Ekonomistą nie jestem w przeciwieństwie do wielu biegłych...

Ekonomistą nie jestem w przeciwieństwie do wielu biegłych w tej dziedzinie forumowiczów więc nie odniosę się do ekonomicznych propozycji eks premiera Kaczyńskiego ale porusze inny wątek z tychże propozycji. Otóż pomyślałem sobie ,że dobrze byłoby nagradzać finansowo nie SAMO POCZECIE ale już próby!Zaprasza się wtedy panią Sobecką jako rzetelnego świadka tychże zmagań ,posłanka wystawia zaświadczenie iż takowe miały miejsce i z kwitem do... no właśnie? gdzie po kase? do budżetu czy na plebanie? a może PiS z kasy partyjnej te premie będzie wypłacał? Myśle ,że powinni powołać takie "trójki prokreacyjnePiSu".

20 komentarzy

?????

System nie jest tajemnicą działacze PO-PSL wypłacają sobie nagrody z kasy państwowej więc może iść za przykładem co ? Albo zapytać Smietankę ,on jest dobrze ustawiony w tych kasowych mechanizmach ?

13 13
ID:44997

radio Erewań

Niestety, ale miłościwie nam POnująca władzunia niedługo nie będzie się mogła wyżywić, bo nie będzie miał, kto na nich robić!!! Polacy uciekają z zielonej wyspy do innych pogrążonych w kryzysie krajów, bo tam mogą mieszkać pracować, leczyć się jak trzeba, rozmnażać itp. Owszem można importować czerwonoarmistów, ale oni robić nie będą, bo nie są stworzeni do roboty zresztą tego jest od 1945 roku w Polsce tyle, że szok. Za kaczora był porządek bandziory siedziały w więzieniach a szemrani celebryci trzęśli gaciami i tak powinno być! Prawo było jednakowe dla wszystkich. Opór ubeckiej materii jednak był tak wielki i zagraniczny sponsoring ogromny, bo co to było, że Polacy zaczęli dbać o swoje a nie być dojeni jak za Carów czy Niemca. Zobacz ile płaci Niemiec za żarcie ile go kosztuje kredyt, gaz i ile zarabia. Polaczki są dojeni we własnym kraju, bo elity sprzedały się obcym koncernom za szklane paciorki.

17 11
ID:45001

NEGOCJATOR...

te rządu tuska i pawlaka to nic innego jak polityka pro rodzinna anber gold ! obiecać nagadać omamić a potem wydymać , zabrać i udawać że nie ma zniknęło się nie udało ! tak rządzą świetnie że powinni sobie kupić tupolewa i przelecieć się gdzieś gdzie się ciężko ląduje ! to by było najlepsze !

9 7
ID:45003

?????

@~radio Erewań: nikestety to prawda w/g ukrywanych przez kontrolowany przez PO GUS danych w ciągu tego roku wyjechało już z ,,zielonej wyspy'' ponad 50 tysiecy Polaków ,którym znudziło się tyrać za 250Euro i na umowach śmieciowych na nagrody dla Śmietanków i Pawlaków i Tuskówi i ich rodzinki i kolesiów z nocnej zmiany . Mój brat też musiał zostawić rodzinę i wyjechać do Włoch by zarobić na mieszkanie kupione na raty z lichwiarskiego banku już nie polskiego . Ale żyda Rostowskiego z 7 milonami euro na koncie to gó...o obchodzi . Tuski i Pawlaki to też maja w du... .Ważne że ich dzieci obciągaja kasę podatników i pracują w przystawkach Amber Gold .

10 5
ID:45005

Zyga

Przypomnę tylko , że za Kaczyńskich pani minister wolała sobie strzelić w głowę niż pójść do więzienia a za obecnych rządów afera
Amber Gold jest zamiatana pod dywan i pewnikiem nikomu włos z głowy nie spadnie.

6 3
ID:45008

peso

@~Zyga:
Znaczy chodzi o Panią Blide z SLD-e którą to PIS chciało wsadzić do ciupy...
To niby ma być przykłąd pozytywnego zachowania ?
Czyjego Pani Blidy czy PIS-u ?
Nie załapałem o co Ci chodzi, czy możesz rozwinąć ?

5 1
ID:45009

?????

@peso: Jak popatrzysz na na 8,5 miliarda długu Polski który zafundował w wiekszości rudy cudotwórca to może zrozumiesz .Twoje wnuki będą jeszcze to spłacać w czasie gdy obecna polityczna klika uruchomi swoje komta w Szwajcarii i będzie się wygrzewać na karaibach -twoim kosztem !!!!

2 5
ID:45010

peso

@~?????:
Kaczyński i spółka postanowili wsadzić do pierdla Blidę która była znaną postacią z kręgu ich znienawidzonych przeciwników politycznych (SLD).
I to jest dla @~Zygi przykład nie zamiatania spraw pod dywan ?

Hmmm, no niewiem, czyli, że jak Tusk podejmie próbę wsadzenia do więzienia Prezesa Kaczyńskiego to znaczy, że też nie zamiata spraw pod dywan?

Jakoś nie jestem przekonany do tego przykładu?

Przy okazji, mógłbyś odnosić się do konkretów z postów a nie stosować metody zdartej płyty. Bo o to co ja rozumiem czy nie nie musisz się martwić. Tak samo jak o moje wnuki, już Dziadek Peso je zabezpieczy, bo w przeciwieństwe do Ciebie nie oglądam się na polityków tylko sam dbam o interesy swoje i rodziny.

0 1
ID:45012

zbuntowany_kaloryfer

Właściwie to wolałbym miesiąc aresztu niż noc z p. S.... Jesooooo, co za odrażająca kobieta. Jak można się tak zapuścić i tak ohydnym być.

1 2
ID:45013

peso

@zbuntowany_kaloryfer:
".....p. S.... Jesooooo, co za odrażająca kobieta"
Chyba nie jestem w temacie, która to kobieta?

1 1
ID:45015

wadera

@~radio Erewań:
Cały czas trzymaj czapkę wysoko,wysoko bo ci sbecy ukradną,których kaczor razem z ich przywódcami z PZPR u siebie zatrudniał. Np. ministra skarbu itd. Buhaha

2 3
ID:45017

solidarny

@~radio Erewań:
I jak teraz wyglądasz? Jak ilustracja Kameli.

0 0
ID:45021

radio Erewań

@wadera: A ty to w TWN-nie słyszałeś?

2 0
ID:45022

zbuntowany_kaloryfer

@peso: p. Sobecka;)

0 0
ID:45026

peso

@zbuntowany_kaloryfer:
aaaa no tak teraz rozumiem ....

0 0
ID:45034

pietreq

---> Do wszystkich
Ludzie, masakra!
Czy zależy wam na dyskusji, która pomoże dojść do jakichś wspólnych wniosków, czy będziecie się tu spierać do końca życia?
Nie wiem, może to o to właśnie tutaj chodzi, aby się trochę posprzeczać i potraktować to wyłącznie w ramach rozrywki.
Najbardziej nie lubię kiedy dyskutujecie o tym która partia jest lepsza: PO, czy PIS?
Myślę, że powinniśmy dyskutować o bieżących problemach zamiast zajmować się analizą działalności rywalizujących ze sobą obozów politycznych.
Dla mnie liczy się los Polski i przyszłość naszych dzieci, a nie partie polityczne, które dzisiaj są, a jutro może ich nie być.
Dlatego radzę, aby nie dawać się prowokować przez media i nie wdawać się w spory polityczne, lecz patrzeć na łapy obecnej władzy i każdej następnej, oraz domagać się, by reprezentowała nasze (narodu polskiego) interesy. Po to zostali wybrani. Jeśli tego nie robią, to powinni odejść.

2 0
ID:45037

?????

@~pietreq: Dajesz sie otumanić socjotechnikom ,politycznym ,,odwracaczom'' uwagi od spraw które własnie decydują o ksztalcie przyszłego życia naszych dzieci . Czy nie dostrzegłeś np. że to oni (tuskomatoły) skazały nasze dzieci na TYRANIE DO US...EJ ŚMIERCI? Więc o czym chcesz dyskutować ? O kwiatkach ,o wpływie spalin z rury twojego auta na dziurę ozonową ? Amoże o tym dlaczego doda pokazała du....ę nie co innego ? Takie tematy politykierzy Polakom podrzucaja by tylko nie zadawali im kłopotliwych pytań .Ale ty chyba nie funkcjonujesz na takim poziomie ? Chyba samodzielne myślenie nie jest ci obce ?

3 1
ID:45042

ozon

Temat "rozmydlił się" jak zawsze z resztą i tak to już jest.Jedynie "zbuntowany" "załapał"trochę było to prześmiewcze z mojej strony ale próbowałem pokazać absurd jaki wypowiedział pan Kaczyński. Co do samej pani S. to nie tyle o wygląd mi chodzi { bo na to trzrba "zapracować"} jedynie o mentalność tejże "gwiazdy" znanego z nie najlepszego gustu radia "M". Ale z gustem jak z biustem... albo się go ma albo nie>"Pietreq" nie spodziewaj się tu merytorycznych wypowiedzi- te są żadkością i niestety giną w lawinie bzdur , napastliwości i ogólnego malkontenctwa. Argument że polacy uciekają tam gdzie "lepiej" to żaden argument bowiem wielu jest traktowanych tam gdzie są jako obywatele "trzeciej kategorii" i ogólnie emigracja zarobkowa nie budzi szacunku wśród tubylców- tak to już jest. Temat obszerny i nie miejsce na takie dyskusje.Marcinkiewiczem na obczyżnie nie każdy może zostać !Takich to na palcach można policzyć.Jasna cholerka rzadkością miało być sory.

1 4
ID:45049

?????

@~ozon: Odezwał się ,,bezstronny arbiter elegancji '' z legitymacją PO w majtkach i ogonem na mszę dzwoni -poczytaj jeszcze raz te swoje wypociny i ,,pochyl się '' nad nimi ,może coś zrozumiesz.

1 1
ID:45053

Samanta

Bardzo mi się podoba ten pomysł ozona z motywem "od próby" poczęcia...

0 0
ID:45160

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA