Rok temu zdaje się było zamknięte skrzyżowanie Okrzei z...

Rok temu zdaje się było zamknięte skrzyżowanie Okrzei z Wronią z wiadomych powodów. Dlatego też z racji tego otwarto wjazd na ul. Wolność (odcinek Wronia-Nowomiejska) od ul. Wroniej. Zapewne trochę kosztowało zdemontowanie tamtejszego chodnika i chyba barierek, ale nie krytykuję tego. Dziwi mnie natomiast fakt, że miasto ponownie wydało pieniądze na zamknięcie wjazdu na tamtejszą ulicę. Pytanie tylko po co? Zieloną strzałkę do skrętu w prawo także nie wiadomo po co usunęli. Więc ja się pytam po co mam stać na tych światłach jak jadę tylko do Netto bądź też na Witosa (np. do Wiślanina, Mcdonalda itp)? Ponadto część kierowców mogłaby sobie tamtędy przez Wolności i Witosa pojechać np. na Okrężną, Ostrowską, do Reala i w ogóle w tamtym kierunku. Dzięki temu korek na Wroniej byłby nieco mniejszy. Mam wrażenie, że nasze miasto się cofa jeśli chodzi o infrastrukturę drogową.

2 komentarze

mistrzcietejriposty

tu nie chodzi o infrastrukture drogowa ale o to klasyfikacje ulicy. wyobraqz sobie jak wygladala by ulica Wolnosc po zostawieniu tego wjazdu od wroniej. ruch poruwnywalny bylby z K1, postaw sie teraz w roli mieszkancow ulicy???

0 0
ID:44333

Ktoś

A postaw się w roli mieszkańców Toruńskiej. Tam dzień i noc jadą jeden za drugim, a jak tir wpadnie w dziury to... no. Poza tym zawsze na "Wolność" może być 3,5t, a że ruch by się zwiększył-cóż, świat idzie do przodu. I tak wiele osób tam jeździ wjeżdżając od Netto, poza tym zawsze to odciąży "jedynkę" i będą mniejsze korki na niej oraz na Wroniej.

0 0
ID:44373

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA