Straszny lament bo zwalniają nauczycieli.Biedni nauczyciele...

Straszny lament bo zwalniają nauczycieli.Biedni nauczyciele a nauczycielki jeszcze biedniejsze. Niektórym skończy się wydawanie po 6 tys zł miesięcznie na ciuszki we Wzorcowni i robienie rewii mody w szkołach.

16 komentarzy

dzonny_killer

mam dylemat komu kibicować?

postkomunie pozbawiającej innych pracy, podczas gdy sami żerują na Włocławianach i np. pobierając kasę za wycieczki pseudonaukowe do Krakowa...

czy polskiej szlachcie zaściankowej - nauczycielom - grupie społecznej obiboków, narzekaczy i biedoty?

8 8
ID:42525

PESO

@dzonny_killer:
Teraz mnie nie dziwi zła opinia Dzonny_Killera na temat nauczycieli, skoro ze szkoły wyniósł tak kiepską wiedzę na temat języka ojczystego.

8 1
ID:42527

kasia

oj ciżko bydzie tym nauczycielkom nie bydom bidule miały swoich madrości , oprysliwosci do rodzciców . Szczeniara co wyszłą z szkoły została p nauczycielką i juz mędrkuję jakie to rodzice nie do uki tępaki ż e tak wychowały swoje dzieciory ojjjjjjjjjjjj ciżko .

7 3
ID:42528

Kefirek

"Obyś uczył cudze dzieci" ciekawy jestem jak długo wytrzymalibyście w tym zawodzie/

8 4
ID:42530

kreatywna

zawsze mogą sie przekwalifikować.

3 3
ID:42531

Raport

Swojak nie pisz że wszyscy nauczyciele zarabiają tyle by 6 tysięcy wydać we Wzorcowni,będą wyrzucani właśnie Ci którzy mało zarabiają.A te postkomunistyczne woskowe postacie dalej będą pobierały te 6000 na stołku .Ale te 6000 PLN to pobiera tylko elita która okrada nawet kolegów po fachu.Po drugie Ci z WSHE,PWSZ i darmowych szkół zabierają tyle pieniędzy z budżetu że nie starcza dla dzieci w przedszkolach i szkołach.Są tacy którzy zabiorą dzieciakom pomidorówkę w szkołach by samemu pić w Aleksandrze.

5 0
ID:42533

Kasia

Tylko pracę stracą ci młodzi, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z nauczycielstwem po studiach bo staży wyżeracze ciągną półtora etatu w róznych szkołach i na uczelniach wyższych. Nikt z tym porządku nie zrobi. Proponuje przyjrzeć się organizajom szkół na rok szkolony 2012/2013 i wiele nazwisk powtórzy się w kilku szkołach. O swoich trzeba dbać bo jakby inaczej.

5 0
ID:42534

Ilona

W szkole nie jest tak źle. Można wziąć sobie roczny urlop i w tym czasie gdzie indziej popracować,np w radio, jak pewna pani. Poza tym 18 godz. dydaktycznych +2 tzw.karciane.Bajka.

5 1
ID:42535

yes

kefirku ...... a kto Ci kochanie kazał iść na studia pedagogiczne i pracować w zawodzie nauczyciel ?????, czy ty czasem nie uważasz żeby być prawdziwym nauczycielem trzeba być na 100% człowiekiem i dopiero nauczycielem .Nigdy , przenigdy z prawdziwego zdarzenia pedagog nie wyleci na bruk i nie ma co się martwić o swoją pracę . ma wielką wiedzę i wiadomości . Uczniowie jak ich rodzice nie są intruzami ani tępakami tylko normalnymi ludźmi , Nauczyciel umie potrafi zainteresować na swojej lekcji swoją wiedzą dzieci , młodzież nie nudzą się tylko wsłuchane , wpatrzone w nauczyciela zrobią wszystko jak ich pokieruje belfer Z jego ręki wychodzą mądrzy solidnie przygotowani do życia ludzie . Nie tylko słyszy się ciągle narzekanie pseudo nauczycieli że ciągle coś nie tak , za mało dzieci potrafią itd itd Aby takie coś wymagać trzeba też samemu być fer nie tylko do zadawania prac domowych bo pani od j polskiego wróciła 5 min przed dzwonkiem i nie miała czasu na wytłumaczenie tematu.Mądruje sie taka pani później jaka ona nie super pedagog , wszyscy beee ona nieeeeeeee

5 1
ID:42539

dzonny_killer

@~PESO: a do czego konkretnie pijesz? a zła opinia najczęściej świadczy o trafieniu w sedno sprawy i byciu zbyt szczerym... :p a to się wielu nie podoba :p

4 2
ID:42547

Kefirek

Do yes .Ja jestem elektronikiem ,ale miałem okazję odprowadzać dziecko do szkoły i doceniam ich pracę.Wiem też ,że jak wszędzie trafi się czarna owca,a nawet stado baranów .Pozdrawiam.

5 0
ID:42549

PESO

@dzonny_killer:
Witam,
Sam napisałeś, że: "aby kogoś pouczać wypadałoby, aby samemu błędów nie popełniać" Po czym jako uzasadnienie tej podałeś argumenty nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości, znowu więc cytując Ciebie:
"nie ma "dużych" liter, są WIELKIE litery i zdania rozpoczynamy WIELKĄ literą... :p aby wypowiedź nazwać zdaniem MUSI posiadać orzeczenie, a np. w moim pierwszym "zdaniu" nie ma go"
Tymczasem, jeśli zajrzymy do słowników: języka polskiego czy poprawnej polszczyzny to:
http://www.edupedia.pl/words/index/show/401257_slownik_poprawnej_polszczyzny-duzy.html
Duży: forma os. duzi, st. wyż. większy. UWAGI: Mówimy pisać coś dużą literą a. pisać od dużej litery, w języku potocznym pisać z dużej litery. BŁĄD: !bardziej duży. http://sjp.pwn.pl/slownik/3028397/duża_litera
Duża litera litera większa od małej, np. A, B, C, stawiana na początku nazwy własnej i wyrazu rozpoczynającego nowe zdanie
Ponadto, brak orzeczenia oznacza, że mamy do czynienia z równoważnikiem zdania lub zawiadomieniem. Te formy wypowiedzi oraz generalnie początek wypowiedzi czy każdą nową myśl piszemy dużą/wielką literą.
Masz oczywiście prawo pisać jak chcesz i co chcesz ale nie pisz proszę od nowa zasad poprawnej polszczyzny. Albo jesli chcesz kogoś poczać, to upewnij się najpierw, że argumenty których używasz są prawdziwe.

Wracając do dyskusji z w/w wątku, nazwałeś nauczycieli mianem:
"polskiej szlachcie zaściankowej - nauczycielom - grupie społecznej obiboków, narzekaczy i biedoty"
Rzeczywiście, nauczyciele są grupą społeczną (zawodową ,etc). Jak w każdej grupie są tam jednostki mierne i wybitne, dobre i złe. Etykieta jaką im przypinasz jest niesprawiedliwa bo zrównuje dobrych ze złymi.
Żeby była też jasność w temacie, nie jestem nuaczycielem i uważąm, że jeśli sytuacja finansowa miasta oraz niż demograficzny tego wymagaja to reducje zatrudnienia są konieczne.
Na koniec, Twój argument, że: "zła opinia najczęściej świadczy o trafieniu w sedno sprawy i byciu zbyt szczerym" Co do szczerości, to zgoda, natomiast jak wiele osób na tym portalu ma złą opinię o Tobie czy to oznacza, że trafiły w sedno? Z takim argumentem się nie zgadzam.

Pozdrawiam
PESO

2 1
ID:42550

dzonny_killer

@~PESO: i to lubię :p

rozumiem, że strony z sieci dopasowuje się do własnych potrzeb... :p myślę, że PWN jest bardziej wiarygodny od Twojej strony, którą każdy może edytować :p
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629375 tyle, jeśli chodzi o "wysokość" liter i jaką literą piszemy...

pouczam w kwestii rażących byków... nie zwracam uwagi komuś na literówki, bo to zupełnie inna bajka... od samego początku piszę w ten sposób na forum i robię to w sposób celowy, o czym niejednokrotnie informowałem... jest to wyłącznie moja sprawa i decyzja, której nikomu nigdy nie narzucałem... poza tym w oficjalnych pismach, czy to urzędowych, czy prywatnych oczywiście nie pozwalam sobie na świadome łamanie granic...

wielokrotnie w przypadku nauczycieli pisałem, że generalizuję, a także że mam świadomość istnienia pozytywnych wyjątków... niestety nie znam nauczyciela, który powiedziałby coś pozytywnego na temat swojej pracy i nie ponarzekałby (a znam naprawdę wielu, sam przez jakiś czas uczyłem :p)...

każdy argument jest dobry, o ile można go udowodnić lub nie pozwolić go obalić :p oczywiście każdy chce być, a przynajmniej uchodzić za alfę i omegę i chyba każdy jest przekonany do swoich racji, które głosi (no poza spadochroniarzami, ludźmi bez jaj i kręgosłupów moralnych, bez kukułczych jaj i ogólnie pewnie polityków) :p cały pic polega na tym w jakim kręgu ma się złą opinię... wiedząc to wówczas albo należy się nie przejąć i spróbować się zmienić, albo cieszyć się, bo ciężko mieć dobrą opinię wśród kogoś z kim się spiera, walczy etc.

pozdrawiam
zipiz

3 0
ID:42567

PESO

@dzonny_killer:
Witam,
Jak widzę każdy z nas lubi miec rację, zgdazam się, że zasadniczo jest to dobre i swiadczy o posiadaniu kręgosłupa. Fajnie jest też prowadzić spór z inteligentnym adwersarzem. :-D
Co dopasowywania stron do własnych potrzeb i tego, że PWN jest najbardziej wiarygodny to najwyrażniej umknęlo Twojej uwadze, że drugi link był do strony PWN właśnie. No ale jeśli przyjmujemy generalnie PWN jako wyrocznie to bardzo proszę:
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=443
http://sjp.pwn.pl/slownik/3028397/duża_litera
http://sjp.pwn.pl/szukaj/wielka%20litera
Już pisałem i powtórze, że masz prawo pisać jak chcesz.
Generalnie, proponuję zakończyć dyskusję na temat dużej/wielkiej litery uznając, że strony zakończyły spór remisem.
Pozdrawiam
PESO

2 0
ID:42585

dzonny_killer

@~PESO: ok, remis nie jest hańbą... grunt to uznać argumenty drugiej strony (o ile mają ręce i nogi)... :p

3 0
ID:42590

swojak

@~Raport:
Tak,tak tylko ,że to nie są starowinki a wręcz odwrotnie. Konkurencja w modzie nie przeszkadza koleżance podsyłać korki.

1 0
ID:42600

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA