Firmy konsultingowe zarabiajace wielkie pieniadze...

Firmy konsultingowe zarabiajace wielkie pieniadze odpowiedzialne za ocenę hiszpańskiego sektora bankowego wydały werdykt: wymogi finansowania sektora bankowego w Hiszpanii między 16 a 25mld w pierwszej wersji po poprawkach od 51 do 62 mld euro. Hiszpania zwrocila sie oficjalnie o pomoc. To bedzie pozyczka. A ty biedny Europejczyku masz plakac i placic.

8 komentarzy

?????

W tym kontekscie dobra wiadomość dla Polaków zarabiających 250Euro miesięcznie -łapówkarz Dochnal za milionowe przekręty i łapówki z szefem łódzkiej SLD i nie tylko , dostał do odsiadki wyrokiem niezawisłego sądu -3,5 roku ,czyli tyle co jazda po pianemu samochodem -pracujmy za 250 Euro i Dochnalom nie przeszkadzajmy - niech kradną nasze emerytury -to jedyny morał z tej bajki ?

2 0
ID:43033

george best

A ile pieniążków dostaliśmy My Polacy nie widzisz tego?Kraje takie jak Hiszpania,Niemcy ,Holandia musiał dawać pieniążki na bidną Polskę,Rumunie.
W Irlandii kryzys też jest ale np.zamiast 10 sweterków mogę sobie kupić 8.Damy radę.

3 4
ID:43034

wakeup

nie george nie damy rady, z dyszącą nam na karku unią europejską i złodziejskim rządem. Paliwo w całej europie już dawno potaniało a u nas klicie się spodobało że i tak polaczek zapłaci drożej i tak bo jeździć trzeba. Chcą teraz wprowadzić podatek od nieruchomości, niedługo wprowadzą podatek od życia ...

4 1
ID:43048

ozon

W naszym kraju prym w myśleni wiedzie tzw "mentalność Kallego" {polecam przeczytać w "Pustyni i w Puszczy tym co nie kapują} a tak przy okazji to radze czytać szybko bo jak twierdzą "mądre " głowy lektóra ta ma treści rasistowskie..... biedny Sienkiewicz swoją drogą......

3 3
ID:43050

LALA20

@ ozon

Co do Henryka Sienkiewicza.
Badacze biografii i twórczości Sienkiewicza zgodnie powiedzieli --
" Gdyby Sienkiewicz poniekąd nie pisał pod dyktando kleru, " Trylogia " byłaby
jeszcze piękniejsza ".
W powieści " Quo Vadis ", Sienkiewicz umieścił cesarza Nerona i Colosseum .
Cóż za bzdura. Za czasów Nerona nie istniało Colosseum. Budowla ta powstała
dopiero za czasów panowania cesarza Wespazjana, 99 lat po Neronie.
Sprytna sztuczka, prawda? -- niezrównoważony Neron, Colosseum i pierwsi
chrześcijanie.
Powieść " Ogniem i mieczem " -- bzdura.
Odpowiednikiem prawdy w tym temacie jest powieść " Boży gniew ".
Kim naprawdę był Wielki Książę Jarema Wiśniowiecki?.
Autor - Krasicki, Kraszewski ?, nie pamiętam.

2 3
ID:43060

ozon

Z rozpędu walnąłem byka jak się patrzy! Sory! ma być lektura."LALA20" no powieści o których piszesz są beletrystyką nie opracowaniami historycznymi.. ale to nie istotne. O ile wiem to lektury te akceptowane były za PRLu? W czasach "WPustyni....." nie było pojęcia rasizm więc Sienkiewicz raczej nim nie był? a co z "Chłopcami z Placu Broni" Co z Nemeczkiem? Czy to znaczy że w Polsce nie było antysemityzmu? Zwariować można od tych opracowań biografów różnej maści. A "Boży gniew" to Kraszewski ale głowy nie dam...

2 0
ID:43063

LALA20

@ ozon

A czy pamiętasz lekturę " Chłopcy ze Starówki?.

3 0
ID:43076

ozon

Pamiętam . Na szczęście {albo i nie?} miałem w rodzinie tych którzy byli w AK i wpowstaniu warszawskim walczyli.....Pare razy byłem zawieszony w prawach ucznia z niedopuszczeniem do matury włącznie... za własne zdanie i niepoprawne poglądy. E! Było , minęło i tylko tak głośno sobie myśle że najważniejszy jest zdrowy rozsądek ale to przychodzi z wiekiem .. co nie znaczy że jestem już stetryczałym dziadkiem.pozdrawiam .

0 0
ID:43278

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA