Nowosc. Adwokat niewinnego więźnia CIA chwali Polskę za...

Nowosc. Adwokat niewinnego więźnia CIA chwali Polskę za zarzuty w sprawie więzień CIA. Adwokat więźnia CIA Abu Zubaidy, amerykański prawnik prof. Joseph Margulies, stwierdzil że Polska jest pierwszym państwem na świecie, ktore postawiło zarzuty wysokiemu urzędnikowi w sprawie więzień CIA. Margulies i polski pełnomocnik Zubaidy mec. Bartłomiej Jankowski spotkali się w środę z dziennikarzami. W czwartek mają rozmawiać o sprawie w krakowskiej prokuraturze apelacyjnej, która prowadzi obecnie polskie śledztwo w sprawie więzień CIA. Zubaida twierdzi, że był torturowany w Polsce przez oficerów CIA.
No nie ma czym chwalic się rodacy.

17 komentarzy

Zibi

Gdyby ktokolwiek z Twojej rodziny zginał w WTC to inaczej byś śpiewała. Na wojnie nie ma żartów, tylko wrogowie. Jeśli ty go nie zabijesz to on tobie strzeli w plecy. Proponuję skończyć z tym humanitaryzmem w sytuacji gdy giną niewinni ludzie i to nie ważne gdzie, czy to w USA, Palestynie, Syrii czy Afganistanie. Wojna, broń, zabijanie to złe rzeczy, tylko co począć kiedy ktoś chce nas mordować...? Będę każdego bronił (czerwonych, zielonych, niebieskich czy czarnych) kto wtedy wspierał USA, cały świat prócz Arabów wtedy miał jeden cel, dorwać bandytów, którzy zaplanowali i zaatakowali cywilów.

11 8
ID:41308

LALA20

@Zibi
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nie istnieje pojęcie -- wojna humanitarna.

9 4
ID:41317

zbuntowany_kaloryfer

No z ust mi to wyjąłeś @Zibi, 10/10.
A tak poza tym: dobry terrorysta, to martwy terrorysta.

12 9
ID:41318

ozon

I jeszcze coś. Zapominamy bardzo łatwo że to CIA pomagało w naszej walce z komunizmem . Terroryzm dotyczy nas wszystkich i w słusznej sprawie nie może być mowy o humanitaryżmie bo to śmieszne.Oko za oko.

5 8
ID:41321

Mleczarz

@~ozon: Zdecyduj się chopie czy wolisz nick LALA20 czy ozon bo mieszasz konkretnie znujdzie.

7 1
ID:41327

Zofia

Szkoda tylko ze wszyscy zapomnieli, ze to nie sa zadne wojny tylko arogancka napasc NATO na kraje suwerenne. Ile miast, wsi ,dzieci, starcow, zmasakrowaly nasze pokojowe bomby ? to juz liczy sie na miliony. Juz czas ocknac sie z tego zachwytu amerykanskiego poparcia. To nie chodzi o zaden pokoj tylko o kontrole zasobow naturalnych. Dlaczego nie zrobia porzadku z Izraelem okupujacym Palestyne i masakrujacym codziennie dzieci palestynskie; Dlaczego Turcja okupuje Kurdystan ? Dlaczego Anglia okupuje Irladie ? Dlaczego Ameryka okupuje Grenade i czesc Kuby i zrobila tam baze, z tej chwili oboz koncentracyjny ? Wasze argumenty sa hipokryzja wygodna dla tych, ktorzy posieli ten zamet.

7 9
ID:41330

Oliwia

@~Zibi: Biedak

2 8
ID:41331

ornitolog

@Mleczarz a ciebie przyniósł bocian

2 2
ID:41333

zbuntowany_kaloryfer

@ozon, Mleczarz dobrze mówi. Oczywiście słusznie piszecie ozonie, ale nie przeginajcie z tymi nickami. Takie metody sugeruję pozostawić typom z obozu spiskosmoleńskiego;)

3 2
ID:41337

Zibi.

Kolego dlaczego przybierasz 3 kobiece imiona: Oliwia, Zofia, Krystyna. Wszyscy na tym portalu jesteśmy przeciw przemocy, mordowaniu cywilów i niewinnych ludzi. Nie mam nic przeciwko Arabom, podczas studiów miałem kilku kolegów z Palestyny i Jordanii. Nikt nie popiera działań zbrojnych USA tylko kraj który zostaje napadnięty ma prawo do obrony i spacyfikowania tych, którzy chcą zabijać. Obywatele napadniętego kraju chcą czuć się bezpieczni i wymagają od swoich władz aby one ich broniły gdyż za tą obronę płacą swoimi podatkami. USA nie będzie głaskać morderców, którzy wbijają im nóż w plecy. Tak samo Irlandczycy z Belfastu nie będą przyjaźnić się z wojskiem Jej Królewskiej Mości i tak samo Palestyńczycy nie będą głaskać Żydów z Izraela.

3 1
ID:41341

Mleczarz

@~ornitolog: Wole żeby mnie bocian przyniósł niż żebym powstał z próbówki tak jak ty ;)

1 1
ID:41343

ozon

Ja "kaloryferze" nie bardzo rozumie o co chodzi? Jakie mieszanie z nickami? ,jaka "Lala"?? Jestem "ozon" i tyle więc skąd takie sugestie? Wogóle to śmiać się chce jak czytam te 'zarzuty" że ktoś ma kilka nicków a WY wiecie kto i jakie? Jakaś inwigilacja?Stale teorie spiskowe mają miejsce -to jakaś epidemia! Jestem za dorosły na to żeby bawić się w takie "podchody" . Zresztą aż ciśnie się na usta że "każdy sądzi wedlug siebie".

2 2
ID:41349

zbuntowany_kaloryfer

@ozon. Kurde, przecież faktycznie możesz mieć rację! Przecież IP nie jest zamieszczane w całości i zawsze kończy się anonimami .xxx! IP Lali20 jest 77.91.33.XXX - podobnie jak Twoje. Przepraszam zatem, pomyłki się zdarzają w przyrodzie;))

1 3
ID:41364

ozon

Matko kochana dobrze że nie jesteś saperem cholerka{i tu uśmiecham się szeroko}! Nic się nie stało jest OK .

0 0
ID:41365

LALA20

@ozon,@zbuntowany kaloryfer-nie macie nic więcej do pisania ,tylko zajmowanie się moim IP.NIECH WAS NIE INTERESUJE.

0 4
ID:41374

mim

bo co?

3 0
ID:41381

ozon

"LALA20" z całym szacunkiem ale ja Tobą się nie zajmuje czytaj ze zrozumieniem.Mam tyle pracy i innych zajęć że niestety nie mam czasu na zajmowanie się takimi bzdurami- nie schlebiaj sobie.Nie interesuje mnie kto jest kto iinne takie tam dla mnie jest to tylko zabawa i relaks ot taki przerywnik jak się kiedyś mawiało.

0 0
ID:41421

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA