"Zakonnicy z podkrakowskiego Tyńca mają coraz większe...

"Zakonnicy z podkrakowskiego Tyńca mają coraz większe kłopoty. Na początku pojawiły się wątpliwości, co do tego, skąd naprawdę pochodzą produkty sygnowane marką benedyktynów. Kilka tygodni temu w ślad za publikacjami dziennika "Fakt" i tygodnika "Fakty i Mity" naTemat również postanowiło przyjrzeć się sprawie. Donosiliśmy więc, że kupując jedzenie opatrzone logo "Produkty Benedyktyńskie" możemy trafić na takie, które w klasztornych murach nigdy nie były ani przez chwilę. Byliśmy bowiem przekonani, że wielu Polaków nigdy o tym nawet nie pomyślało i tak, jak my w redakcji, kupowali miód, czy dżem wyobrażając sobie, jak powstawały rękami mnichów.

Dziennikarze na zakupach

Oburzeni tym artykułem zakonnicy zagrozili nam wówczas procesem za godzenie w dobre imię ich marki. Na szczęście udało się nam skończyć na rozmowie. Na pytanie, czy w Tyńcu mieli świadomość, że większość konsumentów - co potwierdzają komentarze naszych czytelników - sądziła, iż produkty benedyktyńskie naprawdę produkuje się w klasztornych warunkach, Joanna Janik z J.G. Benedicite odpowiedziała, że "trudno odpowiadać za to, co sądzą konsumenci" - Tak, jak trudno wymagać od mnichów, by produkowali – zgodnie ze współczesnymi standardami – kilkaset produktów w swoim klasztorze. Na zdrowy rozsądek widać więc, że teza o powstawaniu produktów w klasztorze jest nierealna. Z naszej strony nie podejrzewamy klientów o taki infantylizm - poinformowała"

5 komentarzy

antydziałkowiec

Analogia do SOLI DROGOWEJ dodawanej do produktów żywnościowych (!!!!!) a zamiatanej pracowicie pod dywan przez ,,aktyw partyjny'' Platformu Obywatelskiej jest natychmiastowa ....i.....tylko nic się nie mówi o roli instytucji powołanych ustawowo do kontroli rynku spożywczego w Polsce ....

5 9
ID:41073

skyisthelimit

o pierwszy komentarz i już wina Platformy Obywatelskiej :) niezła skuteczność :) pogratulować!

6 3
ID:41081

kenaj

Najzwyklejszy kant.Tym razem w wykonaniu zakonników,z których część jest księżmi katolickimi.Kant niedobry,ponieważ godzi w ideę rękodzielniczej,tradycyjnej produkcji żywności.Ze wstydem przyznaję,że z początku też dawałem się na ten biznes nabrać.Dochodzą do tego budzące wątpliwości zasady tworzenia przez zakonników sieci handlowej,wyraźnie nastawione na drenaż pieniądza z kieszeni nieostrożnych kontrahentów.Bardzo ciekawi mnie jakie będzie wyznanie win i jakie naprawienie skutków złych czynów i czy autorytety w rodzaju abp.Michalika coś na ten temat wyduszą?

3 1
ID:41106

Robin

Anty Ty się określ chłopie ty prawy czy lewy? I wówczas wszystko będzie łatwiejsze aby Cię zrozumiec. Bez podtekstów o sympatiach regionalnych, bo raz nadajesz jak radio z Torunia, a innym razem jak rzecznik Milera. Czekamy.

1 0
ID:41117

antydziałkowiec

@~Robin: Czy jest ci znane słowo ,,NORMALNOŚĆ'' ? NIE TA ,,LEWA'' ANI ,,PRAWA'' .... bo to pojęcia sztuczne i wprowadzane przez politykierstwo w ramach socjotechniki w celu ogłupiania narodu i panowania nad nim ,to odmiana rzymskiej zasady ,,dziel i rządź'' i dziwię się jak wielu WYKSZTAŁCIUCHÓW po uniwersytetach i politechnikach daje się na to nabierać takim manipulatorom jak Tusk czy ,,Paliłwkot'' , Niesiołowski , Bielecki Kwaśniewski , Miller , Pawlak i cała reszta ,,nocnej zmiany'' - gdzie wasze dyplomy , gdzie wasze studia i postanowienia o nieżaleznym myśleniu ? Co niektórzy na tym forum mnie też usiłują koniecznie ,,zaszeregować'' .......ja staram sie mysleć tak jak uczyli mnie moi wykladowcy -NIEZALEŻNIE....... niezaleznie od politycznego oszołomstwa ,które z tego DOBRZE ŻYJE..... naszym kosztem ....

0 2
ID:41121

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA