Głos rozsądku w Europie: Słoweńcy w referendum...

Głos rozsądku w Europie:
Słoweńcy w referendum odrzucili rozszerzenie praw homoseksualistów do adopcji dzieci. BRAWO!

16 komentarzy

antydzialkowiec

Zaraz tam pojedzie poseł Biedroń i ,,uświadomi'' ciemnogrodzian ze Słowenii ...A Unia nałoży na nich klątwę ........i sankcje -by było z czego podwyższyć pobory Angeli ...bo 250 tyś Euro rocznie netto to za mało...

1 12
ID:40433

zbuntowany_kaloryfer

Magiczna liczba "250" jest. Ale... coś tu nie gra: zapomniałeś napisać o "willach na Florydzie";))

11 1
ID:40437

cichyobserwator

99 % homoseksualistów wychowało się w rodzinach heteroseksualnych i dokładnie tyle samo przypadków pedofilii ma miejsce tez u heteroseksualistów i to najczęściej wśród najbliższej rodziny.
Proszę więc wskazać komu i czego powinniśmy zabronić na podstawie tych danych kierując się oczywiście rozsądkiem .Chętnie poznałbym definicję ,, rozsądku " w/g was ,, normalnych " i wzorowych obywateli - katolików .
Dlaczego te dane jakoś nie docierają do waszej świadomości ?
Dlaczego nie chcecie zabronić księżom uczenia dzieci wiedząc , że od lat tych przypadków pedofilii były tysiące ? Gdzie w tym przypadku jest wasza świadomość ?
Skąd tysiące dzieci w domach dziecka ? Homoseksualiści je oddali ?
Dlaczego na te pytania nie odpowiadacie ? Świadomość się wyłączyła ?

,,Badania porównujące grupy dzieci wychowywanych przez rodziców homo- i heteroseksualnych dowiodły, że nie ma żadnych różnic w rozwoju dzieci z obu grup w istotnych kwestiach: inteligencji, dostosowaniu psychologicznym i społecznym czy relacjach z przyjaciółmi. Należy z całą mocą podkreślić, że orientacja seksualna rodziców nie wyznacza orientacji seksualnej wychowywanych przez nich dzieci."

Poczytajcie trochę jak wygląda świat realny a nie ten z radia Maryja czy ambony zanim dokonacie takich osądów : http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzicielstwo_LGBT

7 9
ID:40438

antydzialkowiec

@~cichyobserwator: To co ty wypisujesz to jest namawianie ludzi normalnych do uznania ,że są nienienormalnymi wśród zboczeńców .A to tak jak obecnie świat polskiej polityki traktuje UCZCIWOŚĆ jako nienormalność i stwierdza ,że ,,człowiek uczciwy to gatunek na wymarciu '' , bo ,,pierwszy milion trzeba ukraść''. Jak czlowiek wykształcony(?) może wypisywać takie rzeczy ?Co to ma wspólnego z Rydzykowem? Zgodnie z taką filozofia powinno się uznać zabójstwo złodziejstwo ,oszustwo , kłamstwo jako chorobę i organizować marsze poparcia ?

4 9
ID:40441

majkeloo_26

@~cichyobserwator:

OK, jestem skłonny się zgodzić żeby homoseksualiści mogli mieć dzieci ale jeśli sami je sobie zrobią.

Nie powołuj się na religię bo to nie ma znaczenia.
Homoseksualizm nie prowadzi do powstania potomstwa. Tak jest w naturze i dlaczego chcesz to zmieniać?

4 5
ID:40443

cichyobserwator

Świat juz dawno nie uznaje homoseksualizmu jako zboczenia i wytłumaczyli to zjawisko ludzie wykształceni - naukowcy ( ale nie az tak wykształceni jak Anty -d na swojej uczelni ) i właśnie to co piszecie jest nienormalne bo odstaje od rzeczywistego świata.Do majkelo dwa słowa : do powstania potomstwa wystarczy dwoje a chowanie dzieci wymaga inteligencji .Gdzie są ci wspaniali heterycy od tysięcy sierot w domach dziecka ? Doprowadzili do powstania potomstwa i wzieli wolne ?

5 7
ID:40444

cichyobserwator

Jak w/g antydziałkowca wyglądałby świat bez tych znanych ,, nien...... " :
-Jarosław Iwaszkiewicz polski pisarz
-Bolesław Prus polski pisarz
-Maria Dąbrowska wybitna powieściopisarka, eseistka, dramatopisarka, tłumaczka literatury duńskiej, angielskiej i rosyjskiej. Jedna z ważniejszych polskich powieściopisarek XX wieku
-Maria Konopnicka polska poetka i nowelistka okresu realizmu, krytyk literacki, publicystka, tłumaczka i działaczka na rzecz praw kobiet.
-Witold Gombrowicz wybitny polski powieściopisarz, nowelista i dramaturg.
-Karol Szymanowski wybitny polski kompozytor pianista, pedagog i krytyk muzyczny
-Zofia Nałkowska wybitna polska polska pisarka
-Platon grecki filozof
-Molier najwybitniejszy komediopisarz w historii literatury francuskiej, aktor oraz dyrektor teatru.
-Sokrates jeden z największych greckich filozofów
-Philippe Besson francuski pisarz
-Bruce Chatwin angielski pisarz i podróżnik
-William Szekspir angielski poeta, dramaturg, aktor uważany za jednego z najwybitniejszych pisarzy literatury angielskiej oraz reformatorów teatru
-Piotr Czajkowski rosyjski wybitny muzyk
-Lord Byron jeden z największych angielskich poetów i dramaturgów wszech czasów
-Andy Warhol wszechstronny artysta, najbardziej znany przedstawiciel pop-artu.
-Oskar Wilde irlandzki pisarz, poeta
-Erazm z Rotterdamu holenderski filolog, filozof, pedagog, jeden z czołowych humanistów renesansu
Leonardo Da Vinci włoski renesansowy malarz, architekt, filozof,
Aleksander Wielki król Macedonii
Papieże - -Leon X,Sekstus IV,Juliusz III
Czy ich orientacja seksualna miała wpływ na ich normalność - jak myślicie ?

4 6
ID:40446

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: a może ty też masz ,,ambicje '' zamykać tą listę ? Bo na mojej uczelni preferowano normalność i zgodność z prawami natury ,z prawami fizyki , z prawami ,które pozwalają człowiekowi żyć w zgodzie z naturą ....bo tolerowanie wynaturzeń prowadzi do upadku cywilizacji i tobie jako człowiekowi ,,oświeconemu'' chyba nie trzeba historii przypominać ?

1 6
ID:40449

zbuntowany_kaloryfer

@Cichy: właściwie to pierwsze słyszę żeby M. Konopnicka była homo-niewiadomo. Nie pomyliłeś jej z kimś innym? Dysponujesz jakąś mocno szczegółową biografią?

2 2
ID:40455

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Mam rozumieć że da Vinci , Platon , Erazm z Roterdamu i reszta z tej listy przyczynili się do upadku cywilizacji? To w takim razie kto się przyczynił do jej rozwoju ? Może hiszpańska inkwizycja ? Homoseksualizm w świecie zwierząt to natura czy wynaturzenie ? Ta lista to właśnie historia rozwoju cywilizacji i za to pamiętamy ich do dziś ; za to wymieniamy ich na równi z innymi hetero bo oceniamy zasługi a nie uprzedzenia .Taki świat istnieje od wieków i będzie istniał i na jego szczęście tacy ,, oświeceni " jak ty nie mają żadnego wpływu.Każdy człowiek zasługuje na szacunek i tego uczy też historia .
Nie jestem homoseksualistą ale jeżeli mógłbym dokonać czegoś na tyle wielkiego by trafić na listę obok tych wymienionych geniuszy byłbym dumny . Na listę takich jak ty nie chciałbym trafić nigdy bo jest już na niej dość budujących swą ,, wielkość" umniejszając innym. Tacy jak ty doprowadziliby do upadku cywilizacji w jedno pokolenie ale ta nawet cię nie zauważy i będzie istnieć między innymi dzięki takim jak ci na tej liście.

4 4
ID:40456

Zibi.

A dlaczego szanowni koledzy tak emocjonalnie podchodzicie do tego tematu. Dajcie żyć ludziom jak chcą wazne żeby nik nikomu krzywdy nie robił. Proponuje poczytac o obyczajowosci w Cesarstwie Rzymskim czy Starozytnych miastach Grecji, związki między facetami były podstawa relacji międzyludzkich. Przypominam że własnie z tych krajów wywodzi się nasza europejska tożsamość wypaczona ostatecznie przez Inkwizycję KK. Wyluzujcie. Co powiecie własnemu dziecku jak, któregoś dnia oswiadczy wam że jest zakochane i tworzy homoseksualny związek....

6 0
ID:40458

cichyobserwator

@zbuntowany_kaloryfer: generalnie była bi a w kazdej biografii ( chociaż chyba nie w każdej bo jakby ją pisał Anty-d to juz nie ) jest przyjaciółka ,28-letnia malarka wysoka, przystojna, ubierająca się po męsku i uwielbiająca polowania Maria D..... Po jej poznaniu 14 lutego 1890 r. porzuciła Warszawę, wyjechała na zawsze z Kongresowego Królestwa.

2 4
ID:40467

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Kiedyś pytałem cię czy rola Kaliguli jako ewidentnego ,,zboka i dewianta'' była też w historii ,,znacząca'' -nie odpowiedziałeś ,a ciekaw jestem twojej opinii na ten temat ....

0 1
ID:40479

cichyobserwator

@~antydziałkowiec:Jeżeli o Kaliguli znów czerpiesz wiedzę ze swoich wizji -koszmarków to nie ma oczym pisać bo to i tak do ciebie nie dotrze ale spróbuję.
Na początek panowania Kaligula kazał umorzyć wszystkie procesy polityczne, odwołał osoby zesłane z przyczyn politycznych, spalił publicznie akta procesu matki i braci oraz rozkazał opublikować dzieła dawnych historyków opozycyjnych. Wprowadził ulgi podatkowe, ponowił publikowanie rachunków państwowych. Pojechał na Pandaterię i Pontię po prochy matki Agrypiny i brata Nerona, aby złożyć je w mauzoleum cesarskim. Swoim siostrom i babce Antonii przyznał specjalne przywileje.W listopadzie 37 cesarz zapadł na dosyć poważną chorobę, prawdopodobnie mózgu. Gdy Kaligula powrócił do zdrowia, był już innym człowiekiem.Dalsze rządy cesarza polegały na ciągłym ucztowaniu i organizacji igrzysk . Po drodze narobił wiele dziwnych uczynków ( kazirodztwo z siostrami w/g Swetoniusza ) ale takie czynili przed nim i po nim a i o kilku papieżach można powiedzieć to samo.Jezeli twoja wiedza bierze się z filmu Kaligula to daruj ją sobie i poczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaligula
Ja Swetoniuszem nie jestem ale jak czytam twoje teksty też mam cię za ,,ewidentnego ,,zboka i dewianta'' ale to moje subiektywne zdanie.

3 4
ID:40500

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Chylę czoła przed danymi historycznymi ,ciekaw byłem czy pominiesz niechlubne wyczyny tego zboczeńca ....ale dałeś radę .A co do choroby to opinie są różne jedną z nich jest ... choroba -pretekst ...i orgie pod płaszczykiem choroby psychicznej....a co do moich tekstów - masz wybór -możesz ich nie czytać , może to pozwoli ci zachować poziom ,bo na razie jesteś jedna nogą w.... kanalizacji ...ale to moje subiektywne zdanie ...

0 0
ID:40506

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: A widzisz - nawet z poziomu kanalizacji można się bardzo dużo dowiedzieć.Twoje teksty będę czytał dalej - mam jakąś taką dziką satysfakcję udowadniając za każdym razem jak się mylisz. Dziękuj losowi , że nie mam tyle czasu żeby policzyć się ze wszystkimi twoimi wpisami bo nie zrezygnuje z własnego życia a parę innych rzeczy daje mi jeszcze większą satysfakcję.
Ale w wolnych chwilach bawi mnie to po pachy. To do następnego razu - a dzisiaj - miłych snów życzę.

1 2
ID:40520

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA