Nie myjcie samochodów na płockiej, ustawili bardzo krotkie...

Nie myjcie samochodów na płockiej, ustawili bardzo krotkie czasy

12 komentarzy

antekbosy

To prawda. Są inne myjnie.

6 1
ID:41489

radzik

z odkurzaczem to samo, zenada...

6 1
ID:41491

negocjator...

tak to jest jak ktoś chce się " nachapać " kosztem obywatela ! jak to mówią " chytry dwa razy więcej traci " ! już dawno przestałem korzystać z takich myjni bo zwyczajnie oszukują kierowców !

7 1
ID:41497

antydziałkowiec

A jak wyglada sprawa czasu na Barskiej ? Też niewiele lepiej ...

4 1
ID:41501

isa

tez tam nie jezdze juz...nie dosc ze krotki czas, to jeszcze przy splukiwaniu mam wrazenie ze piana ciagle z woda leci mimo ze program na splukiwanie przedstawiony...wiec trzeba dorzucic zeby solidnie splukac....a i tak musialam jezdzic na inna zeby NAPRAWDĘ solidnie zmyc piane, bo na czarnym lakierze niestety kazda plamka widoczna...żenada :/

2 0
ID:41503

gosc

widac ze nikt z tu obecnych nie zna sie na technologii mycia bezdotykowego. po pierwsze 90% myjni we wloclawku ma ustawiony czas 1 min=45 sekund mycia. po drugie aby nie zostawaly plamki na lakierze a zwlaszcza na czarnym lakierze kolezanki isa nalezy po umyciu auta wlaczyc program splukiwania woda zmiekczona/osmotyczna. jesli chodzi o to ze po zmianie programu leci jeszcze chemia to na logike z ukladu wezy wysokocisnieniowych musi zejsc chemia ktora byla wykorzystywana do wczesniejszego programu. ludzie poczytajcie najpierw troche zanim zaczniecie bzdury wypisywac bo tylko potraficie narzekac taki z Was narod nie podoba sie kupcie sobie myjki i myjcie na wlasny podworku, a wtedy bedziecie narzekac ze plamki zostaja po wysnichnieciu wody bo macie twarda wode w kranie - napiszcie zalazelenie do wodociagow zeby wam ja zmiekczyli ;p tyle mam do powiedzenia a reszte odsylam do lektury i zapoznania sie z technologia mycia bezdotykowego.

1 3
ID:41529

IPOS

I pozamiatane... W końcu ktoś napisał to co wielu chciało spędzając kilka minut na tym forum. Po przeczytaniu kilku komentarzy nasuwa się jeden logiczny wniosek, mianowicie należy zawnioskować o stworzenie / wyodrębnienie nowej społeczności lokalnej- włocławiaków (nie włocławian).
Włocławiaki - społeczność lokalna charakteryzująca się ciągłym narzekaniem zawsze, wszędzie i na wszystko. Cechuje ją ignorancja i często brak wiedzy w zakresie poruszanych publicznie tematów, co nie przeszkadza poszczególnym jednostkom prowadzić "żarliwej" dyskusji używając nierzadko agresji w przekazie. Włocławiaków ponadto charakteryzuje ogromna wiara w swoje umiejętności za kierownicą, nienawiść do sąsiadów z tzw "za miedzy" czyli gmin ościennych oraz ogromna chęć zaśmiecania internetu swoimi poglądami, głównie politycznymi ( w tym miejscu serdeczne pozdrowienia dla ~antydziałkowca). Włocławiaka można rozpoznać po spuszczonej głowie, minie na której uśmiech jest rzadkim gościem oraz ogromnej spostrzegawczości w zakresie majątku sąsiada. Włocławiak posiada zazwyczaj ogromny potencjał analityczny. zawsze dochodzi do wniosku że "na pewno się uczciwie nie dorobił" .
Pozdrawiam więc Włocławian

2 4
ID:41532

garbus

do ~gosc~, widzę, że właściciel się odezwał. To proszę trochę danych. Oczywiście, częśćcią winy za źle umyty samochód można obarczyć myjącego (wynikająca z braku doświadczenia lub z nadmiernej i bezsensownej oszczędności, niemniej jednak w większości wypadków wina leży po stronie właścicieli myjni. Niskiej jakości (bądź używany w złym stanie technicznym) sprzęt który na przykład niedostatecznie podgrzewa wodę bądź nie posiada systemów jej oczyszczania oraz zmiękczania, oszczędność na środkach czyszczących, woskach i nabłyszczaczach, stosowanie podróbek, czy nawet środków przeznaczone do innego typu urządzeń (na przykład proszki do prania, wszelkiego rodzaju granulaty czyszczące itd.) .Niektórzy właściciele zmieniają również ustawienia dozowników urządzeń, by wydawały i mieszały z wodą mniejsze ilości detergentów.
Bardzo frustrującą formą oszustwa jest zmiana przez właściciela myjni długości czasu, przez jaki działa urządzenie naturalną niejako jednostką rozliczeniową wydaje się być minuta, niekiedy skraca się ją do 48, czy 45 sekund (sposób taki stosuje się na ogół w urządzeniach, które wyświetlają pozostały klientowi czas bez podziału na sekundy) przy intensywnym zajęciu czas wydaje się płynąć szybciej i większość ludzi nawet nie zauważa oszustwa. Bo jest to oszustwo, anie praktyka, jak piszesz.

4 0
ID:41533

zbuntowany_kaloryfer

Umyj jeden z drugim auto samemu. Ja zawsze myję sam i nikomu nie dam dotknąć mojego samochodu. I jakoś ręce mi nie odpadły od samodzielnego mycia.

0 0
ID:41542

gosc

Do Garbus, wlascicielem myjni nie jestem aczkolwiek znam dosc dobrze technologie myjni bezdotykowych co wynika z mojego zainteresowania sie taka inwestycja. mialem okazje ogladac wiele takich rozwiazan technicznych, jedni stosuja chemie plynna inni zas proszek (nie wiem skad u Ciebie informacje o stosowaniu proszku do prania na myjni czy w ogole zdajesz sobie sprawe jak wyglada mieszalnik, jakie moga byc konsewkencje stosowania niezalecanych produktow oraz jakie moga byc koszta zwiazane z naprawa). Raz jeszcze proponuje poczytac w internecie na temat technologii myjni bezdotykowych lub odsylam na targi Stacja Paliw ktore odbeda sie w maju br. w Warszawie :) a temat czasow jest indywidualna sprawa kazdego wlasciciela, dla przykladu warszawa czas 35 sek.

0 2
ID:41543

antydziałkowiec

@~IpoS: To wskaż przyklady z ,,sektora paliwowego '' które świadzczą o uczciwosci jego miejscowych przedstawicieli ......

0 0
ID:41583

LALA20

Jeżeli samochodu się nie myje na myjce, a robi się to własnoręcznie, to chyba
że na własnej posesji, a jak nie na własnej, to może gdzieś nad jeziorem, strugą?
Tak dyskretnie, niedobrze, oj niedobrze.

0 1
ID:41598

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA