Czy rowerzyści muszą zablokowac ul. Toruńską za...

Czy rowerzyści muszą zablokowac ul. Toruńską za Oczyszczalnią ścieków?
Dzięki naszym urzędasom nadzorującym inwestycje mamy rozkopaną ścieżkę rowerową. Równocześnie z od strony północnej na tym samym odcinku rozkopany jest chodnik. Którędy mamy jeździć? Nie pozostaje innego wyjścia tylko korzystać z jezdni i zablokować ruch samochodów.
Szczytem arogancji wykazał się przedstawiciel Zarządu Dróg Miejskich - Pan Konopczyński, który jest odpowiedzialny za organizację ruchu. Stwierdził, że jak komuś nie odpowiada jazda rowerem, to może korzystać z MPK lub samochodu.
Pan Prezydent powinien takim podziękować współpracę.

7 komentarzy

~~~~

To co tam się dzieje, to woła o pomstę do nieba. Rowerzyści zmuszeni są do marszu po wertepach wykonanych przez koparki. Część jedzie po jedynce narażając się na potracenie przez samochody. To się musi skończyć wypadkiem ...niestety!!!
Przedstawiciel Zarządu Dróg powinien dziś wylecieć z pracy za takie stwierdzenie i takie decyzje.
Jestem jak najbardziej za protestem rowerzystów dojeżdżających do Anwilu i spółek. Najlepiej to zrobić w okolicach oczyszczalni MPWiK. Popieram całym sercem!!!

21 0
ID:42292

Oczytany

Popieram jak najbardziej. Kiedy zaczynamy?

17 0
ID:42298

rowerzysta

Zastanawiam się, czy urzędnicy miejscy (w tym ich przedstawiciel - Pan Konopczyński) nie przekroczyli prawa polegającym na zaniedbaniu swoich obowiązków należytej organizacji ruchu drogowego w celu zapewnienia bezpieczeństwa ich uczestnikom?

Czy musi dojść tamtym miejscu do wypadku z udziałem rowerzysty by odpowiedzialni za ten stan rzeczy wzięli się do roboty lub ponieśli konsekwencje?

7 0
ID:42306

dzonny_killer

to i ja się mogę dołączyć... :p

a może pałucki zorganizuje tam kolejny rajd rowerowy??? tour de oczy szczalnia... :p

7 0
ID:42311

przemas1712

Jestem za!! Napiszcie kiedy i o której na pewno będę!!!!!

8 0
ID:42313

on

zaaczynamy 28.05.2012 o godz 16;00

10 0
ID:42315

kellys

Protest w tej sprawie to chwalebna sprawa...
Ale nie liczyły bym na wiele...Oni tysiące kierowców mają w doopie
i jakaś tam grupa rowerzystów dla nich się nie liczy...

2 0
ID:42328

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA