Ostatnio byłam świadkiem wręcz śmiesznej sytuacji. Na...

Ostatnio byłam świadkiem wręcz śmiesznej sytuacji. Na skwerku przy urzędzie miasta dzieci bawiły się przy fontannie (chlapały się, itp.). Było też tam dwóch nieco starszych chłopców (około 15 lat), którzy podobnie jak ich młodsi koledzy bawili się przy fontannie. W pewnym momencie na skwerek zajechał samochód straży miejskiej. Wysiadła para strażników miejskich, którzy zaczęli "rozmowę" ze starszymi chłopcami na temat ich zabawy przy fontannie. Z tego co słyszałam to Pani strażniczka prawie na nich krzyczała, że niestosownie się zachowują, itp. Sytuacja była śmieszna i to ironicznie. Zastanowiło mnie, gdzie jest straż miejska kiedy na ławkach na skwerku leżą pijacy, wręcz spadają z tych ławek, gdzie jest straż miejska kiedy na ulicy Bojańczyka pijani mężczyźni biegają z nożami i krzyczą, że zabiją swoją żonę. Ja się pytam gdzie oni wtedy są. Nie wierzę w to, że tego nie słyszą, gdyż dzieje się to po drugiej stronie ulicy, naprzeciw budynku straży miejskiej. Na wszystko mam argumenty, gdyż widziałam już wiele takich sytuacji. Jak na przykład kiedy dwóch strażników miejskich jechało na rowerach obok mężczyzny, który ewidentnie był pijany, a oni tylko na niego spojrzeli, nawet się nie zatrzymując i pojechali dalej. Ja się pytam co to za polityka? Płakać się chce kiedy widzi się takie sytuacji. W tym mieście nie ma jak bezpiecznie wyjść na ulicę, ponieważ straż miejska zajmuje się dziećmi, które nie robią niczego złego, one po prostu chcą się pobawić. Nie trzeba od razu robić z tego wielkiej afery.

7 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

@Misia17: strażnicy strażnikami, natomiast ja chciałem rozwinąć wątek dot. fontanny. Jest lato. Słonko świeci. Woda w fontannie pluszcze miło.
Więc zróbmy tak: wezmę aparat fotograficzny i zrobię Ci sesję zdjęciową w tej fontannie. Topless i nie tylko;)). Zdjęcia będziemy sprzedawać gdzie się da, a zyski dzielimy pół na pół. Pasuje Ci taki biznes? Rzecz jest godna rozważenia - nie napracujesz się, a będziesz zarabiać. Jeżeli ważysz 80+ albo i 100+ to nawet lepiej - bo materiały będą dla "koneserów", a za to płaci się extra;))
Ps. Może to być dla Ciebie początek drogi na rozkładówkę Playboya;)

5 5
ID:43479

Simon

Dobrze, że nie mieli broni przy sobie bo pewnie by jej użyli. Oni właśnie nadają się do ścigania dzieci i bezbronnych meneli, reszty się boją.

7 0
ID:43481

LALA20

Zauważone dosyć dawno temu na targowisku.
Dwóch raczących się herbatką z " prądem " w jednej z budek, zaczepiło i zaczęło ubliżać przypadkowej starszej kobiecie. Kobieta popłakała się.
Po chwili mieli pecha, akurat szła Straż Miejska, było ich dwóch. Próba rozmowy wywołała agresję palantów. Jeden ze strażników, rosły facet, do sytuacji podszedł po męsku, błyskawicznie. Po krótkiej dosłownie chwili " dwaj rycerze " mieli rozwalone pyski.
Nastąpiła cisza, strażnicy błyskawicznie się oddalili. Jedyny taki obrazek.
P.S. Strażnikom Miejskim należy dać w garść halabardy, i wysyłać ich tylko na nocne patrole w " najciekawsze ulice " naszego miasta.
Noooo, w sezonie można dać im proce, aby mieli z czego kartofle sadzić.

1 1
ID:43484

abcde

@~Simon: Bronią to prędzej by sobie zrobili krzywdę.

3 1
ID:43494

Stacha

Najciemniej jest pod latarnią - faktycznie na Bojańczyka 12 /w bramie/ i 17/19 na parapetach "urzędują" pijaczki i jakoś SM nie widzi i nie chce widzieć a to przecież tak blisko.

0 0
ID:43495

?????

I tacy maja dostać broń ?Jak gówniarze podpici wychodzą z dyskoteki to straż miejska okopuje się w bramach , ale jak trzeba komu koło zablokować (za wyjątkiem radnych) to nieraz dwa samochody SM pilnują jednego PRZESTĘPCĘ - czy to nie skandal ?

1 0
ID:43497

Aleksiej

Te typy ze straży miejskiej zakładają blokady pod UM jeśli ktoś postawi samochód nieco inaczej niż oni sobie tego życzą, chociaż takie auto nikomu nie przeszkadza i nie wadzi. Każdy pcha się pod UM, bo tam jest parking bezpłatny, a strażnicy urządzają tam sobie zabawę z metalowymi obejmami na koła. Może pora zwolnić z opłat parking przy hali targowej, znacznie by to usprawniło parkowanie w centrum. Druga sprawa to, że na Bojańczyka w pewnej jej długości jest strefa zamieszkania, zatem dozwolona prędkość to 20 km/h, może tak policja czy straż miejska wzięła by się za ten przepis. Nikt go nie przestrzega przez co jest tam bardzo niebezpiecznie, prędkość około 80 km/h to standard.

2 0
ID:43501

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA