Gdzies slyszalem o rewitalizacji paku im Sienkiewicza jezeli...

Gdzies slyszalem o rewitalizacji paku im Sienkiewicza jezeli bedzie podobnie jak z bulwarami to serdecznie dziekuje. Ci dzentelmeni od czerwonego sztandaru niszcza nasze zabytki w 70 latach zniszczyli zabytkowy dworzec PKP zostalo to co widac zniszczyli zabykowe hale na rynku nastepcy tych dzielnych budowniczych kiedy dorwali sie do wladzy ostatnio odrazu rozebrali amfiteatr w parku i pieknie zabetonowali bulwary co dalej pytam grzecznie ?

11 komentarzy

dzonny_killer

jacy "dzentelmani"??? toż to zwykłe osoby ledwie od pługa i gnoju oderwane... :p kształceni w "moskiewskich" uczelniach, a o ich inteligencji śpiewał kiedyś Lady Pank w piosence "Mniej niż zero"... :p

4 0
ID:43910

ozon

....na początku był chaos...no i w tym mieście dalej pozostał...

2 0
ID:43913

zbuntowany_kaloryfer

Ci gentelmani trochę fałszywi są. Właściwie to rzygać mi się chce gdy patrzę na te fałszywe twarze. Chcę aby ich nie było. Dzonny Kiler przyznał by mi rację. Świat będzie lepszy. I ludzkość.

4 0
ID:43917

rollnick

Ale muszę przyznać stare miasto zmienia się na plus dzięki tym nowym chodnikom i jezdniom. Za to muszę pochwalić nasze władze.
Natomiast parku moim zdaniem nie powinno się zmieniać, bo jest chyba najładniejszym miejscem we Włocławku. Można najwyżej te mostki odnowić i chodniki, bez kostki oczywiście. Można coś dodać, ale tak aby harmonizowało z otoczeniem i charakterem tego miejsca. Mam nadzieję, że nie spaprzą nam tego parku.

1 2
ID:43924

dzonny_killer

oczywiście Kaloryferku, że przyznaję Ci rację... mi najbardziej odpowiadałaby forma od tych drzew i braku liści na nich... :p

1 0
ID:43930

?????

Ten dworzec otwierali najwyżsi towarzysze tamtego okresu a i miejscowi absolwenci uniwersytetu robotniczego PZPR też są na zdjęciach z radosnymi partyjnymi uśmiechami .Brat ma całą kolekcję tych zdjęć-niektóre postaci obecnie samorządzą Włocławkiem . Niektórzy z nich przekwalifikowali się na kapitalistów ,brat mówi ,że u jednego z nich widział legitymacje partyjną w ramce na ścianie - partyjny komunisto- kapitalista ? Ciekawe co ? zwłaszcza w kontekście dworca -straszydła .

2 1
ID:43938

ozon

...a kto miał wtedy go otwierać? W tamtym systemie tak było ale się skończyło. Teraz panowie w innych kolorach otwierają ,zamykają, handlują i to szybko się nie skończy a szkoda.Fotki też zostaną dla potomnych i tamci i ci mają gładkie buzie i duże brzuchy......

1 0
ID:43952

?????

@~ozon: tylko że ,,ci'' twierdza że są podobno demokratycznie wybrani a rządza tak jak tamci i buduja stadiony za 4 miliardy z pieniędzy podatników bez ich zgody ,a może to ci sami ?

1 1
ID:43961

ozon

Na pewno nie są powiązani z pewną stacją z Torunia. Podobno? Ależ większość wybrała możesz sprawdzić PKW. A co do tych z kropidłem o! Ci są demokratyczni aż do bólu.

1 0
ID:43969

?????

Platformerska ideologia uczyniła takie spustoszenia u ozona pod deklem ,że nie potrafi myśli uporzadkować baz odwołania się do rozgłosni torunskiej .A może w oczy kole ,że oni tak nie kradną jak Kwinto z Duńczykiem , zazdrość czy polecenie partyjne ?

0 1
ID:43990

cichyobserwator

@~?????: A jak to jest gdy pod deklem tylko przeciąg hula ? Opowiedz - tylko własnymi słowami - moze jakieś się uchowały.

1 2
ID:44072

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA