Tak naprawdę wyglądają włocławskie inwestycje...

Tak naprawdę wyglądają włocławskie inwestycje zobaczcie!

13 komentarzy

piwo$z

piękne, wzruszające i prawdziwe jednocześnie:) Piękne podsumowanie na koniec na pomarańczowej tablicy

10 6
ID:41346

zacozajajco

szkoda ze Ruch Palikota nie ma jeszcze swojej siedziby.zdecydowanie popre Janusza Wojciechowskiego w sprawie odwołanie tego partacza prezydenta .super film czas skończyc z tymi pseudo włodarzami psujakami

8 5
ID:41348

Ada

To jest przyklad calej Polski. Pan Marszalek naszego Wojewodztwa zatruwanego, niszczonego, kaze byc dumnym, ze mieszkamy w tym dnie.

8 5
ID:41350

ON

Włocławek to juz martwe miasto bo rzadza nieudolni komunisci z PO.

9 6
ID:41353

masakra

Jak dla mnie to jest autorstwo nikogo innego jak @antydziałkowca hehe

A teraz tak na poważnie, inwestycja jest ok (w końcu coś się robi, bo pamiętam jak pisaliście kilka lat temu, że nic się nie robi, a teraz jak coś się robi to znowu źle, wiec jesteście typowymi niecierpliwymi marudami czyli trolami i tak dalej) ludzie nie potrafią tego docenić to nie budowlańcy niszczą, malują ściany, niszczą most czy stare domy. A ten film jest pięknym pokazaniem tego, jaki stosunek mają mieszkańcy śródmieścia i bulwar do tego co im się odnawia by było czysto i schludnie. A potem żalą się że żyją w smrodzie i ubóstwie, że ich budynki wyglądają tak, a nie inaczej... sami do tego dążą bo sami niszczą

8 8
ID:41363

Do Masakra

Podluzne pekniecia na promenadzie Bulwarow to wedlug Ciebie robota chuliganow
Rdza na moscie robota chuliganow
Koleiny na nowo oddanej jedynce robota chuliganow
Tak dalej Panie Palucki
bo juz nie chce pana nazywac prezydentem tego miasta

8 6
ID:41367

masakra

@ Do Masakra

Widzisz rdza na moście zawsze będzie szybciej bo powietrze jest cały czas wilgotne (niektóre elementy mostu nie mogą być ocynkowane, stąd ta rdza) i nie da się tego zabezpieczyć bez potrzebnych funduszy, koleiny były zgadzam się z Tobą, ale zostały usunięte pokaż mi teraz gdzie masz koleiny ? podłużne pęknięcie kostki brukowej na Bulwarach to niestety pokaz siły natury ostatniej zimy duże mrozy, kilka metrów dalej masz Wisłe, więc logiczne ze grunt jest prawie cały czas mokry... + mróz masz właśnie takie pęknięcia, które można moment naprawić wystarczy kilka nowych kostek. Z tego co widziałem na filmie to tylko w tym jednym miejscu coś takiego się stało, więc już chyba nie masz na co narzekać. A ta tablica na końcu z datą, że do października 2011r. jest już dawno nieaktualna, bo jak dobrze wiemy nieraz roboty stały sporo czasu bo coś tam znaleziono średniowiecznego itp. więc automatycznie dostają stracony czas na kolejne miesiące, a to nie ich wina że się przedłuża. To by było tyle.

5 6
ID:41369

Makumba

Co za naród : każdy chciałby mieć Paryż pod domem , ale jak coś zaczną robić to Pałucki jest zły , niedobry . Podziwiam Prezydenta że jeszcze trwa Bo dla niektórych mieszkańców to lepiej za przeproszeniem nasrać i zostawić bo tak czy inaczej komentarz negatywny . Każdy remont musi trwać , czy to rewitalizacja bulwarów czy też remont jedynki . A nieruchomość uwieczniona na tym beznadziejnym filmie (cokolwiek dla mnie to reklama Prezydenta no bo przecież coś ruszyłlo w tym mieście) po ukończeniu remontu podniesie swoją wartość .

4 5
ID:41379

rollnick

Dobra, ale nikt się nie odniósł do problemu z funkcjonowaniem firmy tej kobitki.
To nie jest przecież błahostka jak pęknięty chodnik, czy rdzewiejąca rynna.
Trzeba liczyć się z mieszkańcami, władza jest po to aby im służyć, to sprawa podstawowa. Dobrze, że jest rewitalizacja, ale tutaj cel nie uświęca środków, człowiek powinien być najważniejszy.

Zgadzam się z takimi opiniami, że te pieniądze unijne można było lepiej wykorzystać. To powinny być w pierwszej kolejności inwestycje. Miasto musi zarabiać kiedy ma długi i kiedy rząd prowadzi politykę obciążającą finansowo samorządy.
Przede wszystkim grono ludzi decydujących o tych sprawach powinno być liczniejsze, z udziałem niepowiązanych politycznie fachowców.
Nie wspomnę już o braku debaty publicznej, która również byłaby wskazana.
Kto np. maluje pokój swojemu dziecku na kolor którego ono nie znosi?

5 5
ID:41395

Tomek.L

Rollnick - czytasz to forum uważnie? To Wyobraź sobie społeczne konsultacje i osiągnięty kompromis :)

3 0
ID:41416

rollnick

@Tomek.L :)
Masz rację. A wiesz, że kiedy to pisałem, to o tym pomyślałem przez chwilkę? Szybko uciekłem od tej myśli, bo pewnie podobnie jak tobie przedstawił mi się nieciekawy obraz debatujących Włocławian. Ale co innego na forum, gdzie każdy się chowa za swoim nickiem, a co innego w realu.
Gdyby jednak pomyśleć, to można by i ten problem kłótni rozwikłać. Przedstawić mieszkańcom różne propozycje do wyboru i drogą demokratyczną wybrać te najlepsze. Trzeba tylko chcieć. A władza woli traktować nas jak bydło i wcale się z nami nie liczy.

1 1
ID:41423

Alfred Trocki

Byliście na tych "Bulwarach" 12ml zł na betonowe słupy! Widzieliście gdzieś takie cudo w Polsce lub na świecie to wysyłajcie fotki! Starówkę przerobili z bulwarami na peron kolejowy! Rok opóźnienia zimy prawie wcale nie było! Mamy najohydniejszą starówkę w Polsce!

5 2
ID:41429

Ełgeniusz

12 mln zł to zwykły wałek na tej "inwestycji" Parę słupów takie same widziałem jak stosowali w Iraku do zabezpieczeń przed terrorystami! Bulwary całe są popękane a kostka się kruszy nie, dlatego że jest woda tylko jest lipny materiał. Zobaczcie podobną kostkę, która popękała przed samym UM!

5 1
ID:41430

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA