No i znowu podwyżka i to jaka. Oj pójdą ceny, oj pójdą....

No i znowu podwyżka i to jaka. Oj pójdą ceny, oj pójdą. Dosyć ,że szykowana jest podwyżka VAT ,to na dodatek ,źródło:
Krzysztof Gołdy - Bankier.pl podaje ,że o
1/3 drożeje autogaz - brutalny cios w Polskę.
Oznacza to, że stawka podatku akcyzowego wzrośnie z 0,26 zł do 1,05 zł/litr autogazu.
Niech będą wiecznie trwałe idee Solidarności a Unia i Kościół niech w sercach Polaków gości.

23 komentarze

baba jaga

szuja - widzę,że twoja nienawiść do wszystkiego co polskie i narodowe(Unię z tego wyłączam)do cna przeżarła ci mózg !!!,natomiast miłość do komuny powiększyła twoje serce.

8 9
ID:41436

negocjator...

UNIA dąży do upadku biednych państw takich jak nasza Polska ! może bogatego niemca albo francuza lub holendra stać na takie podwyżki , bo polak to już dawno ledwo wiąże koniec z końcem ! wszystkie te działania sprzyjają zubożeniu społeczeństwa polskiego ... ludzie męczą się własnym życiem i ciągłymi podwyżkami wszystkiego co tylko sie da ! rząd polski nie robi nic by pomóc obywatelom tylko wbija społeczeństwu nóż w plecy jak judasz !

12 2
ID:41438

antydziałkowiec

,,Dzban tak długo wode nosi ,az mu sie ucho urwie'' - tak jak w Isladii i wtedy bedzie kolejny eksodus starozakonnych krętaczy do ...,,ISRAELA'' .... tak jak zostali ostatnio wypędzeni z Islandii .

5 7
ID:41439

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Pisałem ci już o Islandii ale jak zwykle nic nie dotarło. Tak ich wygnali , że teraz prawie wszyscy jadą za nimi.Rząd upadł , gospodarka też , bezrobocie i długi do spłacenia.Przykład do naśladowania jak znalazł.

2 9
ID:41444

szuja

@~baba jaga:
Ty masz miotłę ,więc nie musisz się martwić.Na obiadek jakiegoś Jasia ,czy Małgosie też znajdziesz.Hahaha

3 6
ID:41445

amityr

@~baba jaga:
To co napisałaś nie trzyma się ani kupy ,ani dopy . Chyba masz rozwolnienie od tego latania na miotle.Czytałaś chociaż artykuł.Tak bogata jesteś, żeby płacić 4 zł za gaz do auta.

5 3
ID:41451

baba jaga

amityr,nie,nie jestem.Ale czy temu co się teraz dzieje,jest winna Solidarność czy te POkemony co po niej zostały przy korycie ?.!!!Tuska i jego klikę wybierała Solidarność?A może jesteś na tyle młody,że nie wiesz o co walczyła Solidarność?Oglądnij "Nocną zmianę"to dowiesz się na kogo głosowałeś w 2007 roku i dowiesz się wtedy dlaczego za gaz do auta masz płacić 4 zł.

3 6
ID:41453

amityr

@~baba jaga:
Ale się porąbało!

4 1
ID:41457

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: nie mąć tow ,nie mąć ...banki starozakonne znacjonalizowano ,a ,,elita'' razem z rządowymi łapówkarzami czmychnęła do syjonu -zwracam uwagę jak ,,wolne media'' skąpo informują Polaków co się stało w Islandii ...ciekawe dlaczego ?

9 7
ID:41461

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Na tym poziomie nie chce mi się z tobą gadać.

4 7
ID:41474

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: od dawna proponuję ci kukturalnie byś nie tracił czasu na czytanie moich wpisów .......poświeć go na .....studiowanie zalożeń polityki ,,obecniepanującego''. To dla takich niesamodzielnie myślących fanatyków powinna być lektura obowiązkowa...... jak za MAO w Chinach ....w zamian za to on ci podpisze po cichu np ACTA i podniesie wiek emerytalny do 70 lat .......będziesz uszczęśliwiony ....i nadal ślepo wierzący ...

4 7
ID:41484

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Kup sobie jutro Newsweek . Jesteś na jednakowym poziomie intelektualnym jak ten sfatygowany gościu na okładce.To chyba jedyny obecnie ,,polityk " z którym ze swoimi urojeniami mógłbyś się dogadać.Twierdzę nawet , że przy nim mógłbyś rznąć intelektualistę. Tytuł na okładce określa dokładnie wasz obecny stan umysłowy.

3 3
ID:41490

rollnick

@~cichyobserwator
Okładka i tytuł tego szmatławca odpowiada na postawione pytanie: "Czy język nienawiści wywoła prawdziwą wojnę?"
Redaktorzy tego Newsweeka tym językiem nienawiści właśnie się posługują i już wskazują, że są stroną w tej wojnie.
Dostrzegasz to, czy nie chcesz?

2 6
ID:41494

cichyobserwator

@rollnick: A ten z okładki to język miłości i tolerancji? Zauważyłeś ,że użyłeś słowa ,, wojna " i to dwa razy. To w/g ciebie wina mediów , że powtarzają słowa tego o... a właśnie zrobiłeś to sam.Wyobrażasz sobie dać władzę w takie ręce ?
Tego dopiero trzeba się bać ! Stroną jest tutaj każdy z nas . Inne szmatławce jak Nasz Dziennik albo radio M ( gdzie jakaś pani opowiadała w Niedzielę jak rosjanie dobijali strzałem w tył głowy rannych pasażerów w Smoleńsku ) to język miłości szerzą ?
Po czyjej stronie są ci redaktorzy ? Tez pytam : ,,Dostrzegasz to, czy nie chcesz "

2 2
ID:41509

wadera

@rollnick: Ja mam pytanie czy jesteś katolikiem ?

3 0
ID:41517

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ,,cisi mają pierwszeństwo'' więc ustepuję ci miejsca ...i nie czytaj wiecej poLSKICH SZMATŁAWCÓW lepsze są te z kapitalem niemieckim i....ruskim ...a niedługo w Polsce ma się ukazywać postępowy,,niezależny'' dziennik ,,Komsomolskaja Prawda''(gazeta służb ZSRR) w ramach podpisanych ACTA ....to będzie lektura dla ,,cichych i ciemnych'' .

0 1
ID:41537

amityr

Hehehe @rollnick odpowiedz damie ,jak na gentlemana przystało.

2 0
ID:41548

rollnick

@~cichyobserwator
Niestety, nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że raczej nie dostrzegasz tego o co pytałem. Zakładam, że masz dobra wolę i chociaż spróbowałeś mnie zrozumieć, a że nie wyszło...
To moja wina, bo trochę niejasno się wyraziłem. Już wyjaśniam.
Cała okładka wg. mnie jest pewną formą wyrażenia nienawiści i podżegania do niej. Dlaczego?
Autorzy okładki podpowiadają jak należy interpretować niefortunną minę sfotografowanej osoby określając to wyrazem - "Amok". Pomyśl i odpowiedz sobie szczerze, gdyby ktoś tobie taki odwalił taki motyw, to nie odczułbyś tego jako przejaw wrogości skierowany przeciw tobie? To już jest wojna.
I właśnie z tym się nie zrozumieliśmy, bo słowo "wojna" faktycznie użyłem, lecz zacytowałem je właśnie z Newsweeka.
Jest ono w zdaniu: "Czy język nienawiści wywoła prawdziwą wojnę?", które to zdanie ma sugerować czytelnikowi, że ci którzy domagają się prawdy stosują język nienawiści i to oni wywołują wojnę. Jaka subtelna przewrotność w tak krótkim zdaniu. Tak robił Stalin i wielu mistrzów propagandy. Ukazywać w złych barwach przeciwników politycznych. To samo (w ogóle nie zależne) media robiły niedawno z Kaddafim i robią z prezydentem Iranu i z Assadem, aby urobić opinię społeczną dla uzyskania społecznej akceptacji dla przeprowadzenia akcji zbrojnej łamiącej międzynarodowe umowy. Jeśli chcesz zniszczyć swojego wroga politycznego i masz za sobą media, nie ma z tym problemu. Wystarczy rzucić hasło typu: to jest terrorysta, rasista, nazista, antysemita, itp.
Teraz, każdy kto będzie domagać się swoich praw będzie tak określany przez władzę. Mam tu na myśli władzę realną obejmującą nie tylko polityków, ale wszystkie czynniki wywierania wpływu takie jak media, służby specjalne, organizacje lobbystyczne.
Nie twierdzę, że prawica jest bezgrzeszna ale bliżej mi do niej, bo zabiega o polską rację stanu, co jakoś trudno dostrzec w postawie obecnego rządu i sprzyjających mu mediów, oraz innych sił nieobojętnych politycznie.

0 2
ID:41549

rollnick

@wadera
Tak. I to całkowicie świadomie i dobrowolnie.

0 3
ID:41550

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Przykłady rzetelności Naszego Dziennika :
1. Sąd nakazał wydawcy ''Naszego Dziennika'', by przeprosił wydawcę ''Gazety Wyborczej'' za zniesławiające zarzuty i sugestie w związku ze śmiercią historyka skazanego wcześniej za kłamstwo oświęcimskie.
2. 1 lutego na łamach "Naszego Dziennika" ukazał się tekst przeprosin. Wykonując wyrok Sądu Okręgowego Warszawa-Praga w Warszawie, Ewa Sołowiej - Redaktor Naczelny dziennika Nasz Dziennik, oraz wydawca dziennika Nasz Dziennik Spes sp.z o.o., składają wyrazy ubolewania z powodu bezprawnego naruszenia dóbr osobistych Redaktor Ewy K. Cz....... przez opublikowanie materiałów prasowych w dzienniku Nasz Dziennik zatytułowanych Publicystyka pogardy (z dnia 5 marca 2007 r.)
To jest ta wiarygodność ? A może wiesz kto się kryje pod wydawcą tj. Spes sp.z o.o. ? Ciekawe czemu to taka tajemnica ? Radio Maryja? Watykan? Wójt z Wąchocka ?

3 4
ID:41551

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: Gazeta w..... przez swoje konszachty z uczniami Urbana i ciagotki do manipulowania informacjami w ramach sterowania opinia publiczną nie zasługuje na przeprosiny ..tam również pracowali kolaboranci ...za wiedzą uczestnika biesiad z Urbanem ...

1 2
ID:41559

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Wszystkowiedzący - kto sie ukrywa pod ; Spes sp.z o.o. ?
Te wspaniałe teksty pewnie Matka Teresa albo św. Franciszek im podsyła . Dlatego takie rzetelne są a sądów wina , że tego nie widzą. Zapomniałem - wybacz - przecież sądami też rząd manipuluje.

2 4
ID:41563

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ...udający naiwność-tak jak byś nie wiedział kto mianuje sędziów i prokuratorów w polsce i kto ich ,,namaszcza'' na stanowiska - i co to jest KLUCZ PARTYJNY.....,,sekrytorze '' tez kiedyś tak udawali ,że nie wiedzą jak ty teraz ....tow cichy ...

1 0
ID:41579

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA