Ludzie - z pensjami 250 Euro i emeryturami 200 Euro w/g...

Ludzie - z pensjami 250 Euro i emeryturami 200 Euro w/g ,,niezależnych mediów'' jesteśmy najbogatsi w ,,starej unii'' - http://biznes.onet.pl/polakom-znacznie-latwiej-kupic-mieszkanie-niz-fran,18493,5141960,3062361,116,1,analizy-detal -takich propagandowych jaj jeszcze nie było .Wysłałem ten artykuł koledze mieszkającemu od 10 lat w Szwecji(mieszka we własnym domku z ogrodem) .Zapytał : ,,czy to artykuł z propagandowej przedwyborczej gazetki partyjnej'' ?

11 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

SAM SOBIE jesteś winien, że masz taką pensję albo emeryturę! Pisałeś, że pracowałeś w Norwegii - po kiego grzyba wracałeś jak tu tak źle? Ja siedzę w Polsce bo mi dobrze tu. Niech każdy jedzie gdzie mu dobrze!

9 7
ID:42363

madman

Nawet nie wiadomo czy wgl tak bym. Czytając jego wypowiedzi ma bujną wyobraźnię, lubi się tak podniecać i wklejać linki z onetu... szkoda gadać na temat antydziałkowca

7 5
ID:42367

cichyobserwator

Jeżeli się nie rozumie o czym się czyta to nie powinno zabierać się głosu.Przeczytaj kilka razy albo poproś kogoś żeby ci wytłumaczył czego dotyczy ten artykuł.Nie dotyczy bogactwa danego kraju tylko relacji miedzy właścicielami nieruchomości a najemcami w danych społecznościach.Poprosiłem sąsiada z III klasy gimnazjum , żeby to przeczytał i o dziwo załapał o co z grubsza chodzi bo w drugiej tabeli pokazane są dochody najemców i właścicieli z procentem różnicy.Może po prostu najpierw przeczytaj a dopiero potem pisz - to aż takie trudne ? Na której klasie ty skończyłeś ?

4 6
ID:42371

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: tak jest tow. cichy ....prawda w oczy ....250 Euro to kompromitacja i wybielanie tu nic nie pomoże .....gdyby było inaczej to te 2 miliony poLAKÓW nie dorabiałoby obcych tylko pracowało w kraju .Ale rozumiem ,że dyscyplina partyjna do czegoś zobowiązuje ....tow cichy ...wiec kontynuj mydlenie oczu ....choć naiwnych coraz mniej ...no i nie wszyscy wiedzą gdzie ta ,,zielona wyspa'' i ta druga Irladia ....chyba ,że tam wyjadą .

4 7
ID:42377

antydziałkowiec

@~cichyobserwator: ...na ,,cichych '' kompletach ....a mydło służy do mycia ,a nie do zamydlania ,,ócz'' zwłaszcza ,,kolegom'' z III klasy ....gimnazjum ....i nie obrażaj uczniów gimnazjum ...oni też ucza sie po to by stąd prysnąć a nie tyrać na leni z Wiejskiej...

2 7
ID:42379

Moher

@~cichyobserwator: jestem zacofanym i ciemnym moherem a moimi ulubionymi książkami są ,,Zadłużenie Polski po 1989 r'' oraz ,,Tajemnice Okrągłego Stołu'' do poduszki zaś czytam,,Gorzka Chwała'' Richarda M. Watta

7 5
ID:42388

zbuntowany_kaloryfer

Nadal nie dostałem odpowiedzi od anty-D jak to było z tą Norwegią. Może go po prostu wyrzucili z pracy..? Nikt inny zatrudnić nie chciał to i powrócił z podkulonym ogonem...

4 3
ID:42389

cichyobserwator

@~Moher: Zacząłeś dobrze - umiesz czytać, dużo samokrytyki. Ale co ma piernik ?
Ps.: Gorzka Chwała'' Richarda M. Watta to dobra książka o historii Polski w latach 19181939 . W latach 80-tych tylko urywki jakichś ksero z powielaczy były - teraz szkoda , że Polacy tak mało czytają a jest na prawdę co.

4 4
ID:42391

cichyobserwator

@~antydziałkowiec: Do tej pory myślałem , że wszystko co ktoś pisze nie po twojej myśli jest be. Teraz widzę , że ty nawet nie wiesz co sam piszesz. Wróc do początku wątku i przeczytaj sobie jaki temat poruszyłeś wklejając ten artykuł z Onetu.Co do właścicieli nieruchomości i najemców mają te twoje stałe 250 Euro" , mydlenie oczu " , itp.Po prostu nie zrozumiałeś zupełnie o czym jest to co sam wkleiłeś.Nie pierwszy raz zresztą.

4 4
ID:42403

killing joke

brakuje jeszcze tylko antykomunistycznej wypowiedzi dzonnego k., który świetnie uzupełnia się z anty d.

2 5
ID:42426

dzonny_killer

@~killing joke: serdecznie pozdrawiam wszystkich Polaków... :p

2 0
ID:42449

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA