A jak ,,nasi '' miejscowo-gminni POsłowie głosowali przy...

A jak ,,nasi '' miejscowo-gminni POsłowie głosowali przy dziadowskiej ustawie emerytalnej ...? Warto to dobrze zapamiętać ....i złożyć im osobiście POdziękowania za ....szacunek do swoich wyborców i....dyscypline partyjniacka (określenie obraźliwe) POdyktowana przez kominiarza ...

3 komentarze

Zyga

,,Nasi" miejscowo-gminni POsłowie głosowali tak samo jak ich pozostali
partyjni kolesie, czyli za ustawą, - nazwę to po imieniu, to z...... narodu polskiego
i to im zapamiętam na zawsze.

4 3
ID:41975

mistrzcietejriposty

@anty - nie lubie ciebie i twoich postow bo niestety potrafisz upolityczniac nawet najbardziej apolityczne tematy...
jednak....
.... nie oszukujmy sie i spojrzmy prawdzie w oczy.
Wiekszosc naszego spoleczenstwa znow przed wyborami zostanie omamiona przez tych smiejacych sie z plakatow, bilbordow i czego tam jeszcze sie da cwaniaczkow , pojda i .... znow na nich zaglosuja. Wiekszosc naszego narodu ma albo pamiec slaba albo juz politycy zrobili w Polsce taki ciemnogród ze lepiej pewnie juz nie trzeba. Mieszkalem juz kilka lat na emigracji i dalem sie zwiezc kilka lat temu do powrotu. I co ???? ano mam z tego tylko tyle ze wypompowalem sie z pieniedzy i nic wiecej. Dlatego ponownie wyjechalem i mam wszystko gdzies. Polska ..... hmmm.... juz za krajem nie tesknie. a napewno nie za urzedami ktore tylko robia kolejne problemy, napewno nie za tyraniem za kilka zlotowek i jeszcze do tego trzeba sie prosic o pieniadze, niestety wszyscy najchetniej by tylko drazyli twoj portfel - urzedy, politycy, banki etc.

Aktualnie znow na emigracji i ....
.... tu bez problemu zalozylem firme, "rozwijam skrzydla", nie potrzebuje niczyjej pomocy a zlecen mam na najblizsze kilka lat i to bez proszenia sie. Panstwo pomaga mi tyle ze po prostu nie drazy mi kieszeni jak nacpany kieszonkowiec, nie ciagnie ze mnie wiecej niz sie nalezy. Po prostu place podatki ale dzieki temu mam tez przywileje.

Polska ma ten problem ze owczym pedem wpadlismy w galopujacy kapitalizm i do tej pory nie stworzylismy (te leniuchy w sejmie nie stworzyly) odpowiedniego systemu sprzyjajacego rozwojowi malych i mikro przedsiebiorstw
Nie bede sie tu zaglebial w przepisy ale wspomne tylko o roznicy np w sprawach podatkowych.

u nas kiedy masz wezwanie z Urzedu skarbowego to od razu jestes podejrzany i praktycznie jestes na lasce pana urzednika, tu jestem klientem Urzedu i jesli nieswiadomie (bo wszelkie moje bledy sa brane jako nieswiadome) popelnilem jakis blad to oni chetnie pomoga mi go naprawic aby moj biznes mogl trwac dalej.
to jest po prostu dbanie o gospodarke - wykonczyc firme jest latwo ale kazdy zamkniety biznes to automatycznie minus dla gospodarki - tutaj to wiedza ale u nas .... no coz . sami pomyslcie co o tym sadzic

2 0
ID:42056

antydzialkowiec

@mistrzcietejriposty: Dziwne ,ze tak spostrzegawczy czlowiek jak ty nie widzi ,że ,,upolitycznienie'' życia od kołyski do do pochówku pochodzi od tej zgrai darmozjadów .jak mozna inaczej ogłupić naród jak nie przez polityczne sztuczne podziały ? I ta zgraja doskonale to reżyseruje wmawiając Polakom ,że to nie polityka tylko.... co .... tylko ,,haratanie w gałe''?

0 0
ID:42062

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA