Przestrzegam wszystkich mieszkańców Włocławka przed...

Przestrzegam wszystkich mieszkańców Włocławka przed punktem ksero na os. Południe. Byłem tam dzisiaj wydrukować pracę magisterską. Na pendrivie miałem dwie wersje: "Praca magisterska jednostronnie drukowana" i "Praca magisterska dwustronnie drukowana". Zgodnie z nazwami plików poprosiłem o wydrukowanie jednej wersji jednostronnie drukowanej i jednej wersji dwustronnie drukowanej. Osoba z tego punktu wydrukowała z pliku "Praca magisterska jednostronnie drukowana" jedną kartkę na próbę tyle, że po obu stronach i zapytała czy tak ma być. Zwróciłem uwagę, że wersja z tego pliku ma być jednostronnie drukowana (zgodnie z nazewnictwem). Po zwróceniu przeze mnie uwagi osoba ta odpowiedziała "ja rezygnuję". Zapytałem jaki jest powód odmowy wykonania usługi po czym usłyszałem, że "pendrive spowalnia pracę komputera". Prawda jest taka, że pendrive działa na innych komputerach bez zarzutu a osoba w tym punkcie miała komputer zżółkły od starości, więc to niby "spowolnienie" to jedynie wymówka. Dziwi mnie to, że ludzie prowadzą punkt ksero a nie potrafią czytać i wcisnąć prostego przycisku "drukuj". Po krótkiej wymianie zdań szanowny pan przeszedł ze mną bardzo szybko na "Ty". Podejrzewam, że gdybyśmy porozmawiali jeszcze chwilę to zaczął by mnie wyzywać. Sprawa ląduje u Rzecznika Praw Konsumenta. Jeżeli punkt ksero, który ma bardzo mało klientów i nie potrafi ich uszanować to powinien zniknąć jak najszybciej.

8 komentarzy

rollnick

Współczuję wszystkim, którzy mają takich klientów jak ty.
Co za problem udać się do innego punktu zamiast robić taką aferę.

5 15
ID:42883

fghfghhjh

Jeżeli aferą nazywasz nieumiejętność zrobienia wydruku w punkcie ksero to coś z tobą nie teges. To tak jakby doradca klienta w banku nie wiedział jak zrobić przelew.

8 2
ID:42891

abcdefghij

A przepraszam na jakiej ulicy jest to ksero

4 1
ID:42907

pola

Jeśli powiedzieli ci że nie potrafią tego zrobić to byli uczciwi, gorzej by było gdyby spartolili ci pracę.Nie ma powodu do robienia afery. Polecam ksero w WSHE stary budynek

5 2
ID:42909

LALA2020

@ abcdefghij

Róg Tumskiej a Bojańczyka. Trafisz?.

3 1
ID:42913

Niezadowolony klient

Ulica na literę N na skrzyżowaniu z Noakowskiego.

1 2
ID:42915

Niezadowolony klient

@~LALA2020: Tumska i Bojańczyka na południu - jesteś fantastyczna!

@~pola: tam chodziło o zwykły wydruk, nic więcej nie wchodziło w grę, tylko o to prosiłem.

2 0
ID:42917

abcdefghij

chodzilo mi o te ksero na południu a nie nad wisła ale ok heh

1 0
ID:42919

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA