Uważajcie na kombinatorów z A... G.... Kiedyś już o tym...

Uważajcie na kombinatorów z A... G.... Kiedyś już o tym pisaliśmy na tym forum. Niedługo balonik pęknie i frajerstwo znów będzie płakać...
http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/lokaty-tysiace-polakow-wplatanych-w-piramide-finansowa,1816798

7 komentarzy

szuja

@Zibi
A kol gdzie trzyma ,że tak się boi o moje dudki.Bankierom grdyka lata przełknąć tych 13% nie mogą i dlatego tak piszą . KNF też z tej samej paki co banki. Od początku zarobiłem w AG znaczną sumkę i tak trzymać. Ty trzymaj w GB,PKO,Mil. i innych albo u innych to ci nawet na pokrycie stopy inflacji nie wystarczy. A może mama ci dała 3 zł na Cole i nie wiesz co z tym zrobić. Na koniec napisze ,ze każdemu się może noga podwinąć i nie każdy kto wziął sobie na początek "melona "jak Bieniecki jest z soli, dlatego uchodzi to bezkarnie.

1 6
ID:43213

Ada

To jest system amerykaski, do ktrego naleza rowniez firmy sprzedajace na zebraniach, czsto zwiazane z sektami.

1 0
ID:43225

Zibi.

@szuja: O Twoje sie nie boję bo nic mi do tego. chciałem jedynie zwrócic uwagę na to, że nie mozna w dłuższym okresie więcej zarobic niż wypracyjemy w gospodarce (równowaga towarowo-pieniężna). Reszta tzw. "konkurencyjnych" ofert to czysta spekulacja czyli naciąganie właściciela kapitału na grę w hazard. Cena złota nie rośnie dlatego, że gospodarka więcej go potrzebuje w celach użytkowych tylko dlatego, że wielu spekulantów chce je kupować aby kiedyś sprzedać. A kolega Szuj ulega typowemu złudzeniu zarobków. Zarobisz kiedy wyjdziesz z inwestycji. Jesli tego nie zrobiłeś to jedynie cyferki Ciebie czarują. I proponuje aby kolega moimi trzema złotymi się nie interesował bo by koledze oko zbielało jakby się dowiedział ile coli mogę kupić....hihihihi P.S. Nie wspieram złodziejskich korporacji bankowych ani KNF i im podobnych

3 2
ID:43231

szuja

@~Zibi.:
Tylko głupi inwestuje w jedno. Złoto owszem jeszcze niedawno było względnie tanie. Ale teraz się nie opłaca.Chyba ,ze na dłużej jako zachowek. Złoto zawsze można wymienić a papier..............wiadomo.
Szacun dla Ciebie ale kol nie odpowiedziałeś gdzie sam inwestujesz. Podziel się z bliźnim jako dobry polski katolik.Hahaha

1 0
ID:43235

Zibi.

@szuja: Tylko głupi inwestuje w jedno - tak mówił Markovitz teoretycznie analizując giełdowe zależności wartości kursów poszczególny walorów. Zwróć jednak uwagę na to, że jeśli mamy pełną informacje o rynku możemy tak mówić przy założeniu, że nikt od nas nie bierze prowizji (sytuacja całkiem teoretyczna). Jeśli włożysz całą kasę w różne koszyki to różnej wysokości prowizje lub nierozwiązywalne przez np. 3 lata umowy wykończą Twoje zyski przez co najmniej 3-4 lata. Mamy wtedy do czynienia ze złudnymi zarobkami czy jeszcze bardziej złudnym bezpieczeństwem. W dzisiejszych czasach kumuluje gotowiznę na dobrze oprocentowanym koncie wyczekując różnych ciekawych okazji...o relatywnie dużej płynności lub niewielkim ryzyku - Der Spatz in der Hand ist besser als die Taube auf dem Dach.

2 1
ID:43252

rollnick

Trzymanie pieniędzy w banku to głupota. Pieniędzmi powinno się tak obracać aby na nas pracowały.

0 3
ID:43266

Zibi.

@rollnick: Święte słowa, kolego. proponuje powtarzać je na każdych imieninach cioci.

2 0
ID:43272

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA