Biskup Mering apeluje o nazwanie czegokolwiek w mieście...

Biskup Mering apeluje o nazwanie czegokolwiek w mieście imieniem L.Kaczyńskiego. Prawda jest taka, że we Włocławku wybory na Prezydenta RP w 2005 wygrał Tusk, więc mieszkańcy Włocławka tak bardzo nie kochali L.Kaczyńskiego! Rozumiem uczczenie pamięci wszystkich 96 ofiar. "Ulica im. Ofiar Katastrofy pod Smoleńskiem" to tak!

18 komentarzy

kat

Nie widzę problemu nazwać pałac biskupi im.Kaczyńskiego ...

23 4
ID:41016

amityr

@kat: Popieram. Albo bibliotekę.

6 3
ID:41021

walkiria

Kacie ,postawiłeś kropkę nad i. Nic ująć, nic dodać!

6 2
ID:41026

ukasz

pan biskup niech do szefa tam jedzie do watykanu i jedną z komnat wypchanych złotem nazwie imieniem kogo se tam chce !!!

9 3
ID:41032

marian

Mering wychodzi z załozenia --dajcie, wezcie zrobcie, to jest ich domena, a moze by tak sami cos zrobili, zafundowali, to juz nie, slysza tylko na, daj juz ich nie dotyczy

8 3
ID:41034

zbuntowany_kaloryfer

Moheryzm ciągle silny jest. Pisałem swego czasu o pewnej mocno starszej wiekiem mojej sąsiadce. Przed ostatnimi świętami poprosiła moją małżowinę o pożyczenie 50 zł, "na chleb i masło". I pokazuje pocztowy rachunek przelewu na kwotę 800 zł na konto rozgłośni z Torunia. No i mówi: sąsiadka, no nie mam już nic ale musiałam wysłać ojcu Tadeuszowi na walkę ze złem przed rocznicą ZAMACHU smoleńskiego... Szok, szok i jeszcze raz szok!
Ze 2 tysiące takich osób w skali całego kraju i mamy bardzo przyzwoity miesięczny dochód;))

11 6
ID:41035

antydziałkowiec

@zbuntowany_kaloryfer: A nie przjadleś się czasami w te święta albo może w nadmiarze słuchałeś mądrości ,,wyblakłej jutrzenki ''polskiej sceny politycznej w osobie specjalisty od ACTA ...unikaj takich drastycznych programów ,wystarczy chwila i wirus tuskomatołus zamydla ci oczki ...i jesteś stracony ....

3 16
ID:41042

wyborca

Możecie wszyscy jak jeden mąż zawracać Wisłę kijem . Zapewniam Was, że ona będzie płynęła swoim biegiem . Tymi sześcioma czy dwunastoma wpisami nie odwrócicie biegu wydarzeń panowie antyklerykałowie . Życzę zdrowia .

4 10
ID:41049

atrament

Od zmiany biegu rzek są Rosjanie od zmian w historii watykańczycy.

5 2
ID:41068

Swój

czemu my na tych kiecoli pracujemy a szpadle dać im w łape autostrady czekają !!!

5 2
ID:41072

antydziałkowiec

@~Swój: Czy też zaliczasz do nich sejmowych nierobów -jeśli tak to jestem za ...

4 3
ID:41077

ozon

Właśnie to jest nikczemne że nie mówi pan biskup o uczczeniu WSZYSTKICH ofiar katastrofy. Czekam kiedy zaczną mówić o beatyfikowaniu Kaczyńskiego ?Współczesny święty Wojciech nam się szykuje?

3 2
ID:41085

rollnick

@Swój, a na ciebie nie pracujemy? Kiecole płacą podatki, a więc na ciebie też pracują

0 5
ID:41102

antydziałkowiec

@~ozon: a może lepszy byłby św. Donald ?

1 1
ID:41108

ozon

@ "antydziałkowiec" Widzisz taka jest różnica że ta liberalna Platforma nie szasta na lewo i prawo symbolem krzyża i świętościami nie kupczy. To domena PiSu i innych skrajnych prawicowców. Przypominam że już takich historia zna...

1 1
ID:41157

antydziałkowiec

@~ozon: Za to szasta nie swoimi pieniędzmi i udaje ,że to tanie państwo ,nie wspominając o lekceważeniu konstytucyjnych praw wyborców , a o świetościach nie ma zielonego pojecia , za to za poklepywanie plecków przez Angelę i agenta ze wschodu ma ....sprzedałaby swoich wyborców razem ze skarpetkami ...tak jak przy ACTA ...

1 1
ID:41182

rollnick

@~ozon: "ta liberalna Platforma nie szasta na lewo i prawo symbolem krzyża i świętościami nie kupczy. To domena PiSu i innych skrajnych prawicowców".
Skrajnych prawicowców? To ty chyba jesteś skrajnym demagogiem.
Jesteś jakimś ..... skoro nie wiesz, że PIS jest centroprawicowe, a nie skrajne...
Platforma nie kupczy? Platforma Obywatelska, to kolejna nazwa partii skupiająca przedstawicieli tej samej elity, która kupczyła z kościołem od czasów Solidarności. Mazowiecki nawet kiedyś przemawiał we włocławskim kościele na Zazamczu. Michnik chrzcił Antosia u ks. Jankowskiego. Wałęsa (chrzestny Antosia) nosił Matkę Boską na klapie. Mógłbym jeszcze wymieniać, ale szkoda mi czasu. Jesteś wyjątkowo zatwardziały typ. Dowody do ciebie nie przemawiają, a sam nie podajesz żadnych. Według mnie mnie jesteś typowym trollem.

1 0
ID:41188

antydziałkowiec

@rollnick: Ozon najlepiej prowadzi dyskusje z pomnikiem sołtysa w Wąchocku -naopowiada mu banialuków a ten z pomnika milczy jak zaklęty ,ozon traktuje to milczenie jako brak argumentów ....i się cieszy ...

0 0
ID:41216

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA