Zaszczytne pierwsze miejsce.....Tylko czy uda się je...

Zaszczytne pierwsze miejsce.....Tylko czy uda się je utrzymać... http://www.faktyimity.pl/News/ObjectId/3227/Default.aspx

10 komentarzy

?????

A jaki to ma wpływ na na fakt ,ze np. Niemiec na litr paliwa pracuje 6 minut , a Polak ok godziny ?

0 1
ID:44134

pietreq

@Oczytany, jaką z tego mamy naukę?
Otóż taką, że nie ma ludzi bez grzechu. Każdy z nas jest grzesznikiem i tylko przez uznanie swojej słabości przed Bogiem może dostąpić przebaczenia.
Księża też ludzie. W każdej grupie zawodowej, społecznej, czy jakiejkolwiek innej znajdziemy dewiantów. Moim zdaniem dobrze jest, kiedy czyny tych ludzi wychodzą na jaw. Przy tej okazji mam jednak pewne pytanie: Czy każdy z nas osądzających czyny innych jest gotów na ujawnienie i osądzenie własnych czynów? Niech każdy z nas odpowie sobie na to pytanie, w każdej sytuacji kiedy zabiera się do sądzenia innych.
Zawsze byłem zdania, że należy potępiać czyny, a nie ludzi. Podobnie rzecz się ma z homoseksualistami, którym nie daleko od pedofilów, bo jedno i drugie jest sprzeczne z prawami natury. Uważam, że należy potępiać wszelkie zboczenia, w tym także homoseksualizm, biseksualizm i inne schorzenia. Nie należy jednak potępiać nigdy osób, które są ofiarami tych patologii. Podobnie jak leczy się narkomanów, czy alkoholików powinno się leczyć również zboczeńców. Oczywiście tylko tych, którzy chcą się leczyć. Różne są przyczyny (czasem niezawinione) tych patologii.

1 1
ID:44136

ozon

O matko kochana, a skąd masz takie wieści że homoseksualizm jest zboczeniem? Ja bywały trochę w świecie i mający rozległe znajomości w tym ludzi związanych z medycyną- nie słyszałem takich naukowych twierdzeń . ani medycznych. Poza tym używasz słowa "schorzenia" czyli w Twoim wydaniu wychodzi na to ,że choroby {różne bo taki jest ciąg Twojej myśli} to patologia! Na miłość boską chłopie ,co Ty opowiadasz?Może zastanów się nad tym co słowo "patologia" oznacza i nie szfuj nim tak bez opamiętania.Z tego co wiem nie da się leczyć czegoś co nie jest zbadane bo nie wiadomo jak?Angielski profesorHigginson znany psychiatra dowodzi ,że terapie stosowane u innych grup jak np alkoholicy czy narkomani nie dają efektu gdy chodzi o homoseksualizm ponieważ nauka nie odkryła jeszcze co jest powodem przyczyną tych zachowań. Trwają badania i długo jeszcze nie będzie odpowiedzi więc nie stawiaj takich diagnoz. A że ludzi nie należy osądzać i skreślać za coś tam to bardzo szlachetne ale nazywanie patologią bo są Inni" szlachetne już nie jest.

2 1
ID:44152

pietreq

@ozon, Tobie akurat się nie dziwię, że masz takie, a nie inne spojrzenie tę sprawę. Masz dokładnie takie poglądy jakie lansowane są w mediach głównego nurtu. Absolutnie mnie nie zaskoczyłeś tym wpisem.
Bóg stworzył mężczyznę i kobietę, prawda? Mężczyźnie dał penisa aby nim siusiał, a także podczas stosunku z kobietą umiejscawiał go wewnątrz kobiecych narządów płciowych. Potomstwo, które potem mają jest potwierdzeniem tego, że wszystko gra.
Natomiast kiedy jakiś mężczyzna zamiast korzystać ze swego przyrodzenia zgodnie z jego przeznaczeniem wbrew naturze penetruje odbyt swojego kolegi, to nie jest to patologia? Skoro nie dostrzegasz nieprawidłowości w zachowaniach homoseksualnych, to najwyraźniej sam nie znasz znaczenia słowa "patologia".
Powołujesz się na naukę, a nie wiesz, że naukowcy od dawna uznają to zjawisko za stan chorobowy.
Prekursor leczenia gejów w Holandii prof. Johan Leonard Arndt po wielu latach praktyki powiedział: "Nigdy nie widziałem zdrowego i szczęśliwego homoseksualisty". Jak pisze dr Aardweg, homoseksualizm "nie jest odosobnioną preferencją, ale wyrazem specyficznej neurotycznej osobowości". A dogmat o jego nieodwracalności to mit, który służy interesom wyemancypowanych homoseksualistów. Homoseksualizm nie jest więc ani zaprogramowany, ani uwarunkowany genetycznie (co wykazały badania na bliźniętach jednojajowych), ani nieodwracalny. Należy go leczyć jak inne depresje, fobie, obsesje czy inne anomalie seksualne.

0 0
ID:44160

?????

Dewianci ? -a jak nazwać kogoś kto podobno chce oswietlać tamę włocławską za kolejne 10 milionów złotych w mieście z 23% bezrobociem .

1 0
ID:44165

ozon

No jestem pod wrażeniem "pietreq" Anatomie człowieka znam i co czemu służy też mam opanowane.Jeśli coś jest chorobą nie może być patologią - to logiczne no bo np osoby z zespłem Downa spokojnie można wg Ciebie nazwać iż są istotami patologicznymi. Ale to nie czas ani miejsce na akademickie dyskusje tym bardziej ,że nie uważam siebie za specjaliste w tych dziedzinach. Chodziło mi o to ,że zbyt szybko wyrażasz opinie i to krzywdzące. To tak jakby rudym zakazano chodzić w dzień po ulicach bo odstają od normy no i blondynów tudzież brunetów jest więcej na kuli ziemskiej no hop siup -do wora pod tytułem "patologia"I jeszcze coś ilu naukowców tyle teorii ale tylko teorii i jedni przyjmują to ,co bliższe ich rozumowaniu- wolno czemu nie. Ja proponuje powciągać języki i nie wygłaszać opinii bo u każdego może zdarzyć się taka sytuacja ,że brat ,przyjaciel, kuzyn czy ktoś bliski może okazać się gejem czy lesbijką - i co wówczas? Wyżec się syna ,córki , odwrócić się od przyjaciela bo jest patologią wg Ciebie? A gdzie jest w takim razie człowiek/ Co liczy się?Tyle chciałe tylko powiedzieć ku rozwadze bo życie płata figle....oj sory ma być wyrzec..Pozdrawiam

1 0
ID:44169

pietreq

@ozon, chyba mnie nie rozumiesz, albo po prostu masz złą wolę i nie chcesz rozumieć o czym piszę.
Patologia według słownika języka polskiego to:
1. nauka o chorobach
2. stan chorobowy organizmu
3. oddział w szpitalu ginekologicznym przeznaczony dla kobiet z powikłaniami w przebiegu ciąży
4. nieprawidłowe zjawiska występujące w życiu społecznym
Pisząc o patologii w relacjach osób homoseksualnych miałem na myśli "nieprawidłowe zjawiska występujące w życiu społecznym", a pisząc o chorobie miałem namyśli stan w jakim znajduje się każdy homoseksualista. Dlatego wbrew Twoim insynuacjom nie uważam homoseksualistów i osób z zespołem Downa za "istoty patologiczne". Pogięło Cię? Skąd Ci się to wzięło? Jak w ogóle może ktoś być czymś, co nazywasz "istotą patologiczną"?
Widzę, że jak brakuje Ci argumentów, to zaczynasz przyjmować agresywną postawę wobec swojego rozmówcy.
Odnoś się tylko do tego co napisałem, a nie odbiegasz zupełnie od tematu jednocześnie przypisując mi nie moje poglądy. Tworzysz jakieś przewrotne historyjki i twierdzisz, że to są moje przekonania.

Piszesz: "Chodziło mi o to ,że zbyt szybko wyrażasz opinie i to krzywdzące".
--> Swoich opinii nie wyrażam szybko, bo są zazwyczaj owocem moich przemyśleń. Na jakiej podstawie twierdzisz, że szybko wyrażam swoje opinie?
--> Udowodnij mi, że moje opinie są krzywdzące.
Kiedy piszę, że ktoś robi coś wbrew naturze, to kogoś w ten sposób krzywdzę, czy raczej przedstawiam proste fakty?

Piszesz: "To tak jakby rudym zakazano chodzić w dzień po ulicach bo odstają od normy no i blondynów tudzież brunetów jest więcej na kuli ziemskiej no hop siup -do wora pod tytułem "patologia"...".

--> Kolor włosów to bardzo nieadekwatne porównanie i nie ma nic wspólnego ze świadomym działaniem przeciwko swojej naturze jak to ma miejsce w przypadku homoseksualizmu.
Bardzo płytki argument. Spodziewałem się poważniejszych.

Piszesz: "...u każdego może zdarzyć się taka sytuacja ,że brat ,przyjaciel, kuzyn czy ktoś bliski może okazać się gejem czy lesbijką - i co wówczas? Wyżec się syna ,córki , odwrócić się od przyjaciela bo jest patologią wg Ciebie?"
--> Jeszcze raz Ci tłumaczę, że nie nazywam nikogo patologią, to jest jedynie wytwór Twojej niezwykle bujnej wyobraźni.
--> Tak, u każdego może zdarzyć się taka sytuacja. I co wówczas? Wówczas należałoby pomóc takiej osobie. Przede wszystkim nie powinno się jej pocieszać fałszywym stwierdzeniem, że to jest normalne i wszystko jest OK. Pierwszym krokiem jest w umiejętny sposób przedstawienie prawdy, bo tylko od tego zaczynając można pomóc takiej osobie powrócić do normalności. Podobnie jak alkoholik dopiero wówczas kiedy uświadomi sobie w jakiej znajduje się sytuacji może podjąć odpowiednie działania zmierzające do zmiany swojego położenia.
Analogicznie można powiedzieć, że u każdego może zdarzyć się taka sytuacja, że brat, przyjaciel, kuzyn czy ktoś bliski może okazać się ALKOHOLIKIEM, czy NARKOMANEM - i co wówczas? Wyrzec się syna, córki, odwrócić się od przyjaciela?
Chyba nie powiesz takiemu, że jest wszystko w porządku i niech pije, czy ćpa dalej z obawy, że mógłbyś go skrzywdzić mówiąc prawdę?

0 0
ID:44173

Oczytany

~pietreq - oczytany nie na darmo. Poszukaj o pingwinach nekrofilach, o zboczeniach wśród zwierząt. Twój bóg w/g ciebie stworzył ich na podobieństwo swoje!?Jak to wytlumaczysz..

0 0
ID:44178

pietreq

@Oczytany, gdybyś poczytał Biblię, dowiedziałbyś się, że mój i także Twój Bóg na podobieństwo swoje stworzył tylko człowieka. Ciebie także. Nie chce On abyśmy naśladowali zwierzęta, lecz byśmy byśmy byli doskonali. Tak jak On jest doskonały.
W Biblii mowa jest też o innych bogach, których tworzą sobie ludzie zgodnie z ich wyobrażeniami podyktowanymi ich pożądliwościami. Są to wszystkie rzeczy, które ludzie stawiają wyżej od Tego, który jest ich stwórcą. Jednym z takich bożków jest mamona, ale nie tylko. Jest nim wszystko to, czemu poświęcamy swoje życie, czyli swój czas, pragnienia, swoją uwagę. Czyli to wszystko, czego pożądamy, co jest najbliższe naszemu sercu i co daje nam poczucie szczęścia. Takim bożkom ulegają także duchowni (nie tylko katoliccy), którzy podlegają słabościom ludzkim jak każdy z nas.
Żeby było jasne, mimo że jestem katolikiem uważam, że oprócz kościoła rzymskiego liczne kościoły protestanckie, także kościół prawosławny są jednym kościołem, który został podzielony przez ludzi. Każdy z tych kościołów skupia ludzi zarówno wierzących jak i tych, którzy tej wiary nie posiadają mimo, że uważają się za wierzących.. Ci drudzy nie żyją zgodnie z biblijnym nauczaniem, które głoszone jest w ich kościołach i często w swoim postępowaniu nie różnią się od niewierzących.
Mogą uczestniczyć w różnych religijnych obrzędach, lecz duchowo są poza społecznością, do której formalnie przynależą. Dotyczy to również duchownych.
Kościół został założony przez Jezusa Chrystusa, który sam ostrzegał, że pojawią się w nim ludzie duchowo do niego nie należący. Porównał ich do wilków w owczej skórze. Pozostawił nam cenną wskazówkę, że mamy ich rozpoznawać po czynach.

0 0
ID:44179

ozon

"pietreq" zbyt szybko nie oznacza dosłowności lecz raczej skłonność do oceniania. Po wtóre jak pisałem każdy ma własne przemyślenia . Po trzecie alkoholik czy narkoman to inna bajka i inna kategoria- owszem należy uświadomić takim że ....... i jeżeli zechcą to im pomóc nic na siłe. Ty konkretnie wypowiedziałeś się o homoseksualiżmie i nazwałeś to patologią a ja z tym się nie zgadzam i nie oceniam ludzi nawet po rocznych przemyśleniach bo nie mam do tego prawa poprostu i taka jest między nami różnica- subtelna może ale jednak. Zostań przy swoich przemyśleniach masz prawo ale nie stawiaj sterotypowych diagnoz. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czym jest homoseksualizm i ja nie podejmuje się tego stwierdzać bowiem jestem laikiem w tej kwestii a własnych przemyśleń nie należy traktować jak dogmatu o nieomylności i już, Wolny człowiek ma prawo wyboru Bardziej przeraża mnie myśl o pedofilach co jest stanem chorobowym niż świadomość że wśród nas jako społeczeństwa żyją homoseksualiści, i przy swoim pozostane.

0 0
ID:44187

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA