psychiczne.

9 3
ID:39969

zbuntowany_kaloryfer

Obywatele! Właściwie niczego innego nie spodziewałem się. Macie naturę typu "premier daj", "rząd daj", "my chcemy". Ale żadnej inicjatywy od siebie, żadnych pomysłów. Nic. Jak cholerne głazy.

5 7
ID:39970

Johan

zbuntowany kaloryferze! Nie ma nic gorszego,niż aktywna głupota

8 3
ID:39971

mieszkaniec włocławka

To pewnie typowe amerykańskie dziecko. Z padem w jednej ręce a z hamburgerem w drugiej. Tłusty jak słoń.

9 3
ID:39976

zbuntowany_kaloryfer

Czy wiesz anty-D, że olbrzymia część z najcenniejszych, najciekawszych stanowisk archeologicznych znajduje/znajdowała się właśnie na miejscach dawnych śmietnisk a nawet latryn..? To już wiesz.) Mówię to z pełną odpowiedzialnością jako typ, któremu m.in. zdarzyło się zrobić fakultet z historii;)
Pytasz czy zacznę latać PO śmietnikach... Qrde, mógłby być to ciekawy eksperyment socjologiczny i doświadczenie zarazem. Najpierw nie myłbym się ze 2 miesiące, nie strzygł i nie golił. Następnie odziałbym jakieś najgorsze łachy ze strefy 51, i zaczął krążyć po okolicznych śmietnikach obwieszony reklamówkami! Można by dzięki temu eksperymentowi samemu poczuć jak inni reagują na brudnego, śmierdzącego bezdomnego. Nadal BEZWZGLĘDNIE stoję na stanowisku, że najlepsza nauka jest poprzez PRZYKŁAD. Co może wiedzieć o bezdomności i skrajnym upadku pańcia socjolożka, która dyplom zrobiła korzystając z cudzych opracowań i na podstawie iluś tam godzin spędzonych na rozmowach z bezdomnymi w schronisku..? Dla mnie jej dyplom jest wart tyle ile dostałaby za niego na skupie makulatury. A specem to był Marek Kotański. Jestem za tym, żeby pośmiertnie przyznać Mu honoris causa z socjologii i psychologii!
Tak więc pomysł z udawaniem śmietnikowego bezdomnego bardzo mi się spodobał anty-D i dziękuję za podsunięcie mi go! Jednak nie podejmę się realizacji tego ambitnego projektu;) Chodzi po prostu o to, że dla mojej rodziny, a szczególnie córek mogłoby to być zbyt traumatycznym przeżyciem;)))))))))))))))))
Ale jeszcze raz dziękuję za pomysła!!!

5 5
ID:39979

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: Jak ktos z fakultetem z historii może popierać takich politycznych nieuków , nierobów i krętaczy ? Jestem w szoku ...

7 4
ID:39984

zarazwracam

,,Zbuntowany,,kocham wszystkie Twoje komentarze,odwiedzam to forum tylko dla Ciebie.Pozdrawiam z Palatynatu
P.S Cóż mądrego może napisać ,,anty...,,szkoda faceta

3 6
ID:39986

szuja

@kaloryfer
Pewno doskonale wiesz ale przypomnę ci ,jakbyś zapomniał ,że w US istnieje komórka "policji ". Ma ona większe uprawnienia niż była SB , CBA i IPN razem wzięte.To co napisałeś poszło na ich dyski. O zgodę na twoje dane personalne nikogo prosić nie muszą.Zobacz co napisałeś.MYŚLĘ WIĘC JESTEM !

0 0
ID:39987

ozon

Zazdroszcze inicjatywy "kaloryferku" ale to chyba swaego rodzaju "plagiat" bo kropla krwi JP też jakoś cudownie się rozmnażała że tak się wyraże. i była rozdawana na prawo czy lewo chyba też nie tak za "Bóg zapłać"? Moja "strefa" niestety jeszcze "dziewicza" ale zacznę myśleć jak zagospodarować czerwony adamaszek.. może na wystąoienia pana Jarka K. zawsze to jednak czerwony dywan kojarzy się z wielkim światem a nie szary bruk...Gratuluje pomysłu ale licho nie śpi i możesz mieć na głowie p.Fotyge z Antkiem.

1 3
ID:39989

zbuntowany_kaloryfer

@kochany ozon!!! Oczywiście, że to plagiat. Handel fałszywymi relikwiami jest tak stary jak ludzkość!!!

2 5
ID:39993

ozon

Zbliżają najważniejsze Święta jak mówią wtajemniczeni a ja zwykły laik tak sobie myśle że Jezus własnie z czymś takim miał doczynienia wjeżdzając do Jerozolimy to o jakieś kupczenie chodziło czy coś w tym rodzaju... nie bardzo jestem gramotny w te klocki i może się myle? Jeśli tak to przeprosze Dziwisza na kolanach....I jeszcze coś a propos jak to jest z tym MAJĄTKIEM kościelnym? Skąd on się wziął? Czyżby Eminencje zakasały rękawy jak Bohatyrowicze z "Nad Niemnem" i puszcze karczowali? katedry budowali? jakoś spałem na lekcjach historii chyba i nie te książki czytałem.No skąd ten majątek? Pewno chłopi pańszczyżniani ICH tak obdarowali...!

3 3
ID:39997

Byszek

@zbuntowany_kaloryfer: To POsłowie są od tego żeby realizować pomysły, a ludu przecież oni nie słuchają , w jakim ty świecie żyjesz widać że masz swój świat i swoje kredki.

2 2
ID:39999

zbuntowany_kaloryfer

@Byszek: gdzie mam posłów i wszystkich. To ja buduję mój świat i mojej rodziny. Nie chcę od żadnych politykierów wsparcia ani pomocy - niech tylko nie przeszkadzają;))) O siebie i o bliskich sam potrafię zadbać i wara ode mnie.

1 1
ID:40003

ozon

Ale nie wszyscy tak niestety myślą i to tych ludzi gubi. Cały czas postawa roszczeniowa a jak było referendum o prywatyzacje to ok 35-38% polaków poszło do urn> Taki to dziwne społeczeństwo"kaloryfer".

2 0
ID:40006

zbuntowany_kaloryfer

@ozon: Postawę takich ludzi nazwijmy umownie "DAJ". Oczywiście za darmo. Dlaczego nie mogą zrozumieć, że za darmo to się nawet po ryju nie wyłapie..? Dzieciństwo i wczesne lata młodzieńcze spędziłem za czasów zdechłego PRL. Więc teoretycznie też powinienem być zepsuty i nastawiony roszczeniowo. Dlaczego zatem oni są, a ja nie..? Oto jest pytanie!

@szuj: a niech ja sobie będę w ichnich bazach danych. Nie robię nic złego, nic nielegalnego - więc nie mam powodów do obaw. A tak swoją drogą: czyżbyś zaczął sympatyzować z szerzycielami teorii spiskowych.?!

2 1
ID:40008

antydziałkowiec

A nie dostrzegasz analogii w okradaniu Polaków przez własny rząd ? Oni tylko biora w zamian nic nie dając ...

2 3
ID:40012

ozon

Bo Ty i wielu innych rozumie zasady to raz a po drugie jeśli finansowe zaplecze nie jest złe to też ma znaczenie. Jedni mentalnie ogarniają że tak powiem drudzy tęsknią do tego aby było "g...... no ale równo" a po trzecie to są genetyczni malkontenci i tyle. To taka narodowa przywara.

0 2
ID:40024

Obcykany

Ozon i zbuntowany kaloryfer na razie przodujecie w rankingu największych d..... tego forum :)

1 1
ID:40026

szuja

@zbuntowany_kaloryfer: Skoro oficjalnie się przyznałeś do osiąganych dochodów i prowadzenia dodatkowej działalności gospodarczej odprowadź podatek, dodatkowe zdrowotne itd. Jak chcesz ale %rośnie.

0 0
ID:40030

zbuntowany_kaloryfer

@szuj: jestem uczciwym człowiekiem i absolutnie nie mam zamiary zadzierać z ZUS-em, a tym bardziej ze Skarbówką - która już wielu zgnoiła i przeistoczyła ze sprawnych typów w dziadów proszalnych. A tak poza tym to na dobrą sprawę sam (w sensie osobiście) nie prowadzę praktycznie żadnej działalności - inni ją chętnie prowadzą w moim imieniu. Ja "odcinam kupony", że tak powiem. Ja z zasady nie pracuję i pracować absolutnie nie mam zamiaru! Co to to nie! Tym bardziej na przeklętym etaciku wykonywać codziennie te same czynności wrr bleee za jakieś nędzne grosze. Nie ma takiej opcji. To zniewoliłoby moją wolną jak ptak i niezależną duszę;) Ja urządzam jakieś akcje, organizuję, wprawiam w ruch, reprezentuję - zwał jak zwał - wiadomo o co chodzi. A że moje projekty zazwyczaj okazują się trafione to mogę sobie na to pozwolić. Dlatego zamiast pracować i zatracać się w tym kieracie wolę np. poczytać Mistrza i Małgorzatę, pograć w Diablo 2 na CBN, zajmować się domem i... obmyślać nowe przynoszące zysk przedsięwzięcia;)))

0 3
ID:40033

ozon

"Obcykany" gdybyś miał fakultet psychologa czy socjologa społecznego to może i bym się przejął Twoją opinią i tym "rankingiem na +i _. . . Nie ma przymusu czytania moich wypowiedzi ani zgadzania się z nimi powiem więcej nie musisz ich nawet rozumieć. Jesteś na tyle "obcykany"że masz wyrobione spojrzenie na świat i niech tak pozostanie. Ja nie spełniam tu żadnej misji -korzystam z demokracji i wolności i tyle.Pozdrawiam

0 2
ID:40035

swojak

@~ozon: A ja Panią znam!

0 0
ID:40071

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA