Płacenie kartą to wprowadzanie pośrednika między...

Płacenie kartą to wprowadzanie pośrednika między kupującego a sprzedawcę. Uważam ,że nie sprzedawca a KUPUJĄCY powinien ponosić wszelkie obciążenia spowodowane płatnością kartą. W małych sklepach taka płatność kartą kosztuje nawet 2,5 do 5% wartości sprzedaży. Do tego dochodzi koszt połączenia telefonicznego z bankiem w celu akceptacji karty + często opłata abomamentowa za urządzenie do zapłaty kartą. Nie mówiąc o tym ,że sprzedawca ma gotówkę dopiero za kilka dni więc nie może kupić wielu produktów taniej jak przy gotówce. A przecież karty są kradzione ,skanowane i nawet nie macie pojćia jak często właściciele kart sa OKRADANI przez miesiące zanim się spostrzegą ,że z ich karty co miesiąc są robione drobne zakupy. Poza ty zakupy karta i wiedza na ten temat KTO i co kupuje i ile na to wydaje może być użyta przeciwko nam i odsprzedawana różnym ludziom. wiem ,że brzmi to jak teoria spiskowa ale wystarczyło ,że zagrałam kilka razy w różnych lotrio-grach a od 4 lat nie moge się uwolnić od nowych instytucji ,które zalewaja mnie swoimi ofertami, e-mailami, sms-sami. Najpierw pisałam ,że nie życzę sobie ofert ale to nic nie dało. traz nie odpowoadam na żaden .

25 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

To nie płać kartą cudaku jeden. Co za upierdliwi ludzie. Nie podoba się jakaś usługa - nie korzystasz! Wolny wybór.

13 5
ID:44575

abcde

Kolejny zakompleksiony sprzedawca z budki z hamburgerami. Zrezygnuj z terminalu i po sprawie. Inni jakoś nie narzekają i nie robią problemów, że ktoś chce zapłacić kartą. Założę się, że z wydawaniem reszty też masz problem.

14 3
ID:44578

george best

Myślę że niedługo właśnie karta zastapi pieniądz papierowy a Tobie nie pasuje taka zapłata .Więc wyrzuć terminal,zamknij bude wyjedź do Lichenia i oddychaj oddychaj ile tylko możesz.

12 3
ID:44579

solidarny

Właśnie koleś ma rację. Jak od 2013 roku do małych sklepików wprowadzą przymusowo usługę zapłaty kartą ,to znowu wzrosną koszty utrzymania sklepiku o około 250 zł miesięcznie. tEŻ CHYBAQ KUPIĘ ŁÓŻKO SKŁADANE JAK W 1989 ROKU I ZACZNĘ HANDLOWAĆ NA ULICACH, PCHLICH TARGACH ITP. JAK TO ROBIĄ WSZYSCY ŚNIADZY. Mają w dopie ZUS ,US, PODATEK OD GRUNTU, PODATEK ZA SPRZĄTANIE ,ZA TEŚCIOWĄ pRZEZYDENTA I CAŁĄ ŚWITE JEGO

3 5
ID:44586

?????

@~george best: Taaaaaa , już nawet w pewnym kraju opracowano system kodowania .To nowatorskie rozwiązanie opierać się ma na odmianach zapachu ....czosnku . Pieniądze i karty nie posiadajace tego zapachu będą nielegalne .Eksperyment przeprowadzony w Grecji udał się częsciowo .

1 3
ID:44589

Stacha

Pierdoły opisujesz- jak z Twojego konta ktoś robi drobne zakupy?Przecież możesz wejść na konto i sprawdzić wykonane transakcje. Ja tyle lat korzystam i nikt mnie nie okradł-dziwne- prawda?

6 1
ID:44595

george best

@~?????: -o Grecji to szkoda pisać tam na początku 1990 roku wyjeżdżały masowo polki podobno na zbiór arbuzów ale wiadomo gdzie konczyły.

1 0
ID:44600

?????

@~george best: czy piszesz o tej pogrązonej w kryzysie Grecji gdzie najniższy zarobek to 700Euro(w Polsce 250Euro) i ludzie glodem przymierają bo muszą spłacać żydowskie pożyczki ?

2 5
ID:44606

cichyobserwator

@~?????: Tak to ludzie głodem przymierają :

- ,,Grupa Kapitałowa Komputronik, czołowy dystrybutor sprzętu komputerowego w Polsce oraz operator największego i najpopularniejszego w Polsce sklepu internetowego ze sprzętem komputerowym, według wstępnych danych wypracowała w lipcu 2012 roku (jest to dla Spółki pierwszy miesiąc drugiego kwartału roku obrachunkowego 2012-2013, kończącego się 31 marca 2013 roku) przychody w wysokości 81,2 mln zł, w porównaniu do 64,1 mln zł
- Pierwszych 6 miesiącach 2012 r. polska sieć sklepów Polomarket odnotowała wzrost sprzedaży o 12,46 proc., co stanowi wartość ponad 1,69 mld zł
- W serwisie Allegro odnotowany został aż 128% wzrost obrotu w przypadku telewizorów (w stosunku do analogicznego okresu w 2011). Szał zakupów przypadł na 4 czerwca. To właśnie tego dnia jeden telewizor sprzedawał się co 3
minuty!
- GUS : + 18,6 % wzrost sprzedaży detalicznej w Polsce.
Najnowsze dane GUS pokazują dynamiczny, znacznie lepszy od oczekiwanych wzrost wartości sprzedaży detalicznej w kwietniu licząc 2011/2010 aż na 18,6 % wzrostu.. Oznacza to że konsumenci kupują coraz wiecej. Dane te uwidaczniaja poprawiajacą się sytuacje polskich rodzin....

Ale te martwe dusze mają gest !

2 2
ID:44613

?????

@~cichyobserwator: w analogiczny sposób takie dane cytował Urban na słynnych konferencjach prasowych i wzrosty w analogicznych okresach jemu też rosły tylko- no własnie tylko dlaczego ANALOGICZNA albo wyższa jest też liczba Polaków wyjeżdżajacych za chlebem bo tu -u Tuska 250 Euro MIESIĘCZNIE a tam np. w ,,utopionych'' w kryzysie Włoszech 14Euro na godzinę i emerytura od 60 lat ........

0 4
ID:44615

cichyobserwator

@~?????: Widzę ,że poznałeś nowe słowo ,, analogicznie" - brawo ! Ale co ma piernik ...? Analogicznie pokrętne rozumowanie do antyudziałkowca. Jeżeli więcej rodaków wyjechało to kto kupuje więcej w kraju ?
Co do włochów , to chcesz nam wmówić , że tam żyją tylko inwalidzi i niewidomi? We Włoszech wszechwiedzący pytajniku jest następująco :
,,Prawo do emerytury nabywa się po osiągnięciu wieku 65 lat w przypadku mężczyzn i 60 lat kobiet. Natomiast osoby o stwierdzonym 80 proc. inwalidztwie oraz pracownicy niewidomi mogą przejść na emeryturę w wieku 60 lat (mężczyźni) i 55 (kobiet).
http://emerytury.wieszjak.pl/emerytury-zagraniczne/276598,Emerytura-dla-pracownikow-we-Wloszech.html
Gotuje ci się w główce groch z kapustą ale grzybka trafić coś nie potrafisz .
A tyle razy prosiłem - sprawdz zanim nabazgrolisz - a ty dalej swoje 250 Euro i RAM - u zabrakło.Pewnie 99% pamięci to poprzednie Nicki .

2 2
ID:44616

psina

@~cichyobserwator:
Ja mam do ciebie tylko jedno pytanie. Dlaczego Tusk ma we wrześniu wystapić z orędziem do narodu polskiego o "zaciśnięcie pasa"i przedstawienie pakietu ratowania Polski? Wczoraj podawano to w TVN. Ale ty jesteś as jeszcze większy niż grzejnik razem wzięty z kilerem.Hahaha

2 4
ID:44618

cichyobserwator

@~psina: Następny z ,, .Hahaha " na koniec swoich mądrości.Wiesz kto się śmieje ze swoich dowcipów ?
Wczoraj TVN podawało że będzie padać - padało u ciebie - bo u mnie nie ?
Koniec komentarza.

3 3
ID:44621

?????

@~psina: Odpowiedź jest prosta takim politykom jak ,,głośnyobserwator ''zaczyna brakować wody w mózgach by nadal ogłupiać niezależnie myślacych i tych pracujących w normalnych krajach Polaków .Kłamstwo jak wiadomo nogi ma kraczate(jak idol) i szybko traci kondycję nie mówiąc o gębach jak cholewy .,,Orędzie'' ma poprawić ducha tym propaganzdzistom na pasku PO .Ale to nic nie da ,kop w du.....e będzie potężny i nawet zasłona typu Amber Gold tu na nic się nie zda .

1 5
ID:44622

cichyobserwator

@~?????: Gościu z mózgiem pełnym wody może się odniesiesz do bzdur które pisałeś o włoszech .To teraz niezależne myślenie polega na mijaniu się z faktami ? Zabierasz głos na każdy temat i nigdy nie podałeś prawdziwych danych tylko swoje urojenia i to jest to twoje niezależne myślenie .Kłamstwo ma rzeczywiście krótkie nóżki - aż boję się zapytać - na czym chodzisz i czy przy chodzeniu tez tak bolą jak przy kopnięciu między nogi ? Może to z tego bólu ten twój ,, charakterek " ?

2 2
ID:44623

?????

@~cichyobserwator: odniosę się , odniosę(choć to prawda co napisałem ) ale pod warunkiem że ty wreszcie przeprowadzisz śledztwo w sprawie tych 7,5 miliona zł na premie dla kolesi PO-PSL ze Śmietanką i wjaśnisz sens tego kabaretowego wystąpienia

doświadczony tropiciel nie powinieneś mieć z tym problemów . A moze kazali ci o nim już zapomnieć ?

0 3
ID:44628

cichyobserwator

@~cichyobserwator: Napisałeś prawdę ? Że włosi idą na emeryturę w wieku 60 lat ? Jezeli dalej tak twierdzisz to ja się poddaję , ty po prostu nic nie przyswajasz czego sam nie wymyślisz .Weż te 250 euro wypłaty kup sobie wódy i wymyślaj dalej.
Co do pana Cejrowskiego to jest równie dobry w podawaniu błędnych informacji jak ty.W radiu wielki podróżnik wmawiał że :
,, chce być wolny, więc wybiera Ekwador. I bezczelnie jako argument podaje, że Ekwadorczycy nie potrzebują wiz do USA. Ekwadorczyk może sobie pojechać do Stanów Zjednoczonych bez wizy." Bzdura.
,, Obywatele Ekwadoru potrzebuja wiz do ponad 110. państw świata. W tym całej Europy z Polską włącznie "
Przeczytaj sobie całość i nie cytuj podobnych sobie - jeden wystarczy.
http://tierralatina.blox.pl/2008/04/Cejrowski-klamie.html

2 2
ID:44635

?????

@~cichyobserwator: A ten facet sepleniący z mównicy którego wypowiedź tak omijasz szerokim łukiem też kłamie czy mówi prawdę no ????? A te 7,5 milona złotych dla kolesi na premie? Potwierdza to NIK a wasza cichauległość co ? też kłamstwa ????? jakoś nie palisz się by poszperać w necie za tymi 7,5 milionami złotych z kieszeni podatników -tylko pobąkiwanie i popierdywanie ?

0 2
ID:44650

cichyobserwator

@~?????: Wklejasz to n-ty raz a nie czytasz odpowiedzi. O 7,5 mln odpisałem ci już tydzień temu pod wątkiem : marekradomski - co się stało z antydziałkowcem -ale nie raczyłeś tego zauważyć.Twoje zacietrzewienie jest tak chorobliwe , że nie zauważasz juz nic z poza swoich urojeń .Sam podajesz błędne liczby , daty i mylisz fakty ze swoimi snami a wciąż zarzucasz coś innym .Ani razu nie przyznałeś się do błędu a ja reaguję właśnie na nie podając jak jest naprawdę.Ale jestem wytrwały - ty baw się w swoje ,, pobąkiwanie i popierdywanie " - a ja będę poprawiał jeśli dalej będziesz się tak mijał z faktami.

3 3
ID:44656

?????

@~cichyobserwator: nie pitol głupot tylko odpowiedz na pytania kto przemawia z tej mównicy kłamca czy chory wizjoner ? Naciagacz czy kacyk partyjny ?Pytania są proste .

0 3
ID:44661

cichyobserwator

@~?????: Dobra , nie pitol ! Te pytajniki to ten antydziałkowiec po hemisferektomi czy nastepne wcielenie Wernyhory z Włocławka ?
To dla ciebie zbyt trudne pytanie ? Poproś 5- letniego syna to ci pomoże.
Żądać odpowiedzi to może ktoś , kto sam na pytania odpowiada a tobie się to jeszcze nie zdarzyło.

2 2
ID:44667

?????

@~cichyobserwator: Bul bul bul bul-zupełnie tak jak twój idol na słynnej konferencji na temat ACTA .Bulgotanie prawdy nie zatrze a brak twojej odpowiedzi już jest wystarczajacym potwierdzeniem tego filmiku z idolem . Bulgocz dalej jak idol nakazuje .

1 1
ID:44673

cichyobserwator

@~?????: Rozumiem , że brak z twojej strony jakiejkolwiek odpowiedzi na kazdy poruszany temat jest potwierdzeniem moich racji w kazdym z nich.Nie trzeba było tak od razu - lepiej bys spał - i tych nick- ów nie trzeba by wciąż nowych wymyślać.
To bulgotanie to twoja żółć się gotuje - inni tego nie słyszą .

1 3
ID:44674

Samanta.

Płacenie kartą jest bardzo wygodne ale trzeba przyznać, że banki pobieraja za to cholerny haracz. I nie podoba mi się, że ktoś ma decydować, jak sprzedawca ma pobierać należność. To jest zaprzeczenie wolności prowadzenia działalności. Kwity musisz przekazywać elektronicznie np. do ZUS - a jak nie chcesz mieć komputera i internetu, to co? Musisz? A może ktoś chce pisać przez kalkę ołówkiem kopiowym! (nie mam pojęcia, czy jeszcze są) Mnóstwo absurdów naokoło i zmuszanie do wszystkiego, co za czasy!!!

1 0
ID:44687

?????

@~cichyobserwator: A jednak boisz się skrytykować idola za nieprawdy z trybuny sejmowej -sekretarze z PZPR też tak mieli -a może to twoje korzonki ?

1 1
ID:44691

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA