Witam jestem lokatorem kamienicy przy ulicy żytniej 57/59 i...

Witam jestem lokatorem kamienicy przy ulicy żytniej 57/59 i mam problem otóż od ponad roku nasza "gospodyni" zakręciła wszystkim lokatorom wodę, dlatego że część lokatorów nie płaciła za wynajem, ucierpieli na tym wszyscy , sprawa była zgłaszana do sanepidu , ponieważ mogą rozwinąć się choroby zakaźne, a także do urzędu miasta i prezydenta ,lecz oni też nie są w stanie nic zrobić i wszędzie nas zbywają, ów właścicielka chce się pozbyć wszystkich lokatorów ,ponieważ chce sprzedać tą kamienicę , wiem z internetu że w Polsce nikt inny jak Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągowo-kanalizacyjne nie może zakręcić wody , ponadto "pani właściciel" nigdy nie dawała nam potwierdzenia zapłaty czynszu, a także żadnym innym lokatorom ,mieszkamy już tam 17 lat , od 7 lat jesteśmy bez zameldowania i wszyscy lokatorzy wiedzą że właścicielka nie odprowadzała podatków do urzędu skarbowego..
Bardzo proszę o pomoc...

13 komentarzy

Mk

W kolejnych wyborach POnownie zagłosuj ,a napewno oni wstawią się na takimi jak Ty "Desperat" i Tobie podobnym ludziom zdanym na łaskę kamieniczników.

3 2
ID:44471

Marchewa

Zgłoś się do radnych SLD i do Prezydenta Pałuckiego zamiast betonowego bulwaru za 12 mln zł i paru innych drogich inwestycji mogli postawić sporo bloków socjalnych. Dlaczego was urzędnicy i Prezydent zbywają, bo tak właśnie działa ten urząd, z jaką kolwiek sprawą człowiek się zgłosi to albo nie jest ich wina albo pisma są przeciągane odpowiedzi są bezsensowne zgłoś się po raz kolejny do Urzędu i Prezydenta. Prezydent bieżę za swoje nierobienie nic 12 tyś zł miesięczne pensji i cały sztab urzędników, którzy zbywają człowieka z każdą sprawą. Tak to już jest w tym Włocławku tu się żyje tylko dobrze bez problemów SLD, Prezydentowi Pałuckiemu pozostałym 3 wice prezydentom ich rodzinom urzędnikom reszta miasta się po prostu nie liczy liczą się tylko przed wyborami i w takcie wyborów potem wraca wszystko na swoje miejsce

3 2
ID:44472

Marchewa

Co na tym portalu tez cenzura działa, po co tworzycie te portale jak ludzie nie mogą nic napisać przecież w tej opinii nie było napisane nic niestosownego?

4 3
ID:44474

zbuntowany_kaloryfer

Ponad rok temu odcięli Ci wodę i dotąd nic nie zrobiłeś..?

6 0
ID:44476

Szuja

@Desperat.
Załóż sobie pod licznik i po problemie. Dlaczego właścicielka ma płacić za wodę ,której nie używa??? Powiedz szczerze (inni też) czy byś na jej miejscu płacił?

1 0
ID:44482

?????

@~Marchewa: A czy oni sie sami wybrali ? Czy może to owce ich wybrały ?

1 4
ID:44487

pietreq

@~Szuja, czemu zmylasz tym nickiem? Przecież jest już jeden Szuja?

2 0
ID:44492

wadera

@~pietreq:
Jak ja to wszystko czytam to napiszę ,że ten szuja zarejestrowany to w porównaniu z innymi szujami (a jest ich tu sporo ),tylko on jeden ma prawdziwy avatar aniołka. Weźmy takiego killera albo ???????to dopiero ziółka Tylko kaloryfer utrzymuje niezmienny poziom chmielu we krwi jak to szuja napisał.

2 0
ID:44510

zbuntowany_kaloryfer

Nie do końca wiem jak rozumieć wpis @wadery. Czy miała na myśli to, że nie podszywam się pod nikogo, nie zmieniam nicków i nie udaję (jestem qfa jaki jestem) czy też zarzuca mi nieustanne bycie pod wpływem "chmielu" bazując na opinii szuja - osobnika mocno niestabilnego i niezrównoważonego psychicznie moim zdaniem.

1 0
ID:44537

Szuja twierdzi

@zbuntowany_kaloryfer:
Sęk w tym ,że w nim jest dziura ,tak jak w twoim mózgu. Właśnie od ..... Hahaha

0 0
ID:44548

Ja

@~Marchewa: Jakie bloki socjalne??!! Za moje podatki mam nierobów utrzymywać, którzy zamiast płacić czynsz wolą wystawać pod sklepem??Ja pracuję i mi nikt mieszkania socjalnego nie da, więc niech Prezydent buduje bulwary, ulice, markety i wszelkie inne kompleksy, z których ja i inni normalni ludzie, podatnicy, też będą mogli korzystać!

1 0
ID:44614

solidarny

@~Ja: Ciebie też pogięło tylko w druga strona.Prezydent buduje a Twoje dzieci jeszcze długów nie spłacą.

0 1
ID:44619

Ja

@~solidarny: Ciebie pogięło. Jak chcesz mieszkać na wsi, to się wyprowadź. Póki co niech się miasto rozwija, ja i moje dzieci będą miały gdzie wyjść, robić zakupy, co pozwiedzać i będa miały po czym jeździć. Coś za coś - chcesz żyć w mieście to musisz płacić. Lepiej za nowe drogi czy bulwary niż czynsz za wielopokoleniowych nierobów w sile wieku.

1 0
ID:44640

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA