Nikt jeszcze nie poruszył tutaj takiego tematu; rowerzyści,...

Nikt jeszcze nie poruszył tutaj takiego tematu; rowerzyści, szczególnie młodzi, w czasie jazdy nagminnie używają odtwarzaczy mp3 lub radia czy telefonu. Do uszu zatkanych słuchawkami nie dociera żaden dźwięk z ulicy. Lusterko na kierownicy to ewenement u młodych. Czy oni nie zdają sobie sprawy jakie zagrożenie stwarzają? To samo dotyczy małolatów na skuterkach. Może rodzice będą na tyle mądrzy i uświadomią swoje dzieci że igrają z życiem.

8 komentarzy

oczytany

Rodzice obudzą się, kiedy ich dzieci przyjdzie złożyć w klepkach na katafalku.

2 2
ID:44479

antekbosy

A co powiesz kochana rowerzystko o ludziach starszych, niedosłyszących, lub po prostu głuchych na rowerach ?

3 0
ID:44490

peso

Też jeżdze na rowerze, ze słuchawkami na uszach i dźwięk z ulicy dociera.
Lusterko przy rowerze jest generalnie rzadkością bez względu na wiek. Ja też go nie mam.

Problem nie w słuchawkach czy lusterkach a w kwestii przestrzegania zasad bezpiecznej jazdy. Z tym jest różnie i wiek nie ma tu nic do rzeczy bo jako kierowca i rowerzysta obserwuje codziennie różne przypadki gdzie mam pełny przekrój wiekowy

5 1
ID:44498

Ada

No coz, zgadzam sie, ze sa czasem bardzo lekkomyslni. Denerwuje mnie tez jezdzenie po chodniku przeznaczonym dla pieszych. Ale nasze wladze wola zatloczone miasta i korki na ulicach zamiast faworyzowac przemieszczanie sie na rowarach. Ale takie interesujace jest zdzieranie za miejsca pseudoparkingowe. Zbyt malo jest sciezek rowerowych.

1 1
ID:44504

kortyzol

Bardzo rzadko mimo ,że mam pierwszeństwo przepuszcza mnie auto ,kiedy chcę przejechać przez jezdnie na wyznaczonym pasie dla rowerzystów. Nie zostawia się dla rowerzysty na jezdni z prawej strony przed skrzyżowaniem wolnego miejsca, ani do skrętu w prawo ani w lewo, a ma pierwszeństwo.Po ścieżkach rowerowych(ul. Kruszyńska itd) chodzą panie z wózkami zajmując całą jej szerokość a obok pusty chodnik. Nagminne wyprowadzanie psów na długich smyczach np. ul Planty, itd, itp.

5 0
ID:44508

mistrzcietejriposty

punkt widzenia lezy w punkcie siedzenia.
- jazda po jezdni rowerem gdy sciezka rowerowa jest obok
- jazda srodkiem jezdni
a przed skrzyzowaniem blokuja kierowcy praa strone po to zeby zdarzyc z niego zjechac przed zmiana swiatel. rowerzysci generalnie omijaja wszystkich na skrzyzowaniu prawa strona, staja jako pierwsi na poczatku , jada prosto i na jednej zmianie swiatel przejedzie rowezysta i co najwyzej jeden samochod. dlatego tak kierowcy robia. wy blokujecie ich a oni was ot tak.

0 0
ID:44533

stercz

@mistrzcietejriposty:
A ty koleś poczytaj sobie nowe przepisy o "ruchu rowerowym"

0 0
ID:44539

ozon

Kultura torzecz której w narodzie brak i żadne przepisy ani kursy tego nie dają. bo to trzeba mieć w sobie. Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci.

0 0
ID:44553

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA