Na stronie pana Kukuckiego http://www.kukucki.com.pl/index.php?art=35&n=kukucki_debczynski_mowi_nieprawde_o_elektrowni
z dnia 30.09.2010 roku cytuje:
"Krzysztof Kukucki zarzuca Januszowi Dębczyńskiemu, że ten na jednej z konferencji oświadczył, że międzynarodowy koncern GDF Suez wycofuje się z realizacji budowy elektrowni gazowo-parowej. - W imieniu mieszkańców Włocławka, a właściwie na szacunek dla mieszkańców Włocławka, żądam od pana Janusza Dębczyńskiego pokazania dokumentów na podstawie, których poinformował, że francuski Suez wycofuje się z inwestowania we Włocławku. Na jakiej podstawie pan Dębczyński oszukuje mieszkańców Włocławka, tego nie wiem. Wiem, że Urząd Miasta jest na bieżąco informowany o zaawansowaniu prac i nie posiada informacji, o których powiedział pan Dębczyński. Wręcz przeciwnie, wszystko idzie w dobrym kierunku. - powiedział Krzysztof Kukucki."
A ja w imieniu własnym się pytam pana Kukuckiego kidy ruszy wkońcu ta budowa.? Mijają 2 lata i cisza. I jakoś nie widzę, by szło to w dobrym kierunku jak to pan Kukucki stwierdził.