pani doktor Y... z przychodni na ul. Kościelnej niech się w...

pani doktor Y... z przychodni na ul. Kościelnej niech się w końcu nauczy przychodzić na czas do pracy. Niby godziny przyjęć od 13 (czyli o 13 powinna przyjmować już pacjentów), jednak szanowna pani przychodzi do przychodni dopiero kwadrans po 13 (np. piątek 13.07). Czyli zacznie około 13.30. To samo dotyczy wielu, wielu innych (np. pani stomatolog, średnio pół h spóźnienia). To jest nagminne i to wcale nie jest odosobniony przypadek. Lekarze przychodzą do pracy jak chcą. Mało tego chcesz się zarejestrować - "nie da rady dzisiaj, za dużo już pacjentów" - mówi recepcjonistka. No ale skoro tak się zaczyna, to nie dziw, że ciężko się wyrobić.

Jakim prawem? Co to w ogóle ma być? Jak ja bym tak przychodził do pracy, to by mnie wywalili po 3 dniach! A tu proszę, jak fajnie. Nie dość, że potężna kasa (w stosunku do większości) to zero szacunku dla pacjenta i jakieś limity. Samowolka wszelkiej maści lekarzy już dawno przekroczyła wszelkie granice.

Kochani, napiszcie mi jak to wygląda u Was w przychodniach, pokażmy te dziadostwo na zewnątrz. Określimy mniej więcej skalę zjawiska.

7 komentarzy

szuja

Lekarze w Przychodniach przychodzą później do pracy, bo maja jeszcze wizyty domowe. Mają albo i nie. Tu jest pies pogrzebany.

5 1
ID:43670

ozon

a korki na drogach to lekarzy nie dotyczą? Biedacy z etatu na etet chcą dojechać aby służyć obolałemu pacjentowi a tu taka wdzięczność?A na poważnie to działa w drugą strone i chyba żaden lekarz nie wyrzucił nikogo gdy był w gabinecie po określonej godzinie pracy. , co nie znaczy że nie masz"pacjencie" racji. Tyle tylko że szacunku i kultury przepisami nie wyegzekwuje nikt to poprostu jest jak talent czyli dar boży. jak mówią niektórzy.Weż na wstrzymanie bo głową muru nie przebijesz a nerwicy się nabawisz i znowu "olewka" Cię spotka..Z kulturą to jak z biustem albo się go ma albo nie. Zdrowia życze.

2 3
ID:43675

Zibi.

Trzeba było sie uczyć to byś miał lepsza pracę i chodził do przychodni prywatnie a nie sam dziadostwo uprawiasz i na zdrowiu oszczedzasz....

1 12
ID:43682

pacjent

nie po to całe życie płacę podatki i płacę na tych nierobów, żeby im jeszcze dodatkowo kabze napychać prywatnie. Ok, mogę chodzić prywatnie, ale nie płacę żadnych składek i proszę mi oddać to co zapłaciłem przez 20 lat.
a zarabiam sowicie synku, pewnie chciałbyś tak zarabiać (co nie znaczy że jestem głupi, żeby płacić podwójnie za coś), jakie to polskie zaglądać komus do kieszeni...aha, mam wyższe inżynierskie z magistrem (telekomunikacja po polibudzie), a Ty? To ty nie wiesz że w Polsce wykształcenie nie jest podstawą zarobków ani statusu?

8 3
ID:43686

LALA20

@ pacjent

Cóż za prysznic, niektóre części ciała tego potrzebują, wręcz się domagają, z
gradobiciem włącznie.
Brawo.

1 4
ID:43691

pacjentka

Lekarze do przychodni przychodzą jak chcą i wychodzą kiedy chcą mają w d...pacjentów tak jest w każdej przychodni MZOZ to całkowity brak nadzoru!!!! Problem dotyczy szczególnie poradni dziecięcych- w mojej przychodni to nagminne. Rejestratorki kłamią że lekarka o 17 30 wyszła na wizytę domową, ale jak kiedyś chciałam skorzystać po 17 tej z wizyty to powiedziano mi że za późno

7 1
ID:43700

LALA20

Pomijając Sokratesa, wielu lekarzy powinno sięgnąć po biografię starożytnego
rzymskiego prekursora medycyny -Gallena. Był wspaniałym, mądrym człowiekiem.
Dokonał wielu ciekawych odkryć, był pionierem w wielu przypadkach.
Choć pochodził z bogatej, znaczącej rodziny, pomagał wszystkim potrzebującym.

0 1
ID:43726

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA