Blamaże i ściemy obecnie panujących. Obecna władza...

Blamaże i ściemy obecnie panujących. Obecna władza posiada absolutną władzę (Rząd, Prezydent, Sejm, NIK, media, OSP itd. itp.) W związku z powyższym chciałbym abyśmy sobie wszyscy przypomnieli ile akcji medialnych pod pretekstem zmian nam zafundowano aby zneutralizować nieudolność wykonywania obietnic wyborczych i korzystania z przywileju posiadania władzy absolutnej a co gorsza zadłużania Państwa na koszt podatnika i płatnika w jednej osobie.

Ściemy obecnie panujących:
1.Wprowadzenie zakazu bicia dzieci przez rodziców –wałkowane w mediach 2 miesiące,
2.Kastrowanie pedofilów i różnej maści zboków – wałkowane w mediach 3 miesiące.
3.……

10 komentarzy

antydziałkowiec

Lista przekretów i mydlenia oczuw celu odwrócenia uwago owiec od skali okradania koryta jest ...nieskończona ...tylko.... każde kłamstwo ma krótkie nogi a , a na złodzieju czapka gore ....i nawe afera lekowa , solona , zadymianie wokól ACTA i oglupianie propagandą emerytalną już niczego nie zmieni -po prostu to całkowita kompromitacja rządu !!!!

4 4
ID:40319

Zygmunt Pawlak

Krótko, - to rząd nieudaczników.Zaś PSL to tylko pozorant,-dobrze jeszcze trochę
pobyć przy korycie bo koniec nadchodzi szybkimi krokami. Podobno jeden
z nich zna się na sikawkach strażackich.

5 2
ID:40332

cichyobserwator

Zibi - czy ty znasz jakiś kraj na świecie , który ma większość w parlamencie ( kongresie , itp. ) , w rządzie , w administracji państwowej a który nie ma władzy. Przecież to jedno i to samo więc o co ci chodzi z tym zarzutem .Słyszałeś gdzieś o kraju w którym jakiś rząd spełnił obietnice wyborcze - bo ja nie.O co wam tak naprawdę chodzi pojęcia nie mam , toż przecież podatnik i płatnik to też to samo ; afery finansowe są na całym świecie bo ludzie tacy są ale dlaczego wszystkie przestępstwa w/g was to wina rządu ? Pewnie ci co ostatnio wysadzili bankomat to też ich rząd zmusił a w więzieniach to sami polityczni siedzą.
Najłatwiej jak samemu do niczego w życiu się nie doszło - zwalić to na innych.
Takie ,, mydlenie oczuw " ( antydziałkowiec przebił samego siebie ) po prostu wam pasuje bo podobno do szczęścia trzeba znależć sobie uniwersalną wymówkę i wam to się udało - szczęśliwcy !

4 9
ID:40334

Soldier

Zibi Masz całkowitą rację ludzie którzy nami rządzą w ogóle nie powinni zostać politykami bo po prostu nie mają do tego żadnych kompetencji, a posłów którzy naprawdę chcą zmienić ten kraj na lepsze można policzyć na palcach jednej ręki. Władza nie posiada żadnej wrażliwości, co jest tak bardzo potrzebne żeby decydować o tak ważnych sprawach dla społeczeństwa, oni się nie martwią że ludzie nie dożyją emerytury, ważne żeby oni mieli wystarczające majątki, które pozwolą utrzymać im jeszcze z dwa pokolenia swoich rodzin. Ten rząd musi zostać obalony.

3 1
ID:40335

antydzialkowiec

Zgraja nieudaczników żerujaca na naiwnych wyborcach ...a hasło ,,tanie państwo'' w świetle przekrętów tego pseudorządu brzmi jak kpina z wyborców pracyjących w większości za 250Euro(!!!) . Jak można złodziejskie przekręty z funduszami i emeryturami nazywać reformą ? Jeśli tak to ci co okradaja sklepy i banki też są reformatorami ...?

2 2
ID:40342

Zibi.

@~cichyobserwator: Dzisiaj usłyszałem dowcip - Dlaczego wszyscy są tak mocno wkurzeni na Tuska i za co? ....... Przecież on jeszcze nic nie zrobił....... Jeśli kolega nie wie jaka jest różnica miedzy podatnikiem a płatnikiem to znaczy że nie wiesz co odróżnia ZUS od US. I proszę na tym forum nie obrażać ludzi gdyż wielu z nas doszła do wielu istotnych rzeczy i coś w życiu osiągnęła. Wypowiedz się na temat a nie at persona.....

5 2
ID:40361

cichyobserwator

@~Zibi.: Otóż ZUS i US odróżnia nazwa .Kasą z ZUS -u jak i z US - go zarządza państwo ( rząd ) a ty płacisz do jednego i drugiego a państwo jako legalna piramida finansowa ma dokładnie gdzieś jak ty się nazwiesz - ważne że masz zapłacić.Oni zaś podzielą to w/g własnego uznania i tak to działa - a my , obywatele ,możemy z tego korzystać ale tylko wtedy jak ci rządzący podzielą się kasą akurat tak , że i my się załapiemy. Wszystkim dać się nie da i nie po to nam wszystkim zabierają żeby oddać. Wszystko jedno kto będzie rządził bo mechanizm działania jest zawsze taki sam a my tylko możemy przy wyborach wybrać tych , którzy może się z nami podzielą.Tak to działa i czemu tu się dziwić pojęcia nie mam.
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać tylko irytuje mnie ,że wciąż Was dziwi najzwyklejsza rzeczywistość. Przykład : Soldier pisze ,, oni się nie martwią że ludzie nie dożyją emerytury," . A co , teraz to wszyscy dożywają ? I tak można by w kółko - tylko co to zmieni ? Nawet jak po wyborach przyjdą następni to Wy i tak znów będziecie pisać to samo bo znów wszystkim nie dogodzą. Nooo ! Chyba że będą dzielić po waszemu a wtedy to samo będą pisać inni niezadowoleni ale już nie Wy.
Teraz było na temat ?

4 4
ID:40369

Zibi.

@~cichyobserwator: Zgadzam się z kolegą we wszystkim co napisałeś. Każdy z nas ma jakąś opinie na poszczególne sprawy i ją tutaj prezentuje. Ty prezentujesz postawę dużej akceptacji tego co wokół ciebie się dzieje gdyż położyłeś lachę i uważasz że od Ciebie nic nie zależy prócz wyborów. Ja natomiast uważam, że otwarta dyskusja publiczna pomaga chociażby w zrozumieniu intencji innych ludzi, co jest dla mnie bardzo cenną informacją. To że większość z nas nie akceptuje tych co rządzą jest całkiem normalnym zjawiskiem gdyż chcemy aby krajem w którym żyjemy lepiej zarządzano i nie marnotrawiono naszych pieniędzy i cennego czasu. Ja wskazuje na błędy i możliwości ich poprawy lub diagnozuje zjawisko. Nie ważne czy ktoś jest z lewa, prawa czy ze środka, ma być mądry, skuteczny, uczciwy i powinien lubić ludzi. to trochę naiwne ale cały czas w to wierze ;-)

3 0
ID:40439

antydziałkowiec

,,Otwarta dyskusja publiczna '' -a nie dyktatura, konsultacje ,a nie podpisywanie w ciemno, referendum ,a nie partyjniackie gierki pod stołem w Magdalence i na ,,nocnej zmianie'' , konkursy na stanowiska ,a nie podstawianie partyjnych nieudaczników , i wreszcie KONSTYTUCYJNY SZACUNEK dla nabytych praw Polaków , a nie ustawowa eutanazja narodu ....ale politykierstwo takich zasad się boi bo wtedy nie byłoby jak okradać rodaków w ramach ,,obietnic wyborczych''.

1 2
ID:40450

cichyobserwator

@~Zibi.: Ostatnie dwie linijki - zgadzam się w 100 %. Ja też wierzę w ludzi ale życie mnie nauczyło że łatwe to nie jest. Staram się zmieniać to co mogę ( chodzę na wybory ) a resztę próbuje zrozumieć zliczając plusy i minusy .Minusów jest zatrzęsienie ale Ty i wielu nie widzicie żadnych plusów .Potępiacie rząd za wszystko ( często zasługują ) ale zapominacie o obiektywizmie .To też trzeba uwzględnić : ,,Według prognoz Komisji Europejskiej, Polska pozostanie w czołówce najszybciej rosnących gospodarek europejskich w 2012 roku: wzrost polskiej gospodarki przewidywany przez KE w bieżącym roku, czyli 2,5 proc., zapewniłby Polsce trzecie miejsce w UE.Z prognoz KE wynikało, że pod względem wzrostu gospodarczego w 2011 roku Polska uplasuje się na czwartym miejscu wśród 27 krajów UE, za krajami bałtyckimi. W świetle najnowszych danych GUS można jednak spodziewać się, że ta pozycja będzie jeszcze wyższa."
http://inwestor.msp.gov.pl/portal/si/337/14626/Polska_gospodarka.html
Wiele spraw żle wygląda ale są symptomy ku lepszemu i wolę skupiać się na nich.Ciągłe pisanie: to złe , tamto złe , wszystko złe nic nie da a wy tylko to w kółko powtarzacie .Ja dalej wierzę że będzie lepiej mimo waszych wpisów i będę się skupiał na plusach - moze też je zauważycie .

1 3
ID:40460

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA