Drodzy Państwo. Jest mi bardzo przykro, że nie otworzyła...

Drodzy Państwo. Jest mi bardzo przykro, że nie otworzyła się w naszym mieście Szkoła Mistrzostwa Sportowego przy ulicy Ogniowej. I jest mi wstyd z jakiego powodu- Urząd Miasta nie przydzielił godzin na basenie dla uczniów tej szkoły.
Zastanawiam się kto otrzymuje owe godziny na basenie i czy edukacja dzieci w takich placówkach nie jest warta poświęcenia tym dzieciom godzin na basenie. Sport... poprawia kondycję, rozwija pasje, daje szansę na przygodę i zabawę.
Przykre jest bardzo, że dzieci od wczesnych lat nie mogą uczyć się w szkole sportowej (przez tak niepoważną decyzję władz miasta) choć bardzo by chciały a potem społeczeństwo narzeka, że Polacy nie zdobywają medali na ważnych sportowych imprezach...

9 komentarzy

sportowiec

"Jest mi bardzo przykro, że nie otworzyła się w naszym mieście Szkoła Mistrzostwa Sportowego" - a mi jest przykro, że przybywa miastu analfabetów.

"Urząd Miasta nie przydzielił godzin na basenie dla uczniów tej szkoły. " - no a jak miał przydzielić jak jej nie ma?!

"Przykre jest bardzo, że dzieci od wczesnych lat nie mogą uczyć się w szkole sportowej" - na pewno? Jedna szkoła sportowa we Włocławku jest, jak na takie małe miasto nie potrzeba kolejnej, lepiej pieniądze przeznaczyć na coś innego.

"a potem społeczeństwo narzeka, że Polacy nie zdobywają medali" - zabierz dziecku komputer a dopiero później zwalaj winę na innych.

5 2
ID:44697

Iwona

@~sportowiec:
tak się składa, że moje dziecko nie używa wogóle komputera.
Nie oceniaj wszystkich jedną miarą.
natomiast uwielbia sport, fantastycznie pływa choć ma 7 lat i NIE MA szkoły podstawowej o profilu sportowym.

2 3
ID:44698

zainteresowana

Proszę sprawdzić znaczenie słowa analfabetyzm w słowniku zanim wprowadzi się je w użycie na forum publicznym.
Są dwa baseny we włocławku, żaden nie dysponuje wolnymi godzinami a te rozdysponowane są oczywiście najkorzystniej jak się dało.
Budynek wyremontowany, przystosowany, uczniowie skompletowani tylko zgody miasta na korzystanie z basenu brak. szkoda.

2 2
ID:44699

?????

Co wy pitolicie -dwa baseny i brak miejsc ?

3 2
ID:44701

SportToZdrowie

zgadza się.
szkoła nie może ruszyć bo nie ma wolnych godzin na basenie.
Decyzja UM Włocławek

3 1
ID:44705

barbara

A ja słyszałam coś innego. Że mało osób się zgłosiło i nie można było skompletować klas. Ot i cała prawda.

1 1
ID:44713

pływak

Jak Pani z Wodnika bierze sie za organizacje czegokolwiek na pływalniach to taki efekt. Widac efekty co sie stało z klubem Wodnik jak przejeła władzę. Poza tym kadra miala byc zatrudniona na uwowy zlecenia. Szkołe mistrzostwa sportowego powinien organizowac ktos kto sie na tym zna a nie ludzie z przypadku i urzad miasta nie ma nic do tego .

2 0
ID:44723

rodzic

uczniowie byli skompletowani na pewno. Dostarczyli dokumenty, robili badania w medycynie sportowej. Niepowodzenie oparło się o BRAK WOLNYCH GODZIN NA BASENIE.
UM nie był zachwycony powstaniem nowej szkoły gdyż do istniejących brak jest chętnych

2 0
ID:44726

jejku

a potem narzekamy, że dzieci nie maja pasji, nudzą sie i mają przedziwne pomysły.
nie dziwmy się, że spędzają czas przed komputerem.
wszystkie pozaszkolne zajęcia sportowe są płatne...
taka szkoła zapewniała treningi w ramach programu i to dla najmłodszych bo miała być tam też szkoła podstawowa, pierwsza zresztą w tym mieście...

1 0
ID:44743

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA