Czy będziemy w stanie pracować dłużej. Z badań wynika,...

Czy będziemy w stanie pracować dłużej. Z badań wynika, że zdrowie i samopoczucie pozwalają na dłuższą pracę zaledwie połowie obecnych sześćdziesięciolatków. A więc nasz cyniczny rzad wie, że ludzie bedą umierac zanim otrzymają emeryturę.

4 komentarze

antydziałkowiec

To jest pomysł w ramach selekcji naturalnej Polaków w połączeniu z ustawową eutanazją .ale polacy podziekuja za to specjaliście od ACTA ....sam niech tyra do 67 lat malując kominy ...

2 10
ID:40078

cichyobserwator

A cyniczni obywatele mogliby sobie sprawdzić , że : ,,wydłuża się średnia długość życia Polaków. W przypadku mężczyzn w ubiegłym roku wyniosła ona 73,3 roku, kobiet 80,6." Reszta - tez dość ciekawa na http://forsal.pl/artykuly/556986,starzejemy_sie_i_bogacimy_coraz_szybciej_wzrosnie_popyt_na_uslugi_zdrowotne.html

Selekcja by się czasem przydała i po tym co tu czasem czytam nie byłaby trudna.

2 3
ID:40213

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Spacer po cmentarzu i przestudiowanie wieku pochówków z ostatnich lat stawia tą statystykę w troche innym świetle ...ale,, rządowa drużyna'' nie chodzi po cmentarzach -bo to nie mijejsca do ,,haratania w gałe'' ,więc takie głupoty o wydłużającym się zyciu Polaków może opowiadać ...naiwnym klakierom ...

0 1
ID:40224

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: przecież te statystyki są właśnie z policzenia (a nie przestudiowania na cmentarzu ) pochówków i narodzin które wszystkie są rejestrowane . Ty chodzisz po cmentarzach i takie właśnie masz wizje a ja wczoraj byłem na porodówce i muszę ci powiedzieć , że tam nastroje są dużo lepsze.Ja osobiście byłem przeszczęśliwy (mimo że to nie mnie się potomek urodził ) - a to dlatego , że nie urodził się następny antydziałkowiec a to dobrze rokuje na przyszłość.

1 2
ID:40274

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA