Mieszkam w bloku na ul. Gniazdowskiego-od 25 lipca weszła...

Mieszkam w bloku na ul. Gniazdowskiego-od 25 lipca weszła ekipa ocieplająca blok, pracują nadal i końca nie widać, ale nie to jest denerwujące ale zachowanie robotników. Jeszcze nigdy nie widziałam aby tak się zachowywali pracownicy. Od godz.7 zaczyna się piekło dla mieszkańców nie tylko bloku remontowanego ale i sąsiednich. Ci panowie nie mówią do siebie oni się drą, wyzywają używając wulgaryzmów że uszy puchną, a jeśli repertuar już im się skończy to usiłują śpiewać lub wydawać małpie wrzaski.I tak codziennie od 7 do 17. W tych godzinach już nikt nie uśnie-ani małe dziecko ani ktoś kto przyszedł z nocnej zmiany. Ja rozumiem że podczas robót remontowych nie może być cicho ale zachowanie tych panów niewiele ma wspólnego z ich konkretną pracą. Dobrze że chociaż w niedzielę będzie od nich odpoczynek.

8 komentarzy

abcde

Do kogo masz pretensje? Do robotników? Do spółdzielni? Do mieszkańców Włocławka? Zrobiłeś cokolwiek w tej sprawie czy forum jest pierwszym miejscem, w którym szukasz pomocy? Ludzie nauczcie się REAGOWAĆ a przede wszystkim DZIAŁAĆ a nie tylko wylewacie swoje żale czekając na to aż jakaś sytuacja sama się poprawi.

11 5
ID:44868

halina

u mnie na śródmieściu to samo, chwilami wydawało mi się że to jakaś brygada recydywistów a nie grupa normalnych ludzi. bluzgi, wyzywanie przechodniów, w tym dziewczyn, było normą. do tego alkohol ( co rano 1,2 piwka na głowę). na szczęście już skończyli i mamy spokój

8 0
ID:44874

solidarny

Coś takiego ? A posłuchaj jak ludzie ze soba rozmawiaja na ulicy, autobusie ,dyskotekach itd. Tylko kuźwa ,kuźwa i .uj. Stałem koło domu a ulicą przejeżdżali na rowerach ojciec małoletnim synem. I co ,żebyście słyszeli jaka przyjacielska rozmowa się toczyła. Np przecież Ci k.... mówiłem k.... mać ,że te jabka są do .... nie podobne.Widocznie ojciec był wychowany w tym samym duchu i teraz edukuje syna.

6 0
ID:44878

Stacha

Takim językiem rozmawiają młodzi i starsi nie lepiej jest w naszych filmach.Kiedyś była cenzura a teraz to "róbta i mówta co chceta"

4 0
ID:44880

ZIBI

A gdzie sm ,,południe". Znowu dali ciała. Tam mieszka przewodniczący. PANOWIE JUŻ CZAS NA ZMIANY.

3 1
ID:44886

Pogodna

Na Zazamczu nie lepiej! Zwierzęta a nie robotnicy. Po naszej interwencji w spółdzielni skończyło się wydzieranie na pół osiedla od 7:00 rano, za to teraz od piątku do soboty punt 7:00 napier.... jakimiś blachami, aż się szyby trzęsą. Chciał nie chciał cały urlop trzeba było wstawać jak do koni, do tego w soboty też nie dadzą pospać. Ja rozumiem remonty, ale skoro to bydło zaczyna walić skoro świt po czym o 9:00 jest już względna cisza, to co stoi na przeszkodzie dać ludziom uczciwie płacącym za swoje mieszkania odpocząć i zacząć hałasować nieco później, a w tym czasie zrobić coś innego??

3 0
ID:44902

solidarny

@~Pogodna:
Dlaczego Waść to coś porównujesz do bydła. Bydło to spokojne krowy. Co ci krowy zaszkodziły.Fe. Przeproś bydło. Pisz np p.... czy jakieś inne szuje.

0 0
ID:44907

Pogodna

@~solidarny: Masz rację - PRZPRASZAM BYDŁO I INNE ZWIERZĘTA. ;) One się taki zachowują.

0 0
ID:44924

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA