Hebrajski drugim językiem urzędowym w...

Hebrajski drugim językiem urzędowym w Polsce?
http://tvp.info/informacje/ludzie/hebrajski-drugim-jezykiem-urzedowym-w-polsce/7905690

13 komentarzy

LALA20

To dobrze, że nie mamy 750 dialektów, tak jak w Papui - Nowej Gwinei.

2 2
ID:43423

Adam

Język urzedowy ? Z jakiej racji. Tu jest Polska a nie Izrael. Calą forse wywiezli, zabierają wszystko i jeszcze tutaj pchaja sie ? Niech jadą do Stanow.

5 2
ID:43432

Stacha

Wszystkiego nie zabrali- na 3-go Maja są ich zrujnowane kamieniczki.

3 1
ID:43433

?????

To byłby najwiekszy skandal w Polsce od czasu rusyfikacji ,czyli obowiązkowej nauki języka rosyjskiego .Ale czego wymagać od starozakonnych zakamuflowanych w rządzie i banakach .Czosnek też będzie warzywem obowiązkowym ? Już nigdy nie zaglosuje na platformę .....dość tych jaj .

5 4
ID:43434

LALA20

Coś mi tutaj nie pasuje.

0 4
ID:43440

ben Jakov

Śmieszy mnie antysemityzm w kraju, gdzie praktycznie Żydów nie ma. Ciekawostką jest także to, że ci antysemici obrali Żydówkę Królową Polski i do Jej cudownego obrazu pielgrzymują, a Jej Syna - także Żyda - uznają za Boga.

3 5
ID:43448

LALA20

@ Adam

Masz rację. Jesteśmy i powinnyśmy być krajem jednolitym. Od tego nie ma i nie
może być odstępstwa.
W innych krajach jest to przystępne i normalne, przykład :
Kanada. Francuskojęzyczny Quebeck, reszta Kanady anglojęzyczna.

2 0
ID:43450

?????

@~LALA20: Nie porownuj normalnego praworządnego kraju jakim jest Kanada do republiki bananowej rządzonej przez zmutowaną żydokomunę z moskiewską przeszłością .Tam obywatelstwo daje człowiekowi prawa, tu w Polsce prawa mają tylko partyjni koryciarze ,uczciwy Polak wyjechać musi za chlebem za granicę .Czy to normalne ?

2 1
ID:43454

Melancholik

Poprzewracało im się w d.... konkretnie.

3 1
ID:43456

LALA20

Gdzie jest najstarsze " Tesco " Świata?.
W Świebodzinie.
Powstało 3 lata przed Chrystusem.

1 2
ID:43463

pietreq

Ja bym chciał poznać hebrajski. Mógłbym Biblię czytać w oryginale.

1 2
ID:43465

poliszynell

~rollnick :) hebrajski jak hebrajski ale wymysł nowego godła /z Orła Białego zrobiono orła Dawida/ to już bezczelność:
http://4.bp.blogspot.com/-fo-btmuaIKw/Ts-Yy9okqqI/AAAAAAAAAJY/eTid2WutH00/s1600/manifest.png
ciekawe jakby z menorą takie fastrygi przeszły /heh!/ były gewałt, gewałt na cały świat /heh!/
pozdrawiam serdecznie:)

ben Jakov :) "śmieszy mnie antysemityzm w kraju, gdzie praktycznie Żydów nie ma". Czemu kłamiesz ben Jakov ?
Prawda jest taka, że teoretycznie Żydów w Polsce nie ma a praktycznie są przykładem jesteś Ty, twój wpis - 13 pod artykułem / ben Jakov - stary Żyd :

http://www.wloclawek.info.pl/nowosci,wiadomosci_wloclawek_i_region,1,1,andrzej_kazimierczak_kandydatem_,14024.html

"Proszę mi wymienić inny kraj Unii Europejskiej, który w ciągu ostatnich 15 lat miał trzech ministrów spraw zagranicznych Geremka, Rotfelda, Mellera pochodzenia żydowskiego (...). Proszę mi wymienić taki kraj w Europie".
Władysław Bartoszewski

1 1
ID:43503

?????

@~ben Jakov: chyba oczadziałeś ,albo sam jesteś starozakonny i udajesz ,że nie widzisz jak się zaraza panoszy .Wystarczy poczekać na przylotach na Okęciu i już widać i czuć . Podobnie było w Isladni do czasu gdy okradzeni mieszkancy nie znzcjonalizowali banków i nie wysłali za pejsaczami listów gończych .

2 1
ID:43518

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA