Niektórzy taksówkarze przekraczają szczyty bezczelności....

Niektórzy taksówkarze przekraczają szczyty bezczelności. Niedawno miałam potrzebę ale też i wątpliwa przyjemność skorzystać z taksówki zrzeszonej w ....... Za kurs od Drumetu do dworca zapłaciłam w środku zwykłego dnia 18 PLN , tymczasem bilet PKS do Warszawy kosztował mnie 30 zł. Oczywiście kierowca TAKSI nie raczył mi wydać pokwitowania z kasy fiskalnej.....

14 komentarzy

dzonny_killer

znaczy się... jesteś guła i tyle... :p

10 4
ID:42067

abcde

@dzonny_killer: Zgadzam się.

7 3
ID:42071

szuja

@guła. Ha ha ha Dwa w jednym.

3 6
ID:42072

urzędnik

takie przypadki zgłasza się do Urzędu Skarbowego

6 0
ID:42073

Anna - "guła ?"

To jak miałam postąpić , żeby nie okazać się gułą ? Na negocjacje było już za późno. Co do wydruku pokwitowania z kasy fiskalnej - nie było mi ono potrzebne , a więc ?
Wiem jedno ; nigdy więcej nie pojadę taksówką "D....."

4 4
ID:42074

wsiokowate

DNO, taksówka to przejazd jednej osoby o każdej porze, na żądanie, a ta porównuje do PKSu, mentalność wsioka, SZOK

4 5
ID:42085

jacek

to mogłaś iść pieszo albo jechac rowerem,skoro szkoda ci na taxi. Od taxi weź sie od czep,jestem ciekaw ile ty zarabiasz.Oni tez mają rodziny na utrzymaniu i tez potrzebują pieniędzy.Ich praca jest bardzo nie bezpieczna,mają do czynienia z włocławską patologią,która nie płaci za swoje przejazdy tylko ucieka,wyzywa i ubliża im.DAJ KOBIETO SPOKÓJ

7 3
ID:42097

dotka

to wcale nie tak drogo.Anno nie zapomnij że od razy gdy wsiadasz w taxi zostaje naliczone od 5-7 zł (w zależności od zrzeszenia)opłata poczatkowa.

5 0
ID:42098

abcde

Co się dziwicie.

4 0
ID:42100

dzonny_killer

@~Anna - : jakie negocjacje? jeśli Cię stać na taxi, to nie wykręcaj się później pksem... jeśli uważasz, że za drogo, to... na jakim świecie Ty żyjesz??? poza tym w obecnych czasach dobrze wiedzieć zawczasu ile się i za co płaci... stąd np. proste, wręcz banalne pytanie do kierowcy o cenę (choćby orientacyjną) dojazdu do punktu docelowego... :p

pokwitowanie? skoro Ci nie było potrzebne, to nie narzekaj, że nie wzięłaś... paragon właśnie po to jest potrzebny, aby w każdej sytuacji mógł być podstawą jakiejkolwiek reklamacji... :p

i się nie zarzekaj, bo nie znasz dnia, ani godziny... :p

4 0
ID:42108

mistrzcietejriposty

Tak ma wlasnie pewien "gatunek" ludzi. najpierw probuje porownac do siebie sprawy z gory nie pasujace - Masowy przewoz ludnosci na liniach regularnych (MPK, PKS) do okazjonalnego przewozu osob (np. TAXI),
rzeczywiscie guła bo o cene mozna zapytac wczesniej - chociazby orientacyjna- ale po co??? ano po to zeby potem nie grac gorzkich zali na cymbalkach ze za duzo.
a jak nie byl ci potrzebny kwitek to co narzekasz ze go nie wzielas??? wydruk chwilke trwa a Ty zapewne zapalcilas , trzeplas drzwiami i obrazona na caly swiat poszlas podzwiac piekno stanowik dworca ...

6 1
ID:42115

dog

po za tym w dzisiejszych czasach taxi to luksus,jak cie na niego nie stać to jedziesz autobusem

5 1
ID:42137

Anna

czyzby odpowiedzieli mi sami taksiarze, atakujac mnie ?
Zaloze sie, ze wiekszosc z nich to lewi rencisci ........

2 2
ID:42211

dzonny_killer

@~Anna: nie jestem taksiarze i ogólnie mnie nie obchodzą... zresztą za dużo ich jak na Włocławek i zbyt wielu wśród nich to np. byli milicjanci... :p

1 0
ID:42227

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA