jestem częstą klientką Tesco ale bulwersuje mnie ostatnio...

jestem częstą klientką Tesco ale bulwersuje mnie ostatnio że supermarket chce ze swoich klientów zrobić darmowych pracowników. Od dłuższego czasu na kasach nie siedzą kasjerki tylko klienci muszą sami obsługiwać się na kasach samoobsługowych. Nie godzę się na to z dwóch powodów:nie jestem pracownikiem tego sklepu, nie muszę znać się na kasie fiskalnej, a wykorzystywanie klientów powoduje to że część kasjerek będzie zwolniona z pracy.Pytam dlaczego mamy wspomagać angielski handel kosztem naszych mieszkańców? Ludzie żądajcie aby was obsługiwano i szanowano jak w cywilizowanym świecie przystało!

7 komentarzy

pietreq

@klientka, ja tam nie robię zakupów w Tesco i Tobie też polecam nie kupować w Tesco. W ten sposób najlepiej zaprotestujesz. Po co wspomagać angielski handel?
Ale zgadzam się z tym, że cwaniaki wykorzystują swoich klientów poprzez tę samoobsługę w kasach.

13 2
ID:44908

NEGOCJATOR...

jak dla mnie tesco czy real to wiocha na maxa ! z 20 kas zawsze są otwarte 3-4 ! nie interesuje mnie stanie w kolejce ! unikam takie miejsca ... wolę netto albo biedronkę gdzie do kasy czekam 3 min a nie 30 minut !

10 2
ID:44909

abcde

"Od dłuższego czasu na kasach nie siedzą kasjerki tylko klienci muszą sami obsługiwać się na kasach samoobsługowych." - Nie wiem kto Ci kazał pisać takie głupoty. To, że są kasy samoobsługowe nie oznacza, że zwykłe są zamknięte. Zawsze kilka normalnych kas jest otwartych.

7 8
ID:44910

Ewa

Dokładnie, po co dorabiać obcy kapitał, mało już z nas zagranica ciągnie. W Niemczech są supermarkety, ale niemieckie.Czy Polacy zaczną się w końcu szanować precz z supermarketami zagranicznymi nie płacą podatków wynocha z kraju?

10 2
ID:44912

Daniel

Dlaczego wszyscy tak pięknie mówią a nikt nic nie robi? Ja sam mam chęć na zmiany, na ich wprowadzanie, ale jak tylko chcę coś zrobić to....od razu jestem spychany na bok (tak straciłem jedną pracę - chciałem zrobić trochę więcej niż inni i wprowadzić w życie pewien ciekawy projekt - niestety nie było tam nazwiska pewnej osoby a co za tym wyszło nie mogła się promować...mniejsza z tym ). Proszę przestańmy gadać jak to jest u nas źle a u innych dobrze.... może weźmy się do pracy i pokażmy, że potrafimy zbudować silne i solidne państwo. Historia nie raz pokazywała, że potrafimy się zjednoczyć i stworzyć coś czego inni nie potrafię obalić. Pokażmy na co nas stać, budujmy ale przede wszystkim szanujmy siebie. A co do TESCO to jakoś mi ten sklep nie leży, a w szczególności zapach w toaletach :) Ale popieram "klientkę" kasy samoobsługowe powoduję redukcję etatów.

6 0
ID:44913

?????

Wyjście jest proste -OLAĆ TEN ,,SAPERMARKRT'' są inne i napuszeni menele zarządzjacy nim pujda z torbami .Ja od dawna omijam ten dziadowski,,sapermarket'' szerokim łukiem od czasu jak miesiąc(!!!!!!!!) musiałem czekać na rozpatrzenie reklamacji towaru i nawet nie usłyszałem słowa ,,przepraszamy''.

2 0
ID:44920

Kupujcie u Polaków

Kupujcie w marketach i sklepach polskich właścicieli, bądź najlepiej Włocławian. Nie prawdą jest, że zawsze w tym słusznym marketach jest tanio, tak samo wybór towarów, jedynie słuszni producenci. Mali producenci nie mają szans, a często bardziej starają się o klienta, o jakość. Wolę kupować w normalnych sklepach, gdzie nie patrzą na mnie jak na złodzieja, gdzie nie jestem "mięsem" w ich machinie. Mamy tyle polskich marketów, tyle sklepów, szkoda czasem jechać, palić paliwo za 10 zł, do jakiegoś tam marketu, przejść trochę i zacząć szanować polski kapitał, bo od tego będzie i zależy dobrobyt małych producentów i wreszcie Polski.

1 0
ID:44925

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA