Centrum Badań Biologicznych przy PAN podało iż mamy...

Centrum Badań Biologicznych przy PAN podało iż mamy inwazje biedronki azjatyckiej ,którą angielscy uczeni nazwali 'Arlekin lady B". Biedronka to ma zdolność zmiany swego ubarwienia zupełnie jak kameleon a ilość kropek też ulega zmianie. Naukowcy jednoznacznie nie mogą stwierdzić czy jej ukąszenia nie są grożne dla człowieka- trwają badania. Myśle że jednak jej ukąszenia zostawiają trwały ślad. trwają badania nad szczepionką.....

14 komentarzy

george best

Inwazja biedronki jest już kilka lat wspaniała jakośc w bezdomce

0 1
ID:43774

ozon

Mój wpis doczekał się korekty i przez to stracił na swojej wymowie.Ufam że jednak "mądrej głowie dość dwie słowie".......

0 1
ID:43777

rollnick

@~ozon:
Jak odróżnić tę azjatycką od rodzimej?

1 0
ID:43782

antekbosy

@rollnick: Po skośnych oczach.

2 1
ID:43784

ozon

Podobno są większe i całymi stadami żerują no i śmierdzą jak stara beczka po kapuście kiszonej- tak określił pan profesor ,którego nazwiska nie dosłyszałem bo moja połowica odkurzacz uruchomiła (jak zwykle w dobrym momencie...) usłyszałem jedynie że na C. Po wtóre na przełomie września i pażdziernika pchają się do mieszkań całymi stadami.Pozostaje obserwować i mieć nadzieje że na Kujawach klimat im nie będzie odpowiadał.

0 0
ID:43786

?????

Albo radio Maryja ,albo pierdoły jak Tusk na posiedzeniu rządu -to cały ozon.

3 3
ID:43789

ozon

"Pytajnik" przejawiasz typowe obiawy ugryzienia przez "Arlekina ladyB" czyli biedronke azjatycką.Ciekawe czy będzie korekta ze strony Redakcji??

0 1
ID:43798

LALA20

@ rollnick

Biedronka chińska jest koloru jasnej marchewki, natomiast kropeczki, to mało
intensywna czerń.

0 2
ID:43799

Raport

Podziękujcie Panu Komorowskiemu za to że pozwala na import niekontrolowanych kontenerów z Chin.

2 0
ID:43816

ozon

a Tobie marzy się gospodarka centralnie sterowana? Dodaj do tego zamknięcie granic ,paszport dla wybrańców ........

0 2
ID:43823

LALA20

@ Raport
Na dzień dzisiejszy, po świecie krąży 4.8000.000. kontenerów.
Wody balastowe statków handlowych, spuszczane w różnych portach Świata.
Przykład : w Bałtyku występuje babka, nie jest to gatunek endemiczny tego
akwenu, pochodzi z M. Kaspijskiego.
I to są problemy przenoszone, ale kto by się tym przejmował?.
Nie zapominajmy też o przymusowych " podróżach " ludzi po Świecie,
[ niewolnictwo ] i o obecnych wojażach ludzi.

0 2
ID:43826

?????

@~ozon: Ciebie już skorygować się nie da po szkoleniach aktywu platformerskiego masz już zmiany nieodwracalne i nie potrafisz obiektywnie oceniać otoczenia .

0 0
ID:43842

ozon

No po wpisie o skrzyżowaniach i dalszej obrzydliwej treści w nim zawartej stwierdzam iż nienawiść zawładnęła Twoim umysłem .Nad chorymi się nie pastwie więc pisz do woli jeśli sprawia Ci to jakąś ulge. Zdrowia życze.

1 0
ID:43863

?????

@~ozon: Z anim pożyczysz komuś zdrowia zastanów się nad swoim i skończ z kryptoreklamą platformesów i euromatołów -bo to jest już niestrawne w kontekście ostatnich afer i okradania polskiego społeczeństwa przez to korupcyjne ugrupowanie .

0 0
ID:43901

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA