Nowy prezydent Francji obnizyl wynagrodzenia sobie i...

Nowy prezydent Francji obnizyl wynagrodzenia sobie i ministrom o 40 %. A u nas ? przywileje, wszystko darmo, kiedy zlikwiduje sie trzynastki, czternastki, nagrody i premie, kiedy w tym samym czasie zatrudnia sie biednych ludzi na umowe smieciowa. Takiego dranstwa w rzadzie jeszcze nie bylo.

7 komentarzy

dzonny_killer

eh Zofio... skąd u Ciebie takie informacje? albo masz skłonności do przesady, albo nieuważnie śledzisz (bo raczej nie czytasz) artykuły... :p

otóż naczelny żabojad obniżył ale o 30% (niby tylko 10% różnicy, ale któż z nas nie chciałby mieć tej różnicy)... :p

co ciekawe, chyba każdy Polak jest gorącym zwolennikiem zabrania (p)osłom tych przywilejów... nie dość, że to gruba przesada, to jeszcze na nie po prostu nie zasługują!!!

dodaj do tego "draństwa" niektóre rady miast, niektórych prezydentów i jego zastępców, dodaj poszczególne szczekaczki, gdakaczki i inne kukaczki... :p

skoro wszyscy (a z pewnością większość) się z tym zgadza, to teraz jak to zrobić, aby pozbawić ich tych wygórowanych przywilejów??? :p

7 4
ID:42178

Zyga

Myślę, że Polacy wyciągną odpowiednie wnioski i rozliczą Tuska i jego
ekipę w nadchodzących wyborach, a może jeszcze wcześniej .

6 11
ID:42179

antekbosy

Wara od mojej czternastki.

5 4
ID:42181

dwm

racja! A nauczycielom zlikwidowac karte i coroczne podwyzki!

13 3
ID:42183

ktosiek

Było draństwo Zofio,było- tylko może bardziej zawoalowane i to wyłącznie z jednego powodu.Wtedy nie było tak powszechnego dostępu do wszelkich mediów jak:np: internet.O wielu rzeczach dowiadywaliśmy się tzw,,:pocztą pantoflową'' po czasie. Obecni politycy nawet nie próbują ukrywać się ze swoimi poglądami, które skrupulatnie wprowadzają w życie, a które destruktywnie wpływają na całokształt. Sprawdza się powiedzenie,że polityka jak mawiają - jest jak: panienka lekkich obyczajów na dwóch ramionach płaszczyk nosi...................niestety

5 0
ID:42185

antydziałkowiec

To zupełnie tak jak : Rycho ,Zbycho , ten od wyciagow ...no i ostanio ci od autostrad ....?????

4 3
ID:42201

Baba

A co Ty masz do mojej trzynastki??! Nie dość, że zarabiam grosze, to jeszcze i to mają mi zabrać? Weź się za robotę zamiast głupoty wypisywać!

4 2
ID:42208

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA