Oglądałam ostatnio w WC Pana Zbonikowskiego. Jak zwykle...

Oglądałam ostatnio w WC Pana Zbonikowskiego. Jak zwykle narzekania, ale żadnych pomysłów na uzdrowienie jakiejkolwiek sytuacji, ale to nic. To co pani redaktor tam wyprawiała to jakiś żart, mówi do posła "widać gołym okiem, że panu zależy na losie naszych mieszkańców", i takie tam mega stronnicze teksty nie pochlebiające na Kopaczewską, Pałuckiego i innych. To już TV Trwam jest "łagodniejsza" w okazywaniu sympatii politycznych. GRATULUJĘ właścicielowi WC.

18 komentarzy

radio Erewań

Jeżeli chodzi o WC to przejdź się po Starówce a szczególnie po sztandarowym projekcie Prezydenta Pałuckiego, jakim są Bulwar Sportu i Rozkoszy i trzeba tu dodać Smrodu. Jaki sens jest by robić "bulwar" a nie zadbać by ścieki z miasta "uchodziły" w innym miejscu! Na tym pseudo bulwarze tak śmierdzi, że strach z dziećmi na Plac zabaw iść!. Woda w Wiśle zielona od tych zanieczyszczeń i smród na kilometr!!! Ale to nie Wszystko Nasz ukochany Prezydent za 40 mln złotych zrobi koło tych ścieków jeszcze większą atrakcję!!! Będzie przystań Wioślarska a Włocławiacy będą uprawiać nową dyscyplinę sportową!!! Włocławski slalom kajakiem między brudami!!! Prezydent w dniu otwarcia sam ma skoczyć do toksycznej Wisły z okrzykiem "Ku Wiśle. Kto nie wierzy zapraszam nad Zrewitalizowany Bulwar Sportu i Smrodu!

21 4
ID:44758

Marchewa

Witam Panią
Może Pani powie, co takiego fajnego jest we Włocławku za rządów Pałuckiego
Ostatnio tez oglądałam tą stację dowiedziałam się o uschniętych drzewkach, które były sadzone w grudniu zamiast zakwitnąć to uschły cena 1 sztuki to 200 zł, oświetlenie mostu zielonymi lampkami 2 mln zł, inkubator, który powinien zarabiać na siebie 20 mln zł stoi pusty, żółte barierki na betonowych bulwarach pół mil zł, betonowy bulwarowy z lampami, które pasują do dworca PKS 12 mln zł to tylko niektóre głupie i za drogie inwestycje, które będziemy musieli spłacić od 6 lat zlikwidowało się 400 firm drobnych, teraz likwidują się duże firmy. Pytam, kto będzie spłacać kredyt, które miasto zaciągnęło na 30 lat. Po co Pałuckiemu 3 wiceprezydentów, co do tej telewizji to poziom materiałów jest wysoki. W TV też są bardzo stronniczy dziennikarze a materiały bardzo posłuszne
Na portalach internetowych też działa spora cenzura

16 4
ID:44760

Józef Stalin

Czasami na Wiśle widać czy ktoś się kompie czy robi "coś" innego
100 tyś miasto i zero myślenia za "sterami"

11 2
ID:44761

?????

Nie widzicie nic pozytywnego ? A rozwijajaca sie przyjaźn koleżeńska (kolesiowska ?) a nie tylko dziewczyny lubia brąz , a fotograficzne (i nie tylko)konkursy włocławskie , a bezrobocie 30% , a partyjni fachowcy - humanisci na stanowiskach technicznych -to jeszcze mało pozytywów ?

11 3
ID:44762

Marchewa

@~Marchewa: Czyżbym zapomniała dopisać literkę K :)

5 2
ID:44764

PIOTR

A co można wymagać od posła, który pięciu minut nie przepracował w swoim dorosłym życiu i nigdy nie musiał podejmować ani ryzyka, ani żadnej odpowiedziałnej decyzji. Nauczył się za to negowania i opluwania wszystkich, którzy myślą inaczej. W tej dyscyplinie bez wątpienia jest mistrzem, ale jak mówi przysłowie czapka z lampasem.......A może by tak np dotrzymał danego słowa, ha ha ha i pomógł odzyskać pieniądze Współnoty na której budynku wisiał olbrzymi baner wyborczy tego pana. Pewnie powie, że co tam te liche 3 tysiące,a podobno słowo droższe od pieniędzy. Jak widać nie u tego pana.

8 8
ID:44766

Marchewa

@~PIOTR: Jeżeli wisiał jego baner wyborczy to faktycznie niech się rozliczy ma Pan rację.
To niech mi Pan powie, co dobrego zrobił Pałucki przez ostatnie 6 lat, mogliśmy naprawdę dzięki inwestycją sporo zyskać i znacznie zmniejszyć bezrobocie na stałe w naszym mieście
Pytam, kto na tych inwestycjach zarobił i ile? Czasami słyszę jak prezydent albo wice prezydent mówi o nowych chodnikach, ulicach, co oni nie zrobili. Po pierwsze to jest ich obowiązek po drugie my wszyscy na to płacimy a po trzecie jak będą stale wymieniać kostkę brukową i latarnie to żaden budżet tego nie wytrzyma .Dwa bloki socjalne po 40 mieszkań kosztować mają wykończone 8 mln zł a teraz słyszę ,że podobno na Park Sienkiewicza potrzebują 35 mln zł ,to jak tu nie krytykować przecież te inwestycje trzeba będzie spłacić .Może pan pokarze, która inwestycja całkowicie na siebie zarabia

7 2
ID:44769

szuja

Szanowni internauci jeżeli już oglądam CW to wolę posłuchać wywodów radnego Jarosława Chmielewskiego. Przedstawiane problemy są konkretne i z odpowiedziami jak je rozwiązać.Uważam ,że gdyby posłem został Pan Jarosław to byłoby to z dużą korzyścią dla naszego miasta. Proszę zobaczyć jak wydźwignął zabagniony WORD.Widać efekty jego mozolnej pracy zarówno na niwie jak i ugorze.Jest po prostu dobrym gospodarzem. Teraz będę się na nim wzorował. Chcę być jeszcze większym szują.

6 4
ID:44772

?????

@~PIOTR: do radnego a QQ to też pasuje ?

4 4
ID:44776

aniasz

@~radio Erewań:
widocznie nie chodzimy po tych samych bulwarach, może chciałby być Pan przewodnikiem przez 15 minut, bo ani smrodu nie czuję, ani brudu nie widzę, a na placu zabaw hordy dzieci i niczego nieświadomych rodzicow! a może to już starość????

6 3
ID:44779

Józef Stalin

Piękne zakątki Włocławka. Bulwaru Sportu I Rozkoszy. Uwaga oglądając zatykaj nos!

5 2
ID:44782

radio Erewań

@~aniasz: Widocznie wiatr na lewo wiał:)
Polecam widok tarasowy za 500 tyś zł tzn. te żółte barierki:)

3 3
ID:44783

Ameba

@~aniasz: Potwierdzam! Takich śmierdzących "rurek" wylewających zapachy na bulwar jest kilkanaście!!!

3 1
ID:44792

aniasz

obiecuję sprawdzę!!!

1 0
ID:44793

lenka

My z mężem akurat zawsze po powrocie z pracy włączamy CW i wiem że obejrzymy coś czego nigdzie by nie powiedzieli i nie pokazali. Widać że się tam nie boją władzy i bardzo dobrze, bo tam w tej drugiej tv to sie boją złego słowa powiedzieć - numda- a wszyscy wiem jak jest źle.

5 3
ID:44813

szuja

@~lenka: Brawo. Jarosław na Prezydenta. Hahaha

2 0
ID:44832

szuja

@~lenka:
Tak się jeszcze dziwnie składa ,że mieszkasz pewnie w Wieńcu.

1 0
ID:44839

lenka

Panie Szuja! Proszę użyć swojego niezwykle przenikliwego umysłu i przyjrzeć się mojemu numerowi IP, który wyświetla się poniżej... może nie jest pan jednak taki bystry za jakiego się uważa ? To oświecę - os. Kazimierza Wielkiego. Włocławek.

1 1
ID:44879

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA