Film dotyczący Aspartamu.Dietetycznej substancji...

Film dotyczący Aspartamu.Dietetycznej substancji słodzącej.Przez producenta reklamowany jako cudowny zamiennik naturalnego cukru.Przez lekarzy uważany za truciznę.Niestety dla polityków ważniejszy jest interes dużych firm niż zdrowie mieszkańców i zdanie lekarzy.Film udowadnia bezpośrednie powiązanie wielu chorób z zażywaniem Aspartamu i chorobami neurologicznymi oraz neurologicznymi.Proszę udostępniać.

15 komentarzy

peso

Własnie, zdrowie jest najważniejsze.
A statystyki pokazują, że w krajach gdzie pije się dużo wina jest znacząco mniejsza zachorowalność na choroby wieńcowe.
Popierajmy Picie Wina !!!!

3 1
ID:43517

Stacha

Jestem ZA- pijmy czerwone wino wytrawne- ale z umiarem

3 0
ID:43521

zbuntowany_kaloryfer

A jak ktoś nie cierpi wina - tak jak ja? Zmuszony jestem pić wódkę - ale z umiarem. A do tego np. ogórek małosolny. Miód;))

6 0
ID:43524

peso

@zbuntowany_kaloryfer:
Polecam metaxę czyli wyżej przetworzone wino .....
:-)

2 0
ID:43525

LALA20

@ peso

Polecam Jagermeistra, jest przyzwoity, Metaxa, ciekawy trunek.
Natomiast z win, ciekawe są reńskie.
Dolina Renu, Moguncja, Koblencja itd.
Na zdrowie.

1 5
ID:43529

ozon

Tak mysle ze same wina nic nie pomoga. Wiecej warzyw mniej pszennego pieczywa i smazonych mies... wtedy wino spelni swoja role.Proponuje narazie toast jak w piosence wypijmy za bledy.......

1 0
ID:43543

peso

@~LALA20:
Ja tam wolę Nowy Świat a szczególnie Chilijskie i Australijskie

1 1
ID:43544

peso

@~ozon:
Jak najbardziej się zgadzam,
No to Zdrówko !!!
:-)

0 0
ID:43548

ozon

"peso" jak tak dalej pójdzie to nałóg murowany bo błędów u nas bez liku...a każdy pretekst jest dobry. i tzw zły cholesterol pozostanie a ludziska dodatkowo w szpony nałogu trafią. Jedno co na dobre może wyjdzie to to iż bezrobotni psycholodzy znajdą zatrudnienie?Może to jest jakiś sposób na spadek bezrobocia w tej branży....

0 0
ID:43551

peso

@~ozon:
Hi hi hi, już nawet przed sobą nie udaję, jestem nałogowcem, piję bez okazji i pretekstu ...

0 0
ID:43554

ozon

No to za zdrowie dam panowie!

2 0
ID:43562

zbuntowany_kaloryfer

Naprawdę zaczynam lubić @peso. Jest szczery, prostolinijny. Zero hipokryzji. A szczerość, odwaga i honor to coś, co nasza (upadająca mam nadzieję!!!) cywilizacja zepchnęła do rynsztoka.
Ps. Żeby ktoś mi znowu nie zarzucił sympatii narodowościowych... Bo dla mnie nie ma znaczenia czy jesteś Chińczykiem, Polakiem, Maorysem czy Pigmejem. Szczerość i odwaga - to się liczy. A poza tym wszyscy jesteśmy Ziemianami.

4 0
ID:43564

peso

@zbuntowany_kaloryfer:
kurde, wzruszyłem się ....
dziękuję

0 0
ID:43570

Raport

Jeśli już na temat to ja proponuje domowej roboty sprawdzone wina i ziołowe nalewki.Trzeba podtrzymywać wartościowe i mądre tradycje.To co kiedyś było na stołach nie potrzebował atestów by być na najwyższym poziomie.Teraz certyfikaty żywnościowe dostają fabryki chemiczne za to rolnik nie może sprzedawać regionalnych wypieków,trunków itp....Jesteśmy jednym z ostatnich krajów w UE który nie ma określonych przepisów tego typu i dzięki naszym ministrom takie bezcenne dary polskiej natury są czasami niemożliwe do legalnej sprzedaży w UE.W każdym razie życzę by każdy mógł posiadać swoje własne świeże naturalne jedzenie.Na zdrowie.

3 0
ID:43586

peso

@~Raport:
A popieram, popieram ...
Polska śliwowica jest miodzio...

0 0
ID:43596

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA