Proszę, jak koalicja radnych PO i PiS zgodnie są za...

Proszę, jak koalicja radnych PO i PiS zgodnie są za połączeniem szpitala, pogotowia i medycyny pracy. BRAWO! Koalicja antyrozwojowa nadal aktywnie wspiera wszystko, żeby we Włocławku nie było lepiej. WSTYD

8 komentarzy

baba jaga.

Kikół.A co jest złego z połączeniem szpitala i pogotowia?I co ma do tego medycyna pracy?

1 1
ID:41752

sportowiec

@Kikół: jak łączy się szkoły w zespoły celem ograniczenia administracji i kosztów - to dobrze. Jak łączy placówki medyczne to źle. A żal d. ściska głównie o to , że Andriu nie będzie mógł wrócoć na swój od komuchów podarowany stołek, ani wziąc niemałej odprawy emerytalnej.

4 1
ID:41754

szuja

@~baba jaga.:
Jak to co? Bronek zadłuży dochodowe Pogotowie tak jak Szpital.

4 0
ID:41755

antydziałkowiec

A czy o ,,stołkach'' wynikajacych z tej ,,fuzji'' też ,,kolalicjanci '' coś mówią ? politykierzy bez zaplecza stołkowego przecież nie istnieją ....to juz chyba wszyscy widzą ?

5 3
ID:41760

wydajny

Koalicja?!..to jest gang człowieku..

2 0
ID:41813

Samanta

Moim zdaniem połączenie szpitala z pogotowiem jest jest uzasadnione, zwłaszcza, ze będzie niedługo na dobrym poziomie oddział ratunkowy w szpitalu. Medycyna pracy i tak utrzymuje się sama (bez kasy z NFZ) a teraz ma kiepskie warunki funkcjonowania. Ja jestem "za". A Bronek wcale nie jest złym dyrektorem.

0 0
ID:41858

antydziałkowiec

@~Samanta: To uzupełnij wypowiedź w temacie ,,stołki '' dla pomysłodawców ......jeśli ich tam nie będzie to zmienię zdanie ...a medycyna pracy działa bezkosztowo ? Nie- obciąża kosztami dochody pracowników ,więc jaka to oszczędność ?

0 0
ID:41864

Samanta

W sprawie stołków nic nie wiem, decyduje Urząd Marszałkowski - nie mam pojęcia, jak się nazywa departament od zdrowia po przeprowadzeniu 27-mej reorganizacji w ciągu 5 lat (i przyjęciu kilkuset nowych urzędników z niecałych 300 dawniej). Urząd to PO. Medycyna pracy sama na siebie zarabia, tylko część zadań zleconych z zakresu administracji rządowej (za które nie pobiera opłat) finansuje jej Urząd Marszałkowski. Taka sama medycyna pracy w Rydzykowie i Bydgoszczy ma jeszcze kontrakty z NFZ. Może Marszałek chce przyćmić różne połączenia jednostek w Toruniu, ale tam o co innego chodzi(prywata rodzinna)

0 0
ID:42034

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA